EUROLYGA 2023

Sugadintas Š. Jasikevičiaus gimtadienis: prieš šventę teko atsiprašinėti dėl auklėtinių žaidimo

Krepšinio treneris Šarūnas Jasikevičius sekmadienį švenčia 47-ąjį gimtadienį, tačiau šventinę nuotaiką jam išvakarėse sugadino auklėtiniai – Ispanijos čempionato rungtynėse „Barcelona“ (14/7) svečiuose sensacingai 83:85 pralaimėjo Saragosos „Casademont“ (7/14) ekipai.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2023, 10:31 AM, atnaujinta Mar 5, 2023, 10:36 AM

Po dviejų kėlinių „Barcelona“ buvo atsilikusi 24:46 ir treneris teigė, kad neprisimena tokio tragiško komandos žaidimo.

„Barcelona“ atsipalaidavimui įtakos turėjo ir ketvirtadienį Eurolygoje iškovota lengva pergalė prieš Kauno „Žalgirį“ (93:74).

„Sveikinu trenerį Porfirio Fisacą ir Saragosos klubą su pergale – jie to nusipelnė. Jie turėjo daugiau noro kovoti ir žinojo, kaip išlikti susikaupusiems po užsitęsusios pertraukos dėl švieslentės gedimo“, – sakė Š.Jasikevičius.

Švieslentės gedimas įvyko pirmojo kėlinio viduryje, o jo taisymas užtruko net 45 minutes.

„Negalime turėti tokių skirtingų rungtynių pusių, o pertrauka negali išmušti mūsų iš rungtynių rimto. Pertrauka buvo ir „Casademont“ komandai, tačiau ji paveikėtik mus“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Lietuviui beliko atsiprašinėti.

„Nedažnai prašau sirgalių atleidimo, bet tas vaizdas, kurį dėme pirmoje rungtynių pusėje, buvo tiesiog siaubingas. Privalome atsiprašyti.

Tai, ką darėme pirmoje rungtynių pusėje, neverta „Barcelona“ vardo.

Negalime žaisti taip, lyg tai būtų pirmas kartas, kai esame kartu.

Po pertraukos pakeitėme savo veidą, nes ši komanda moka tai padaryti. Tačiau esmė yra tai, kad pirmoje mačo pusėje buvome visiškai pametę galvą.

Mes po dviejų kėlinių atsilikome 22 taškais. Nieko panašaus nepamenu. Mums tai buvo labai blogas vakaras“, – kalbėjo lietuvis treneris.

Vis dėlto Š.Jasikevičius rado ir pasiteisinimų.

„Mes laimėjome Ispanijoje 15 iš 17 pastarųjų rungtynių. Vieną mačą pralaimėjome dėl blogų 5 minučių Ispanijos taurės varžybose, kitą – dėl 6–7 siaubingų minučių šį vakarą. Viską lemia detalės.

Turime būti labiau susikaupę. Privalome tobulinti žaidimą. Dabar esame stabilesni ir augame kaip komanda“, – sakė Š.Jasikevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.