EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius po pergalės gyrė savo auklėtinius, išskyrė R. Jokubaičio progresą

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (13/7) ketvirtadienį Eurolygoje 85:78 įveikė Vitorijos „Baskonia“ (11/9) ekipą.

R. Jokubaitis ir Š. Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Jokubaitis ir Š. Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-20 10:56

Pergalės dėka „Barca“ pakilo į trečiąją poziciją turnyrinėje lentelėje, o ketvirtąją nesėkmę paeiliui patyrusi „Baskonia“ nusileido už Kauno „Žalgirio“ nugaros – į 7-ąją vietą.

„Barcelona“ treniruojantis lietuvis Š.Jasikevičius po pergalės buvo laimingas savo komandos pademonstruotu žaidimu.

„Sveikinimai žaidėjams, manau nusipelnėme pergales. Dėl jos teko sunkiai dirbti, kaip ir buvo galima tikėtis. Po pirmojo kėlinio demonstravome gerą puolimą ir gynybą“, – po pergalės kalbėjo katalonų strategas.

Puikias rungtynes katalonų gretose sužaidė Rokas Jokubaitis. Įžaidėjas iš Lietuvos per nepilnas 23 minutes surinko 13 taškų (4/7 dvit., 5/6 baud.), 2 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, 2 klaidas ir 14 naudingumo balų.

„Roko žaidimo kreivė kyla į viršų jau mėnesį laiko. Mums tai svarbu dėl jo suteikiamos energijos, kuri padeda išspręsti tam tikras situacijas. Tikiuosi, kad jis išliks pastovus antroje sezono pusėje“, – tėvynainiui pagyrų negailėjo Šaras.

Tuo tarpu „Baskonia“ lyderis Markusas Howardas sužaidė vienas prasčiausių sezono rungtynių. Gynėjas pelnė 7 taškus, surinko –2 naudingumo balus, o dėl tokio pasirodymo pagyras savo žaidėjams atidavė Š.Jasikevičius.

„Taip, jis prametė kelis laisvus metimus, bet jį pilnai sustabdyti yra labai sunku. Šiandien neleidome jam įeiti į rungtynes ir jis nepataikė dviejų ar trijų metimų iš eilės, kaip tai padaro įprastai“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.