EUROLYGA 2023

Po fiasko Karaliaus taurėje atsitiesęs Šaras įvertino „Barcelona“ žaidimą Eurolygoje: „Viskas labai greitai keičiasi“

Po fiasko Karaliaus taurės turnyre Šarūno Jasikevičiaus vedama „Barcelona“ atsitiesė Eurolygos dvikovoje. Lietuvio vedamas katalonų klubas savo žiūrovų akivaizdoje penktadienį 80:70 (24:18, 26:21, 15:18, 15:13) įveikė „Monaco“ su Donatu Motiejūnu ir iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės. Ši pergalė leido „Barcelona“ ekipai išlikti tarp Eurolygos lyderių – kartu su Madrido „Real“ Šaro komanda turi po 17 pergalių ir užima 2–3 vietas, vienu laimėjimu atsilikdama nuo Pirėjo „Olympiakos“.

Šarūnas Jasikevičius<br>Barca Basket nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>Barca Basket nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 25, 2023, 12:11 PM

Likus 6 minutėms iki mačo pabaigos „Monaco“ kvėpavo katalonams į nugarą 62:65, tačiau „Barcelona“ spurtavo 11:3 ir neleido oponentams pagalvoti apie intrigos sugrįžimą.

„Monco“ ekipa yra labai gera komanda. Su jais tikrai sunku žaisti, nes ji siekia visą laiką sugrįžti į žaidimą, visą laiką bėga, – po pergalės tikino Šaras. – Šiame mače buvo daug gero gynėjų žaidimo.

Ketvirtajame kėlinyje radome gerus sprendimus turėdami savo rankose kamuolį, būdami pastoviai agresyvus.

Tokiuose svarbiuose mačuose viską lemia smulkmenos – mes laikėmės šioos pozicijos ir ištraukėme rungtynes.

Kalbant apie Eurolygos turnyrinę lentelę, tai labai svarbi pergalė. Bet žinote, kokia yra ta Eurolyga: viskas joje vyksta greitai, viskas labai greitai keičiasi. Turi turėti savyje ramybę ir ją išlaikyti.

Sveikinu mūsų žaidėjus ir sirgalius. Tai buvo vienas iš puikių vakarų, kuriuos praleidome kartu. Didžiąją rungtynių dalį žaidėme tikrai gerą krepšinį.

Buvo sunku tikėtis, kad išlaikysime tokį patį puolimą, kurį turėjome pirmoje dvikovos dalyje. Antroje akistatos dalyje praradome žaidimo kontrolę, tačiau galiausiai suradome reikiamus sprendimus“.

Šarui šiame sezone būtina laimėti Eurolygą, jei jis galvoja ir toliau vadovauti „Barcelona“ ekipai. Tik šio turnyro trofėjus garantuotų lietuviui dar vienerių metų darbo sutartį „Barcelonos“ klube.

AS.com pranešė, kad Š. Jasikevičiaus sutartyje yra punktas apie kontrakto pratęsimą pergalės Eurolygoje atveju. Anot publikacijos autoriaus, tai nereiškia, kad Eurolygą laimėjęs Š. Jasikevičius įsipareigotų Katalonijos klubui dar bent vienam sezonui.

Strategas galėtų dėti tašką Barselonoje net ir laimėjęs Eurolygą.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniams praėjusį savaitgalį nepavyko laimėti Karaliaus taurės turnyro, sezono pradžioje pralaimėtas ir Supertaurės titulas.

Lietuvis Barselonos vyriausiuoju treneriu tapo 2020-aisiais – poste Šaras pakeitė serbą Svetislavą Pešičių. Tuomet jis su klubu pasirašė trejų metų trukmės sutartį.

Būtent šis sezonas 46-erių kauniečiui Katalonijoje jau yra trečiasis.

Per daugiau kaip dvejus metus Šaras sykį „Barcelona“ krepšininkus nuvedė iki Eurolygos finalo, tačiau jame pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes“.

Praėjusiame sezone komanda suklupo Eurolygos pusfinalyje. Šarui su auklėtiniais sykį pavyko laimėti Ispanijos čempionatą, du kartus – Ispanijos Karaliaus taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.