EUROLYGA 2023

Antrąją dvikovą su PAOK pasitinkantis G. Žibėnas atskleidė pagrindinį rungtynių akcentą

Vilniaus „Rytas“ išvyko į Salonikus, kur trečiadienį stos į antrąsias FIBA Čempionų lygos įkrintamąsias rungtynes prieš vietos PAOK klubą.

G. Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
G. Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 5:33 PM

Įkrintamųjų serija žaidžiama iki 2 pergalių, o pirmoji dvikova Vilniuje baigėsi triuškinančia Lietuvos ekipos pergale – 85:62.

Visgi, „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas žaidėjus ragina nesusidaryti klaidingo įspūdžio apie varžovus po pirmųjų rungtynių.

„Didžiausia klaida būtų žiūrėti tik į pirmas rungtynes. Neapsigaukime nuo rezultato, PAOK sužaidė tikriausiai prasčiausias sezono rungtynes, tas buvo akivaizdu. Aišku, nereikėtų nuvertinti ir mūsų gynybos, kiekvienas žaidėjas atidavė viską ir tą reikės tęsti sekančiose rungtynėse. Aišku, PAOK bus nepatenkintas savo gynyba praėjusiose rungtynėse, tikimės kažkokių pokyčių ir turime būti lankstūs“, – kalbėjo strategas.

– Namuose pavyko pristabdyti jų pagrindinę trijulę. Kiek svarbus šis akcentas?

– Pagrindinis akcentas. Pagrindinis faktorius yra gynyba vienas prieš vieną, nes tai yra komanda kuri atlieka labai mažai rezultatyvių perdavimų, lemiasi individualiais žaidėjais ir tos dvikovos vienas prieš vieną bus lemiamas faktorius. Nieko naujo neprikursime.

– Kiek šis mačas bus apie norą ir energiją, o ne apie taktinius sprendimus?

– Vienas pagrindinių veiksnių, kodėl nesame stabilūs yra emocinio stabilumo nebuvimas. Turime kontroliuoti emocijas. Pradedant žaidėjais aikštelėje, tęsiant gyvu suolu. Kaip besiklostytų rungtynės turime kontroliuoti emocijas. Čia manau tik taip gali pasireikšti branda ir stabilumas.

– Graikijos lygoje PAOK laimėjo 37 taškų skirtumu. Kiek tikrą varžovų vaizdą pamatėme pirmajame mače?

– Žinome, kad varžovai žais pilnos sudėties. Prisijungė du aukšti žaidėjai. Tikimės ir žinome, kad jie pasiūlys kur kas fiziškesnį žaidimą nuo pirmųjų rungtynių minučių, tam turime būti pasiruošę. Fiziškumą turėsime ne tik atlaikyti, bet ir kontroliuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.