EUROLYGA 2023

Prieš lemiamas „Ryto“ rungtynes G. Žibėnas priminė įvykius Graikijoje: jie labai negražiai pasielgė su mūsų fanais

Vilniaus „Rytas“ antradienį FIBA Čempionų lygoje stos į lemiamas įkrintamųjų rungtynes namuose prieš Salonikų PAOK. Nugalėtojai tęs kovas „Top 16“ etape, pralaimėtojai keliaus namo.

 G. Žibėnas<br>LKL nuotr.
 G. Žibėnas<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 4:35 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 4:36 PM

Seriją iki 2 pergalių vilniečiai pradėjo pergalingai. Sausio 3 dieną „Rytas“ namuose varžovus iš Salonikų sutriuškino 85:62, tačiau Graikijoje sausio 11 d. PAOK klubas buvo pranašesnis 81:78.

„Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas prieš lemiamas rungtynes teigė, kad nerimo yra ir įvardijo pralaimėjimo priežastys Graikijoje.

„Nerimo nėra, reikalingas geras pasiruošimas. Ryt reikės labai geros kantrybės puolime ir dar geresnės energijos gynyboje. Žinome, kad turime geriau kontroliuoti jų tritaškius. Salonikuose jie pataikė 14 tritaškių iš 30, tai buvo viena iš didžiausių priežasčių kodėl pralaimėjome. Taip pat turime atimti arba minimalizuoti jų veiksmus vienas prieš vieną“, – prieš artėjančias rungtynes teigė G.Žibėnas.

Rungtynės Salonikuose turėjo ir nemalonaus poskonio. Ištikimiausi Vilniaus „Ryto“ krepšinio aistruoliai siekė palaikyti savo ekipą, tačiau vietoj to pateko į graikų policijos areštinę. Kaip teigė patys sirgaliai, vietos policija tikino, kad tai padaryta jų pačių saugumui.

„Dar gerokai prieš rungtynes gaunamos gan griežtos taisyklės dėl komandos (ne)palaikymo. Negalima stovėt, rodyt vėliavos. Kitu atveju būsim išvaryti iš arenos. Nusprendžiam, kad liksim prie savo stiliaus ir kelios akimirkos prieš švilpuką pradedam palaikymą.

Be didesnių ceremonijų vietinės apsaugos ir policijos esam išvedami iš arenos ir priedo praleidžiam keletą valandų graikiškoje areštinėje“, – feisbuke rašė „B tribūna“.

Būtent šį atsitikimą priminė G.Žibėnas ir tuo pasinaudodamas pakvietė vilniečius antradienį palaikyti savo miesto komandos.

„Išvykos rungtynėse labai didelis PAOK pranašumas buvo fanai. Taip pat turiu priminti, kad jie labai negražiai pasielgė su mūsų fanais, todėl rytojaus rungtynės bus labai daug apie fanus, kokią energiją jie atneš ir kokią parodys klasę varžovams.

Antradienį atvažiuoja 87 fanai iš Graikijos, o mūsų fanai tikiuosi užpildys kiekvieną vietą iki paskutinės raudonos kėdutės“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

– Kodėl nepavyksta išvengti bangavimo?

– Labiausiai rytojas rungtynėse reikia brandos. Ar yra +10 ar –10, reikia brandos ir tai turime atsinešti į rytojaus rungtynes. Mes to norime, to reikalaujame ir tai nėra vienos dienos darbas.

– Ką galima padaryti geriau nei antrose rungtynėse?

– Pirmiausia absorbuoti kontaktą vienas prieš vieną. Turėsime darbuotis prieš PAOK kaip vakar darbavosi Atėnų „Peristeri“. Visas rungtynes juos spaudė, neleido priimti pirmo perdavimo kur jie norėjo ir buvo aktyvios rankos. Realiai taip, kaip žaidėme pirmas rungtynes. Reikės versti juos dirbti. Nėra paslaptis, jie vakar vėlai žaidė rungtynes, šiandien keliauja ir tai turime išnaudoti kaip privalumą.

– Šią savaitę laukia kitos svarbios rungtynės Karaliaus Mindaugo taurėje prieš Kėdainių „Nevėžį“. Ar galima šią savaitę pavadinti finaline?

– Mūsų finalas yra rytoj, po jų ruošimės sekančioms. Taip toli negalvojame. Žinome, kad ir tos, ir tos rungtynės svarbios, bet gyvename rytojaus rungtynių nuotaika ir turime gerai joms pasiruošti.

– Prieš Prienų „Labas GAS“ nerungtyniavo 3 žaidėjai. Ar yra netekčių komandoje?

– Visiškai ne. Jarvisą Williamsą pailsinome, šiek su sveikata problemėlių turėjo Evaldas Kairys, bet šiandien jau sportuoja. Marcusui Fosteriui irgi nieko nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.