EUROLYGA 2023

Po nesėkmės Ispanijos taurėje Š. Jasikevičiaus kėdėje jau matomas įpėdinis

Netikėtas „Barcelona“ iškritimas iš Karaliaus taurės ketvirtfinalio etape gali būti smūgis ne tik katalonų komandos dabarčiai, bet ir ateičiai, o vis garsiau dreba ir Šarūno Jasikevičiaus kėdė.

 Š. Jasikevičiaus kėdėje jau matomas įpėdinys<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š. Jasikevičiaus kėdėje jau matomas įpėdinys<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2023, 12:47 PM, atnaujinta Feb 18, 2023, 1:15 PM

Š.Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ ketvirtfinalyje 87:89 krito prieš Malagos „Unicaja“.

„Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas skelbia, jog pralaimėjimas turi du tiesioginius padarinius. Lietuvos stratego turimas kreditas sumažėjo dar labiau, o pačiam klubui diržų susiveržimas finansine prasme tampa vis patrauklesne idėja.

„Barcelona“ klubas finansine prasme išgyvena ne pačius geriausius laikus ir ketina gerokai sumažinti išlaidas. Kaip skelbiama Ispanijos spaudoje, planuojama, jog didžiausią smūgį patirs būtent krepšinio komanda.

Tuo tarpu abejonių dėl Šaro tęstinumo klube jau buvo gerokai prieš Karaliaus taurės rungtynes. Lietuvio sutartis baigiasi birželį ir likus vos keliems mėnesiams iki pabaigos, pasiūlymo pratęsti sutartį jis dar negavo.

„Mano ateitis? Negaliu daug kalbėti, stengsiuosi kuo geriau atlikti savo darbą. Ne viskas nuo manęs priklauso, reikia sutelkti dėmesį į krepšinį. Ar mes susėdome derėtis? Mes dar nekalbėjome. Aš nesijaudinu dėl šios situacijos, galvoju tik apie komandą ir gerą sezoną“, – vos prieš kelias dienas kalbėjo Š.Jasikevičius.

Pirmieji bandymai atnaujinti kontraktą nutrūko praėjusio sezono pabaigoje. Tam didelę įtaką turėjo nusivylimai Eurolygos finalo ketverte ir Ispanijos čempionato finale prieš Madrido „Real“.

Atsikratyti tokios „Barcelona“ ikonos kaip Šarūnas Jasikevičius nėra lengva ir galimai nepopuliaraus sprendimo priėmimui prireiktų daug drąsos.

Kaip galimas kandidatas pakeisti Šarą yra įvardijamas Sankt Peterburgo „Zenit“ treneris Xavis Pascualis. Agresorių šalyje dirbantis specialistas palaiko gerus santykius su „Barcelona“ komandos direktoriumi Juanu Carlosu Navarro, o šią vasarą treneris pagal kontraktą už nedidelę sumą gali persikelti į kitą komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.