EUROLYGA 2023

K. Kemzūra turi receptą, kaip įveikti Prancūziją, nors varžovai išsiskiria atletiškumu

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienį baigia atrankos kovas į 2023-iųjų planetos pirmenybes. Lietuviai jau praėjusių metų rudenį iškovojo teisę grumtis planetos pirmenybėse, o paskutiniąjame K grupės mače Trelazo miestelyje su Prancūzija aiškinsis, kam atiteks pirmoji grupės pozicija. Abi ekipos turi po 9 laimėjimus.

Lietuvos ir Vengrijos rungtynės.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos ir Vengrijos rungtynės.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krep<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos krep<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos ir Vengrijos rungtynės.<br>G.Šiupario nuotr.
Lietuvos ir Vengrijos rungtynės.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 26, 2023, 2:15 PM, atnaujinta Feb 26, 2023, 2:19 PM

Praėjusių metų FIBA lange prancūzai pasirodė stipresni, Panevėžyje sudaužę Kęstučio Kemzūros kariauną 90:65. Krepšinio specialistas tikino, kad nenori kartoti klaidų, buvusių pirmoje akistatoje.

„Prancūzijoje turėjome vienintelę aiškią treniruotę, kurioje tiesiog sudėjome akcentus. Žiūrėjome, kaip mes norime atakuoti, kaip norime gintis.

Manėme, kad kad toloka važiuoti, tačiau vyrai viešbutyje pasidarė mankštą, prasijudino ir Trelazo arenoje pažaidėme“, – tikino Lietuvos rinktinei vadovaujantis K.Kemzūra.

– Laukia kova su prancūzais dėl pirmosios vietos grupėje. Kiek šį faktą sureikšminate?

– Aš vyrams paminėjau, kad mums tai yra svarbu. Rungtynių metu apie tai nelabai galvosime, bet tai yra iš esmės papildoma motyvacija. Aišku, koncentruosimės į žaidimą ir pačius įvykius aikštelėje.

– Kokie yra pagrindiniai akcentai kalbant apie Prancūzijos rinktinė?

– Visi Panevėžyje matėme, kad tai yra atletiška komanda. Jie turi gerų, atletiškų žaidėjų. Ir turi telentų. Kalbu apie kylančią žvaigždę Victorą Wembanyamą. Yra ir gynėjas veteranas Andrew Albicy, kuris gal ir neišsiskiria savo rezultatyvumu, bet naudingai žaidė Europos čempionate.

Jis puikia ginasi žaidžiant du prieš du, presinguoja, siekia atimti kamuolį, tai reikės jį branginti.

Yra ir Sylvainas Francisco, kuris mus baudė Panevėžyje. Visko neišeis padaryti, bet stengsimės limituoti tuos individualius žaidėjus.

Bus labai svarbu neduoti pelnyti papildomų taškų, ko mums nesigavo padaryti pirmajame susitikime. Turėsime labai padirbėti, nes varžovai turi gerus kūnus ir atletiškumą.

– Jau turite patirties kovojant prieš aukštaūgį Victorą Wembanyama. Kaip reiks žaisti prieš jį sekmadienį?

– Jis yra labai unikalus ir talentingas žaidėjas. Labai aukštas ir daro daug dalykų, tačiau manau, kad kol kas silpniausia jo vieta yra silpnas kūnas.

Turime žaisti su kontaktu, kai yra kontaktas, jam neišeina panaudoti savo atletiškumą. Tikriausiai, kad rizikuosime su juo prie tritaškio linijos – svarbu, kad jis mums „nepridėliotų“ per galvas dėjimų ir nenusiimtų per daug kamuolių.

Nesakau, kad visiškai paleisime tritaškius – ir vėluojant reiks pakelti ranką, tačiau reiks pagyventi su tais varžovo tritaškiais.

– Prieš čekus Prancūzija atliko 11 blokų. Kaip Lietuvai reikės keisti savo žaidimą, žinant tokį faktorių?

– Reikia į tai atsižvelgti. Mes galime pasakyti, kad žaiskite kitaip, tačiau reikia suprasti, kad žaidžia krepšininkų įpročiai. Žaidi, kaip esi įpratęs žaisti. Taip, šita komanda tuo ir išsiskiria, kad yra atletiška ir turi daug ūgio, o tai palengvina jų darbą gynyboje.

Mes turime susikurti kažkokias progas sutraukiant gynybą. Prieš tą patį V.Wembanyamą reikia eiti puolant į kūną, siekiant kontakto arba rasti laisvą partnerį. Labai gerai būtų tikslūs tritaškiai.

– Atsivežėte į Prancūziją 12 žaidėjų. Ar visi bus pasiruošę rungtynėms?

– Pagal dabartinę situaciją visi pasirengę, visi sportavo.

Prancūzijos rinktinė su Lietuvos ekipa grumsis tokios sudėties: Andrew Albicy, Juhannas Begarinas, Hugo Benitezas, Sylvainas Francisco, Damienas Inglisas, Paulas Lacombe‘as, Nicolas Langas, Yoanas Makoundou, Bodianas Massa, Pierre‘as Pelos, Terry Tarpey, Victoras Wembanyama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.