EUROLYGA 2023

S. Scariolo po skaudaus kauniečių dūrio negailėjo gerų žodžių „Žalgiriui“ – nuo žaidėjų iki organizacijos Išskyrė naujoko svarbą

Kauno „Žalgiris“ (10/8) sėkmingai pradėjo dvigubą Eurolygos savaitę, kuomet antradienį išvykoje 87:77 nugalėjo Bolonijos „Virtus“ (8/10) komandą. Po pralaimėjimo italų treneris Sergio Scariolo gyrė kauniečių klubą.

S. Scariolo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
S. Scariolo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 10:55 AM

„Pirmiausia sveikiname „Žalgirį“, dienos pabaigoje jie nusipelnė pergalės. Pradėjome lėtai, o tai tikrai nepriimtina. Bet mes kovojome ir labai stengėmės sugrįžti į žaidimą, galiausiai tai padarėme trečiojo kėlinio pabaigoje. Vis dėlto ketvirtojo kėlinio pradžioje Isiahas Tayloras padarė savo darbą.

Keletoje atakų jis gerai sužaidė ir grąžino persvarą varžovams, kuri nors ir nebuvo nepasiekiama, bet psichologiškai tai buvo gana didelis smūgis mūsų moralei. Mes vis dar bandėme, grįžome iki 4 taškų, tačiau pastangų, reikalingų sugrįžti, liko per mažai, ypač kai kuriems mūsų žaidėjams“, – teigė S.Scariolo.

61-erių treneris taip pat pasakė, kurie žaidimo elementai lėmė pralaimėjimą.

„Manau, kad baudų metimų ir atkovotų kamuolių skirtumas buvo statistiškai ryškiausias rodiklis. Tikiu, kad mes ir jūs turime pagerbti „Žalgirį“, nes jie žaidė tikrai sunkiai. Jie turi tvirtus ir konkurencingus žaidėjus, solidžią organizaciją. Jiems nereikia perdavinėti daug rezultatyvių perdavimų, nes jie yra stiprūs žaidime vienas prieš vieną. Žinojome, kad atkovoti kamuoliai visada bus lemiamas rodiklis, tačiau to žinoti neužtenka. Mums reikėjo pernešti šias žinias ant parketo ir į žaidimą. Kovojome ir varžėmės iki pat pabaigos. Darome, ką galime, o dabar pereiname prie kitų rungtynių, kurios bus taip pat labai sunkios“, – teigė italas.

„Virtus“ ketvirtadienį namuose priims Pirėjo „Olympiakos“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.