EUROLYGA 2023

Ispanų spauda apdainavo tragišką „Žalgirio“ viešnagę Madride: „Pateko į mėsmalę“

Ispanijos sostinės krepšinio apžvalgininkai po ketvirtadienį vykusių Eurolygos rungtynių Madrido „Real“ komandai neturėjo jokių priekaištų. Kitaip turbūt ir negalėjo būti, nes „Real“ sutriuškino Madride viešėjusius Kauno „Žalgirio“ krepšininkus 27 taškų skirtumu.

Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai buvo sutriuškinti Madride.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-02-24 12:13

Madridiečiams prieš „Žalgirio“ vizitą buvo neramu. Kauno komanda į Ispaniją iškeliavo ką tik iškovojusi Lietuvos taurę, o „Real“ tomis pačiomis dienomis, praėjusį savaitgalį, patyrė nesėkmę Ispanijos taurės turnyre.

Nerimą didino iškilę prisiminimai apie praėjusių metų įvykius. Pernai „Žalgiris“ ir „Real“ taip pat susitiko panašiu metu – iškart po nacionalinių taurių turnyrų. Ir tąkart Kaune vykusiose rungtynėse „karališkasis“ klubas, nusileidęs kauniečiams 47:68, patyrė vieną iš didžiausių pažeminimų per visą tarptautinę istoriją.

„Saugokitės, vėl „Žalgiris“, – prieš ketvirtadienį vykusias rungtynes perspėjo Madrido sporto leidinys „As“, „Pernai vos praradęs taurę, „Real“ žaidė su „Žalgiriu“ ir pradėjo labai tamsų ruožą“, – priminė „As“. Ir pridūrė: „Žalgiris“, ko gero, yra komanda, kuri labiausiai viršija priešsezonines prognozes“.

Vis dėlto šįkart Ispanijos sostinėje „Žalgiriui“ nepavyko pakartoti pernykštės istorijos. „Real“ ketvirtadienį sutriuškino Lietuvos taurės laimėtojus 96:69.

„Real“ pamiršo taurės dėmę parblokšdamas „Žalgirį“, – po rungtynių antraštėje parašė didžiausias Ispanijos sostinės sporto leidinys „Marca“.

„Real“ prieš šias rungtynes buvo moraliai palūžęs po didelės nesėkmės Ispanijos taurės turnyre. Buvo neaišku, kaip gautas smūgis paveiks komandą ir kaip ji reaguos. Nežinomybė tvyrojo tik pirmajame kėlinyje, kuriame „Žalgiris“ ant puikiai žaidusio I.Brazdeikio (16 taškų) pečių kažkaip laikėsi ir pirmavo 24:22. Tai truko neilgai, nes paskui „baltieji“ žaidė daug geriau ir laimėjo 96:69“, – rungtynių santrauką pateikė „Marca“.

„Marca“ pažymėjo, kad Madrido komanda silpnai mėtė iš toli ir pataikė tik 6 iš 17 tritaškių. Tačiau leidinys pagyrė „baltuosius“ už tai, kad nesistengė grįsti žaidimo šiuo elementu. „Svarbesnis žaidimo elementas negu tritaškiai buvo gynyba. Antrajame kėlinyje ji buvo puiki ir Walteris Tavaresas, Nickas Williamsas-Gossas bei Gabrielis Deckas pasiekė rungtynių lūžį, o paskui prie jų prisidėjo Džananas Musa ir viskas tapo aišku“, – „Real“ pergalės priežastis atskleidė „Marca“.

„Baltieji“ pamiršo taurės turnyre gautą smūgį ir atsitiesė puolamu bei komandiniu žaidimu. Dž.Musa, V.Poirier, G.Deckas, W.Tavaresas pakilo ir „Žalgiris“ priešinosi tik vieną kėlinį“, – tvirtino „As“.

„Neabejotina, kad per pertrauką K.Maksvytis rūbinėje pakėlė triukšmą. Bet „Žalgirio“ žaidimas nepagerėjo, svečiai pradėjo žaisti dar blogiau“, – rašė „As“.

„Žalgiris“ padėjo „Real“ klubui išsigydyti žaizdas“, – antraštėje parašė Katalonijos sporto dienraštis „El Mundo Deportivo“.

„Real“ piktai reagavo į taurės rungtynėse gautą smūgį“, – skelbė „El Mundo“ leidinio antraštė.

„Prieš metus, patyręs nesėkmę taurės turnyre, Pablo Laso treniruotas „Real“ pramušė dugną Kaune. Tąkart „baltieji“ surengė vieną iš blogiausių visų laikų pasirodymų, o pralaimėjimas „Žalgiriui“ turėjo ilgalaikių neigiamų pasekmių. Tačiau paskui atsigavęs „Real“ tapo Ispanijos čempionu ir pateko į Europos turnyro finalą.

Šiais metais po dar vienos nesėkmės Ispanijos taurės turnyre prieš „Real“ vėl išsirikiavo „Žalgiris“, bet Chuso Mateo treniruojama komanda reagavo puikiai. Apmokėti Badalonos sąskaitą teko lietuviams“, – madridiečius gyrė „El Mundo“, kartu lyg ir užjautęs „Žalgirį“ dėl to, kad po ranka pasipainiojo ne laiku, iškart po Badalonoje vykusiame Ispanijos taurės turnyre „Real“ patirtos nesėkmės.

„Žalgiris“ laikėsi prieš „Real“ dešimt minučių“, – antraštėje parašė kitas Madrido leidinys „El Pais“.

„Žalgiris“ laikėsi dešimt minučių, o po to pateko į mėsmalę, kurią „Real“ užvedė, kai pradėjo bėgti. O bėgti pradėjo atkovojęs kamuolius po savo krepšiu. Kaip tik tada Madrido komanda pribloškė „Žalgirį“, kuris mėgsta labiau akademinį krepšinį ir jaučiasi nepatogiai varžovams padidinus tempą.

Kol žaidimas vyko taip, kaip norėjo lietuviai, rezultatas buvo lygus. Tačiau po to žaidimas pasikeitė, nes Ch.Mateo pabrėžė gynybą ir kovą dėl atšokusio kamuolio, „Žalgiris“ pradėjo nepataikyti ir madridiečiai nubėgo, antrajame kėlinyje laimėję kelių minučių tarpsnį 23:4“, – rungtynių lūžį aprašė „El Pais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.