EUROLYGA 2023

Per NCAA mačą ukrainietis sulaukė provokacijos – sirgaliai šaukė „Rusija“, teko atsiprašinėti

Jutos valstijos universiteto ekipoje rungtyniaujantis Ukrainos jaunimo dvidešimtmečių rinktinės kapitonas Maksymas Šulga NCAA čempionate pateko į nemalonią situaciją. Per rungtynes ​​su Kolorado valstijos universiteto komanda priešininkų sirgaliai skandavo „Rusija! Rusija!“ tuo momentu, kai ukrainietis baigiantis antram kėliniui bandė mesti baudos metimus.

 M.Šulga yra Ukrainos dvidešimtmmečių krepšinio rinktinės kapitonas.<br> AFP/Scanpix.com  nuotr.
 M.Šulga yra Ukrainos dvidešimtmmečių krepšinio rinktinės kapitonas.<br> AFP/Scanpix.com  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 9:27 PM

Jaunasis ukrainietis nepasidavė provokacijai, palaukė, kol varžovų sirgaliai aprims ir padidino skirtumą iki 85:77.

Ši provokacija sukėlė nemenką ne tik Jutos krepšinio bendruomenės pasipiktinimą. Net Kolorado valstijos vyriausiasis treneris Niko Medvedas buvo priverstas socialiniame tinkle atsiprašyti už savo žaidėjus ir sirgalius.

„Labai gerbiu Jutos valstiją ir Maxą Shulgą. Turime puikių gerbėjų ir studentų, bet tai nepriimtina! Nuoširdžiai atsiprašau“, – twiteryje parašė jis.

Jutos ekipa susitvarkė su Koloradu 88:79, o ukrainietis įmetė 9 taškus.

„Kolorado valstijos vardu atsiprašome sportininko studento bei Jutos valstijos, – po incidento paskelbė Kolorado aukštoji mokykla. – Tai mūsų tvirto tikėjimo sporto politika ir universiteto bendruomenės principų pažeidimas. Kiekvienas sportininkas, studentas ir sirgalius turėtų jaustis laukiamas pas mus, o tai, kas įvyko, Kolorado valstijoje nepriimtina“.

Pasisakė ir pats ukrainietis. „Šie metai buvo nepaprastai sunkūs ir kupini iššūkių mano šeimai ir artimiesiems, gyvenantiems taip toli nuo čia ir nuolatiniame pavojuje. Kasdien meldžiuosi, kad konfliktas baigtųsi ir žmonės Ukrainoje atkurtų taip išsvajotą taika.

Tai išgirdęs arenoje nuliūdau. Bet taip pat žinau, kad emocijos mačo metu gali kunkuliuoti ir sirgaliai, būna, pasako, kas jiems gal ir nepriimtina gyvenime, kas jiems iš esmės nieko nereiškia. Kolorado valstija ir jos gerbėjai atsiprašė manęs. Priimu šį atsiprašymą ir jį vertinu.''

M.Šulga praėjusių metų Europos jaunimo čempionate Juodkalnijoje užėmė antrąją vietą tarp rezultatyviausių krepšininkų. Ukrainietis per 7 rungtynes ​pelnė 128 taškus arba vidutiniškai 18,3 taško per akistatą.

Nepaisant jo sėkmingo pasirodymo, Ukrainos U-20 rinktinė iškrito į pirmenybių B divizioną – užėmė 16-ąją vietą. Tose pirmenybėse ukrainiečiai žaidė toje pačioje grupėje, kaip ir Lietuva ir ją nugalėjo 71:69.

Tuomet M.Šulga pelnė 15 taškų. Po šios nesėkmės lietuviai šiaip ne taip išsikapstė iš grupės ir galiausiai nužygiavo iki finalo, kur pralaimėjo Ispanijos bendraamžiams 61:69

M.Šulga šį sezoną NCAA Jutos komandoje jau sužaidė 24 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 11,33 taško ir atkovojo po 4,42 kamuolio. Jo tikslių metimų procentas iš žaidimo siekė net 43,32 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.