EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo rinktinės sužinojo varžovus Europos čempionatuose

Antradienį Freisinge (Vokietija) vyko burtų traukimo ceremonija, kurios metu visų šiemet vyksiančių Europos jaunimo krepšinio čempionatų dalyviai buvo suskirstyti į grupes. Renginyje dalyvavo FIBA Europos padalinio vykdantysis direktorius Kamilis Novakas ir viceprezidentė Carmen Tocala, taip pat Graikijos krepšinio legenda Elvina Maltsi bei buvęs Didžiosios Britanijos rinktinės kapitonas Danas Clarkas.

Lietuvos šešiolikmečių rinktinė, tapusi Europos čempione<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lietuvos šešiolikmečių rinktinė, tapusi Europos čempione<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 7:13 PM

Per ceremoniją iš viso buvo paskirstytos 246 komandos, atstovaujančios 48 šalių krepšinio federacijas ir šią vasarą dalyvausiančios 16-oje jaunimo čempionatų.

Šiemet Lietuvos vaikinų ir merginų rinktinės varžysis šešiuose Europos čempionatuose.

U16 merginos, kurių pirmtakės praeitą vasarą Graikijoje užėmė 15-ąją vietą, iškrito į B divizioną. Šiose varžybose, kurios vyks rugpjūčio 10–19 d. Podgoricoje (Juodkalnija), lietuvės pateko į A grupę su Slovakija, Rumunija, Austrija ir Šveicarija.

U18 merginos sieks pakartoti Justės Jocytės rinktinės sėkmę ir liepos 1–9 d. varžysis Konijoje (Turkija) vyksiančiame čempionate. Lietuva pateko į A grupę kartu su Italija, Belgija ir Portugalija.

U20 merginų čempionatas liepos 29 – rugpjūčio 6 dienomis vyks Lietuvoje, Klaipėdoje ir Vilniuje. Mūsų rinktinė kovas pradės B grupėje kartu su Prancūzija, Vengrija ir Suomija.

U16 vaikinų rinktinė sieks pakartoti pernykštį šešiolikmečių krepšininkų triumfą Europos čempionate. Šiemet turnyras vyks rugpjūčio 5–13 dienomis Skopje (Šiaurės Makedonija). Lietuva kovas pradės B grupėje kartu su Prancūzija, Šiaurės Makedonija ir Belgija.

U18 vaikinų rinktinė pateko į Europos čempionato, vyksiančio liepos 22–30 dienomis Nise (Serbija), A grupę. Lietuviai grupės varžybose susikaus su Prancūzija, Izraeliu ir Švedija.

U20 vaikinų rinktinė pateko į Europos čempionato, kuris vyks liepos 8–16 dienomis Heraklione (Graikija), C grupę. Varžybas lietuviai pradės dvikovomis su Kroatija, Graikija ir Lenkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.