EUROLYGA 2023

Luka Dončičius nutraukė teisinę kovą prieš savo mamą

Slovėnijos krepšinio superžvaigždė Luka Dončičius sustabdė teisinį ieškinį prieš savo motiną Mirjaną Poterbin, kuriuo buvo prašoma panaikinti jai priklausantį prekės ženklą „Luka Dončič 7“.

Luka Dončičius su mama Mirjan Poterbin.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Luka Dončičius su mama Mirjan Poterbin.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Dončičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
L. Dončičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
L. Dončičius<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
L. Dončičius<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
L. Dončičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
L. Dončičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 12:23 PM

Didižiulis skandalas kilo per 2022 m. Europos krepšinio čempionatą, kai pasklido informacija apie L.Dončičiaus konfliktą su mama.

Rugsėjį paaiškėjo, kad „Dallas Mavericks“ lyderis nori susigrąžinti prekės ženklą „Luka Dončič 7“, kuris nuo jo debiuto NBA lygoje priklauso jo mamai M.Poterbin.

Vis dėlto L.Dončičiui niekaip nepavyko susitarti su motina, todėl jis ėmėsi teisinių priemonių ir registravo prašymą JAV patentų ir prekės ženklų biurui (USPTO), kuriuo prekės ženklas „Luka Dončič 7“ būtų panaikintas.

Pranešama, kad didžiausia bėda kilo tada, kai L.Dončičius pabandė įregistruoti naują prekės ženklą pavadinimu „Luka Dončič“, tačiau USPTO šį prašymą atmetė, motyvuodamas panašumu į jau egzistuojantį prekės ženklą „Luka Dončič 7“, priklausantį M.Poterbin.

„Turiu žiūrėti į priekį ir toliau augti kaip žaidėjas bei asmenybė, tad man svarbu kontroliuoti savo prekinį ženklą ir susitelkti pagalbai savo bendruomenei“, – rugsėjį NBA žurnalistui Marcui Stenui sakė L.Dončičius.

Tačiau panašu, jog šeimos ginčas pagaliau baigtas.

Kaip praneša „The Dallas Morning News“, abi šalys konfliktą išsprendė. Remiantis oficialios USPTO svetainės duomenimis, L.Dončičius teisinį prašymą nutraukė gruodžio 5 d.

Teisininkai, atstovaujantys L.Dončičiui ir jo mamai M.Poterbin situacijos nekomentavo.

Pradinis logotipas su L.Dončičiaus vardu ir pavarde bei po juo esančiu skaičiumi 7 buvo naudojamas per jo pirmuosius metus NBA lygoje, kai jį pašaukė „Dallas Mavericks“ klubas.

Po kelerių metų slovėnų superžvaigždė pristatė naują logotipą, kuriame jo marškinėlių numeris 77 yra suformuotas į jo inicialus LD. Pastarasis logotipas šiuo metu naudojamas ant visų L.Dončičiaus drabužių ir avalynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.