EUROLYGA 2023

Po muštynių NKL – griežtos drausminės ir piniginės nuobaudos „Šilutės“ klubui

Vasario 25 d. vykusių „7bet-NKL“ čempionato rungtynių tarp „Šilutės“ ir Kauno r. „Atleto“ metu, buvo užfiksuoti neįprasti pažeidimai, kurie išsiskyrė žaidėjų savivale ir agresija.

 Po muštynių NKL – griežtos drausminės ir piniginės nuobaudos „Šilutės“ klubui<br> M. Baranausko nuotr.
 Po muštynių NKL – griežtos drausminės ir piniginės nuobaudos „Šilutės“ klubui<br> M. Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

nklyga.lt

Feb 27, 2023, 7:58 PM

Pratęsimo pabaigoje apsistumdė Povilas Gaidys ir Egidijus Dimša, o į konfliktą įsitraukė ne tik dar keturi krepšininkai, bet ir „Šilutės“ sirgalius, kuris smūgiavo „Atleto“ žaidėjui į veidą.

Už šiuos ir kitus rungtynių protokole pažymėtus pažeidimus „Šilutės“ sirgaliams skiriama dvejų rungtynių diskvalifikacija, t.y. artimiausios dvejos rungtynės turės vykti be žiūrovų.

Paskutines dvejas reguliariojo sezono rungtynes prieš Kauno „Žalgirį-2“ (kovo 4 d.) ir „Telšius“ (kovo 9 d.) šilutiškiai turės žaisti tuščioje namų salėje.

E.Dimšą agresyviai užsipuolusiam „Šilutės“ fanui – griežtesnė nuobauda. Jam šį sezoną nebėra leidžiama lankytis artimiausiose penkeriose namų rungtynėse. Jei „Šilutės“ klubas nepateks į ketvirtfinalį, tuomet konflikte dalyvavęs sirgalius negalės palaikyti komandos iki pat sezono pabaigos.

„7bet-NKL“ įpareigoja „Šilutės“ klubą užtikrinti namų rungtynių metu saugumą ir neleisti sirgaliams naudoti švilpukus, kurių skleidžiamas garsas yra panašus į teisėjų švilpukus.

Ateityje vyksiančiose namų rungtynėse „Šilutės“ klubas yra įpareigotas laikytis apsaugos reikalavimų, t. y. užtikrinti kvalifikuotą apsaugos darbą rungtynių metu bei atitinkamą apsaugos darbuotojų skaičių „7bet-NKL“ rungtynėse.

Dar prieš pratęsimą buvo užfiksuotas incidentas, kai sirgalius pateko į aikštę ir prisiartino prie teisėjų, mėgindamas daryti spaudimą.

„Šilutės“ ir „Atleto“ akistatą stebėjo 237 žiūrovai, todėl salėje privalėjo budėti trys apsaugos darbuotojai, tačiau minėtose rungtynėse šis „7bet-NKL“ nuostatas nebuvo įvykdytas.

Be jau anksčiau minėtų sankcijų, „7bet-NKL“ nubaudė „Šilutės“ klubą ir krepšininkus piniginėmis baudomis, kurių bendra suma siekia 580 eurų, nes buvo pažeisti 52.7, 52.9, 51.2.1 ir 51.2.3 „7bet-NKL“ nuostatų punktai.

„Šilutės“ žaidėjas P.Gaidys ir „Atleto“ puolėjas E.Dimša sulaukė piniginės baudos ir turės praleisti artėjančias rungtynes už diskvalifikacines pražangas.

Tai reiškia, kad P.Gaidys negalės rungtyniauti mače su „Vyčiu-VDU“ (kovo 2 d.), o E. Dimša – rungtynėse su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Piniginių baudų sulaukė ir incidento metu suolelio zoną palikę „Šilutės“ gynėjas Deividas Anužis ir trys „Atleto“ krepšininkai: Rokas Grėbliūnas, Tomas Kuzminskas ir Edas Valenta.

Kauno r. krepšininkų bendra baudos suma siekia 205 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.