EUROLYGA 2023

Sezono rungtynes sužaidęs I. Brazdeikis: „Visada esu atviras kritikai“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Turkijoje vykusiose Eurolygos rungtynėse 70:80 neprilygo Eurolygos čempionams – Stambulo „Anadolu Efes“.

I. Brazdeikis<br>zalgiris.lt nuotr.
I. Brazdeikis<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 10:53 AM

Žalgiriečiai didžiąją rungtynių dalį praleido vydamiesi šeimininkus, tačiau rungtynių pabaigoje atrodė, kad Kazio Maksvyčio auklėtiniams pavyks išplėšti pergalę.

Atsilikinėję 61:72 „Žalgirio“ krepšininkai surengė spurtą 9:0 ir likus rungtyniauti kiek daugiau nei minutę laiko komandas teskyrė vos 2 taškai.

Deja, Kauno komandai pergalės pasiekti nepavyko. „Anadolu Efes“ rungtynes užbaigė pelnydami 8 taškus be atsako.

Po rungtynių žalgirietis Ignas Brazdeikis bedė pirštu į pagrindines pralaimėjimo priežastis.

„Sunkios rungtynės. Manau jiems suteikėme per daug galimybių su pramestas metimais, kuriuos įprastai pataikome ir neišprovokuotomis klaidomis. Tai leido jiems pelnyti lengvus taškus“, – kalbėjo 24-erių lietuvis.

Asmeniškai I.Brazdeikis sužaidė geriausias savo rungtynes. Pirmąjį sezoną Europoje leidžiantis krepšininkas per 29 minutes surinko 25 taškus (6/10 dvit., 4/5 trit., 1/2 baud.), 3 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, 1 klaidą ir 23 naudingumo balus.

„Su kiekvienomis rungtynėmis jaučiuosi vis patogiau. Kiekvieną dieną vis mokausi ir augu. Bus pakilimų ir nuopuolių, tai mano pirmieji metai čia. Turiu toliau tobulėti, klausyti treneriu, pasitikėti komandos draugais bei savimi ir viskas bus gerai“, – apie savo tobulėjimą kalbėjo I.Brazdeikis.

– Kaip galėtum patobulinti žaidimo skaitymo aspektą?

– Galiu pagerinti kiekvieną savo žaidimo aspektą. Manau esu dar toli nuo žaidėjo, kuriuo galėčiau būti. Visada esu atviras kritikai ir tik noriu tapti geresniu.

– Kas nesisekė kalbant apie komandinį puolimą?

– Nepataikėme daug lengvų ir laisvų metimų, kuriuos įprastai pataikome. Ir neišprovokuotos klaidos... Kamuolius pamesdavome be jokios priežasties, dėl ko jie išsimesdavo gerus metimus.

– Ko pritrūko rungtynių pabaigoje?

– Tiesiog padarėme kelias klaidas. Komandinėmis pastangomis sugrįžome į rungtynes, bet rungtynių pabaigose turime būti aštresni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.