EUROLYGA 2023

Už NBA žaidusio krepšininko galvą jo nekenčianti Turkija skyrė pusės milijono eurų premiją

Jau ne vienerius metus į Turkijos valdžios ir šios valstybės prezidento nemalonę patekęs buvęs NBA žaidėjas 30-metis Enesas Kanteris Freedomas dabar tapo ir itin ieškomu „nusikaltėliu“ Turkijoje. Aukštaūgis oficialiai yra įtrauktas į šios šalies ieškomiausių teroristų – „Fehullahist“ teroristinės organizacijos – sąrašą, o už jo pristatymą turkų teisėsaugai „gyvą ar mirusį“ skiriama 10 milijonų Turkijos lirų arba 510 tūkst. eurų premija, skelbia „FOX News“.

Enesas Kanteris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Enesas Kanteris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Enesas Kanteris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Enesas Kanteris.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 7:43 PM, atnaujinta Jan 13, 2023, 7:59 PM

208 cm ūgio E.Freedomas aštriai kritikuoja turkų diktatorių Recepą Tayyipą Erdoganą, todėl užsitraukė šalies valdžios nemalonę – dabar siekiama suo juo susidoroti per tarptautinę teisinę bendruomenę, deportuojant į Turkiją. E.Kanteris gimė turkų šeimoje Šveicarijoje.

Krepšininkas 2011–2022 metais žaidė NBA, tačiau tikina, kad karjerą jam sugadino Recepo Tayyipo Erdogano autoritarinis režimas. Dabar krepšininkas yra laisvasis agentas.

Pastaruoju metu jis keliauja po įvairias šalis ir kalba apie žmogaus teises Turkijoje. 

Turkija 2017 metais panaikino E.Kanterio pasą ir bandė jį deportuoti iš Rumunijos. Nuo tada jis tapo JAV piliečiu ir gyvena tremtyje. Krepšininkas žaidė 2008 metais Stambulo „Fenerbahce“ ekipoje, o to persikėlė į NBA.

Jis atstovavo „Utah Jazz“, „Oklahoma City Thunder“, „New York Knicks“, „Portland Trail Blazers“ bei „Boston Celtics“ ekipoms. Kartu su Turkijos aštuoniolikmečių rinktine Europos čempionate Prancūzijoje 2009 metais jis iškovojo bronzos medalį.

E.Kanteris iš JAV iki dabar nebuvo išvykęs nuo 2019-ųjų sausio, kai Turkija išdavė jam tarptautinį arešto orderį.

Tuomet turkas tikino, kad yra „įkalintas Jungtinėse Valstijose“. Krepšininkui buvo pareikšti įtarimai dėl pagalbos per 2016 m. organizuotą nepavykusį perversmą Turkijos viduje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.