EUROLYGA 2023

Fantastiškas tritaškis paskutinę mačo sekundę „Lietkabeliui“ lėmė revanšą Europos taurėje prieš „Umana Reyer“

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkai tęsia žiemos rungtynių maratoną ir trečiadienį stojo į kovą Europos taurės turnyre, kuriame santykius aiškinosi A grupėje su Venecijos „Umana Reyer“ klubu iš Italijos. Pralaimėjimą išvykoje patyrę panevėžiečiai pasiekė revanšą, paskutinės sekundės tolimu metimu išplėšę pergalę 87:84 (27:28, 16:18, 21:21, 23:17).

Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>kklietkabelis.lt nuotr.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>kklietkabelis.lt nuotr.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>G.Šiupario nuotr.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>G.Šiupario nuotr.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>G.
Europos taurės turnyre kovoja „Lietkabelio“ krepšininkai.<br>G.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 6:43 PM, atnaujinta Feb 8, 2023, 11:28 PM

Pergalę esant rezultatui 84:84 lėmė itin tolimas Jamelo Morriso metimas likus 2 sek. iki finalinės sirenos.

Mačo pradžioje šeimininkai atidavė iniciatyvą italams ir šie pabėgo net 9:2. Tačiau po šalto dušo atsigavę panevėžiečiai dar pirmojo kėlinio viduryje išlygino rezultatą 12:12. Po to vyko lygi kova, o po pirmųjų dešimties minučių rezultatas buvo 27:28 italų naudai.

Antrame ketvirtyje po kelių taiklių tritaškių „Lietkabelis“ pabėgo 36:28. Bet šeimininkams nepavyko padidinti skirtumo ir įpusėjus kėliniui varžovai išlygino rezultatą 36:36.

Ilsėtis komandos išėjo „Umana Reyer“ pirmaujant 46:43.

Trečiame kėlinyje Venecijos klubas sugebėjo susikrauti dviženklę persvarą 57:47, bet kovingai žaidę Nenado Čanako žaidėjai tą skirtumą baigiantis ketvirčiui aptirpdė iki 62:67.

Kaip ir po antrojo kėlinio, taip ir po trečiojo svečiai pirmavo 3 taškų skirtumu – 67:64, tačiau ir vėl ketvirtojo pradžioje sėkmingai sužaidę italai pabėgo 78:71.

Priešpaskutinę minutę „Lietkabelis“ vis dėlto sumažino skirtumą iki 82:83 ir prasidėjo tikrs nervų karas. Likus 21 sek. šeimininkai buvo priekyje 84:83, varžovai pataikė baudą ir Panevėžiui buvo likusi paskutinioji ataka.

Iniciatyvos ėmėsi Jamelas Morrisas, kuris beveik iš 8 metrų nuotolio švystelėjo tritaškį ir jį pataikė. Varžovams buvo likę 1,6 sek. tačiau jie gero metimo nesugebėjo mesti.

„Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 28 (6/7 trit.), Gyorgy Golomanas 14 (5 atk. kam.), Nikola Popovičius 13 (5 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas (6 atk. kam.), Paulius Murauskas ir Kristianas Kullamae (5 rez. perd., 4 kld.) – po 8.

„Umana Reyer“: Mitchellas Wattas 19, Jaysonas Grangeris 15 (4 rez. perd.), Derekas Willisas 14, Jordanas Parksas 11 (5 atk. kam.), Marco Spissu ir Riccardo Moraschini – po 8.

Europos taurėje dešimties komandų A grupėje Panevėžio komanda su septyniais laimėjimais ir septyniomis nesėkmėmis rikiuojasi šeštoje vietoje, kuri suteikia teisę tęsti kovas atkrintamuosiuose mačuose.

Venecijos ekipa turi vienu laimėjimų daugiau ir yra penktoje pozicijoje.

Apskritai su Italijos komandomis panevėžiečiai yra jau žaidę dvylika kartų ir iškovoję penkias pergales.

Šią akistatą Lietuvos ekipa pasitiko Europos lygoje iškovojusi iš eilės dvi pergales – praėjusiame ture įveikta išvykoje įveikė Klužo-Napokos „U-BT“ ekipa 77:75, o prieš dvi savaites namie nurungtas buvęs grupės lyderis prancūzų Burgo JL klubas 92:88.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.