EUROLYGA 2023

Apie „Žalgirio“ problemas ir signalus trenituotėse kalbėjęs K. Maksvytis: mums reikia dar savaitę ištverti

Kauno „Žalgiris“ (12/11) Eurolygoje pasitinka dar vieną varžovą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai penktadienį namuose priims Tado Sedekerskio ir Roko Giedraičio atstovaujamą Vitorijos „Baskonia“ (13/10) klubą.

Kazys Maksvytis.<br>M. Patašiaus nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>M. Patašiaus nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 11:54 AM, atnaujinta Feb 9, 2023, 1:25 PM

„Stiprus varžovas, užimantis pirmą vietą Eurolygoje pagal puolimą, yra antroje pagal išmestus tritaškius ir pataikytus dvitaškius. Atvažiuoja labai stipri komanda, dominuoja jos greitas puolimas, tritaškiai. Greitai juda kamuolys, to dėka jie iškovoja pergales. Mums tai neparanki komanda, nes mes esame gynybinis klubas. Penktadienį pamatysime rungtynes, kur bus gynyba prieš puolimą“, – prieš mačą kalbėjo 45-erių K.Maksvytis.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Ispanijoje „Baskonia“ krepšininkai įtikinami laimėjo 93:73. „Žalgiris“ nerado būdų, kaip sustabdyti varžovų puolimą. Maža to, kauniečiai pastaruoju metu pateko į giliausią duobę šiame sezone – Lietuvos krepšinio lygoje ir Eurolygoje pralaimėti penki mačai paeiliui.

„Kažkiek ilgiau pabuvome namuose, turėjome daugiau galimybių treniruotis. Treniruotėse signalai neblogi, kažkiek grįžtame į savo vėžes ir, tikiuosi, rytoj būsime pasiruošę“, – pastarųjų dienų progresą įvertino K.Maksvytis.

Tiesa, strategas pripažino, kad komandoje nuotaikos nėra pačios geriausios.

„Krepšinyje stebuklų nebūna: jei laimi – savivertė gerėja, jei ne – ji blogėja. Bandome koncetruotis į paprastus dalykus, gerą darbą. Tikiuosi, kad grįšime į ritmą“, – teigė strategas.

Didžiausia „Žalgirio“ prastos atkarpos priežastis – įžaidėjų grandis. Dėl traumos negali padėti amerikiečiai Keenanas Evansas ir Iasiah Tayloras.

„Grubiai tariant, mums reikia dar savaitę ištverti ir išsiversti mažesne gynėjų rotacija. Ieškome išeičių. Kažkiek grįžta ir Dovis Giedraitis su geresne forma, tai prideda mums opcijų ir puolime, ir gynyboje“, – pasakojo K.Maksvytis.

„Žalgirio“ krepšininkams penktadienį teks stabdyti ir gerai žinomus R.Giedraitį bei T.Sedekerskį.

„Jie palieka gerą įspūdį. Roką visi žinome iš seniau, jis stabiliai žaidžia, inkstinktų žaidėjas, kerta po krepšiu, meta tritaškius. Pasiekė ir atkovotų kamuolių rekordą. Tadas dėjęs kelis žingnsius į priekį – ir puolime, ir gynyboje. Tai jo geriausias sezonas Eurolygoje. Jie abu yra svarbūs žaidėjai komandoje. Prieš lietuvius norės dar geriau pasirodyti“, – tikino K.Maksvytis.

K.Maksvytis sulaukė klausimo ir apie buvusį komandos žaidėją Mantą Kalnietį, kuris vasario 1-ąją baigė karjerą „Žalgirio“ klube ir nuo šiol dirba su „Kauno Žalgirio“ futbolo klubu, kur užima prezidento postą.

„Buvo atėjęs pasitreniruoti, į rungtynes. Ofise jau lankosi, daro savo darbus ir užsuka pas mus“, – teigė strategas.

„Žalgirio“ ir „Baskonia“ rungtynių įvykius penktadienį nuo 20 val. sekite portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.