EUROLYGA 2023

Iš Eurolygos ekipos patirtį perimantis R. Kaukėnas – apie darbą „Wolves“ klube ir LKL mačą Londone

Milžiniškos ambicijos, dideli pinigai ir begalinis noras – taip į Lietuvos krepšinio sceną įžengė „Wolves“ klubas. Nuo nulio pradėtas projektas buvo patikėtas į Lietuvos krepšinio legendos – Rimanto Kaukėno rankas. Tad kaip įpusėjus pirmajam sezonui sekasi „Wolves“ klubui ir pačiam R.Kaukėnui?

R. Kaukėnas – apie darbą „Wolves“ klube ir komandos ateities planus<br>G. Šiupario nuotr.
R. Kaukėnas – apie darbą „Wolves“ klube ir komandos ateities planus<br>G. Šiupario nuotr.
„Wolves“ klubo vadovas Rimantas Kaukėnas<br>BHC nuotr.
„Wolves“ klubo vadovas Rimantas Kaukėnas<br>BHC nuotr.
 J. Tayloras<br>LKL nuotr.
 J. Tayloras<br>LKL nuotr.
 „Wolves“ komanda<br>G. Šiupario nuotr.
 „Wolves“ komanda<br>G. Šiupario nuotr.
„Avia Solutions Group“ arena<br> BHC nuotr.
„Avia Solutions Group“ arena<br> BHC nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 12:10 PM

2018 metais krepšininko karjerą baigęs R.Kaukėnas 2022 metais ėmėsi naujos veiklos – tapo naujai įkurtos krepšinio komandos „Wolves“ komandos prezidentu.

Gedimino Žiemelio klubas į Lietuvos krepšinio sceną įžengė neslėpdamas ambicijų tiek Lietuvoje, tiek Europoje, o tai sukėlė papildomų lūkesčių iš krepšinio gerbėjų.

Tokios ambicijos ir tikslai iškart apsunkino ir 45-erių R.Kaukėno įsiliejimą į darbą. Vilnietis į pareigas atėjo dar būdamas visiškai žalias, tačiau rezultatų reikėjo iš karto.

Pirmajam sezonui einant pabaigos link, „Wolves“ prezidentas neslepia, jog dar reikia pratintis ir daug mokytis naujajame darbe, tačiau jam padeda net ir toli nuo Lietuvos esantys bičiuliai.

Šiuo metu R.Kaukėnas lankosi Italijoje pas savo buvusį trenerį Madrido „Real“ klube – Ettore Messiną. Krepšinio specialistas suteikė galimybę savo buvusiam auklėtiniui darbo specialybių pasimokyti iš jo treniruojamo klubo – Milano „Olimpia“.

„Bet kokioje profesijoje kuriant naują struktūrą ir neriant į naują sritį viskas užtrunka. Reikia ir su kolegomis susipažinti. Kad būtų lengviau bendradarbiauti ir pasiekti išsikeltus tikslus reikia išsigryninti labai daug dalykų. Tai išties įdomi profesija, skatinanti daug mokytis, dirbti, praleisti daug laiko ieškant naujų idėjų ir panašiai.

Atvažiavau į Italiją pasisemti patirties, išmokti naujų tendencijų, pamatyti kaip dirba toks Eurolygos klubas kaip Milano „Olimpia“, – lrytas.lt portalui kalbėjo „Wolves“ klubo prezidentas.

„Wolves“ į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) įžengė įsigydamas Alytaus „Dzūkijos“ vietą. Buvo numatyta, jog klubas rungtyniaus Lietuvos sostinėje Vilniuje, tačiau realybė pirmajame sezone kiek kitokia.

G.Žiemeliui priklausanti „Avia Solutions Group“ arena yra rekonstruojama, tad vilkai nusprendė, jog savo debiutinį sezoną žais mieste, iš kurio komandą ir įsigijo.

Nors komanda įžengė ir iškart mesdama didelę sumą pinigų bei siekdama nekuklių tikslų, daugeliui krepšinio pasaulio žmonių kilo vienas klausimas: ką naujai sukurtas ir niekam nežinomas klubas sugebės prisikviesti į komandą Alytuje?.

Sezono startas iš pirmo žvilgsnio suteikė argumentų šiam klausimui. „Wolves“ pavyko į komandą prisivilioti du Lietuvos rinktinės žaidėjus – Eigirdą Žukauską ir Kristupą Žemaitį bei Argentinos rinktinėje rungtyniaujantį Marcosą Delia, tačiau tai nebuvo žaidėjai, kurie priverstų konkurentus aiktelėti iš nevilties.

Tačiau iš nerimo aiktelėti jiems tikrai reikėjo gruodžio 23 dieną. „Wolves“ pranešė, jog prie komandos prisijungia Jeffery Tayloras.

33-ejų puolėjas iki „Wolves“ klubo buvo rungtyniavęs tik dviejose komandose. 2012–2015 krepšininkas atstovavo NBA klubui „Charlotte Bobcats/Hornets“, o nuo 2015–2022 metų žaidė Madrido „Real“ komandoje, su kuria laimėjo visus įmanomus titulus Europoje.

Pasak R.Kaukėno, sunkiausia kviečiantis tokio lygio žaidėjus yra ne gyvenimo mažame miestelyje klausimas, bet įrodymas, kad žaidėjas ateina ir rimtą ir patikimą organizaciją.

„Nežinau, ar mes labai garsiai atėjome. Be abejo, norisi kopti į viršų kaip įmanoma greičiau ir efektyviau, bet suprantame, kad tai yra procesas ir tai yra normalu.

Su J.Tayloru kaip ir su visais žaidėjais iš principo – užtruko pokalbiai, derybos. Žaidėjai nelabai ką žino.

Iš tikrųjų, net nelabai kuo tiki, nes tai yra didelė rizika, kur tu atsidursi. Ar tai yra tvari, rimta organizacija, ar atlyginimai laiku, ar tikrai bus žaidžiama ten ir ten, kokios komandos ambicijos, kokios gyvenimo sąlygos ir panašiai.

Klausimų yra jūra ir į juos visus reikia atsakyti. Ir viską reikia pateikti taip, kad žaidėjai būtų laimingi ir galiausiai, tai reikia įvykdyti“, – teigė R.Kaukėnas.

Vilkai įrodinėja, jog savo atėjimu įneš naujų vėjų ne tik turnyrinėje lentelėje, bet ir visoje lygoje.

R.Kaukėnas lrytas.lt portalui patvirtino, jog yra išreikštas noras ir šiuo metu vyksta derybos, jog LKL reguliaraus sezono rungtynės prieš Prienų „Labas GAS“ komandą būtų žaidžiamos Didžiojoje Britanijoje, Londone.

Idėja, kuri daugeliui krepšinio aistruolių gali atrodyti utopinė. Tačiau R.Kaukėnas sako, jog šiuo metu Alytuje namų rungtynes žaidžiantis klubas būtent su tokiomis idėjomis ir žengė į krepšinio pasaulį.

„Jau prieš viską pradedant buvo vizija pabandyti skirtingas rinkas, nuvežti krepšinį ten, kur yra daug lietuvių.

Londone yra tikrai daug išeivių iš Lietuvos ir manau jiems būtų įdomu pasižiūrėti, kaip LKL komandos žaidžia Londone. Dabar dvi komandos atvažiuotų ir jiems padarytų šventę. Tai suburtų visus lietuvius kartu“, – teigė „Wolves“ prezidentas.

Sezono metu „Wolves“ ekipą papildė net keturi krepšininkai – Ericas Buckneris, Juanas Gomezas de Liano, J.Tayloras ir galiausiai kovo 1 d. LKL naujokus papildė Rashardas Kelly. Pasak R.Kaukėno, pastarasis papildymas turėtų galutinai užbaigti komandos komplektaciją.

„Neseniai pasirašėme naujoką, kuris tikimės padės progresuoti ir augti komandai. Tikimės, kad su R.Kelly komplektacija yra baigta. Bet žinote, gali visko nutikti. Negali numatyti traumų ar kokių netikėtų faktorių, bet kol kas nieko neplanuojame“, – lrytas.lt portalui sakė „Wolves“ prezidentas.

R.Kaukėnas teigia, jog vilkai šiame sezone nori patekti į LKL finalą ar bent jau užimti 3-ąją vietą. Šiuo metu Alytuje rungtyniaujantis klubas LKL čempionate po 21 rungtynių turėdamas 15 pergalių būtent ir užima 3-ąją poziciją.

„Wolves“ taip pat rungtyniauja ir Šiaurės Europos krepšinio lygoje (ENBL). Tiesa, „Wolves“ prezidentas neslepia, kad joje komanda leidžia pasireikšti kiek mažiau rungtyniaujantiems krepšininkams ir tai nėra pagrindinis klubo tikslas.

Nepaisant to, būtent čia „Wolves“ ir gali iškovoti pirmąjį savo trofėjų, kadangi Alytuje rungtyniaujantis klubas pateko į ketvirtfinalio etapą, kuriame susitiks su Kijevo „Budivelnyk“ klubu iš Ukrainos.

Visgi, R.Kaukėnas sako, jog kitame sezone norėtų dalyvauti stipresniame Europiniame turnyre.

„Turime tikslą dalyvauti Europiniame turnyre. Nėra jokios paslapties – mes to norime. Tai yra sekantis žingsnis mūsų organizacijoje. Tikiuosi, kad mums tai pavyks ir galėsime toliau augti.

Kaip naujokams mums tiktų bet kuris turnyras – ar tai FIBA čempionų lyga, ar Europos taurė. Pradžioje mums reikia ten patekti“, – teigė R.Kaukėnas.

Kokia šiuo metu situacija su ASG arenos rekonstrukcija, kada planuojama pabaiga. Ar kitą sezoną jau šimtu procentu rungtyniausite Vilniuje?

„Wolves“ prezidentas taip patvirtino, kad kitą sezoną komanda rungtyniaus Vilniuje ir atskleidė, kada bus baigti „Avia Solutions Group“ arenos rekonstrukcijos darbai.

„Arenos rekonstrukcija turėtų būti baigta gegužės mėnesį. Kiek girdėjau, jau birželio pradžioje numatyti renginiai. Tad jei viskas gerai su rekonstrukcija, gegužės viduryje jau turėtų viskas būti baigta. Jeigu niekas nepasikeis, kitą sezoną jau žaisime Vilniuje“, – teigė R.Kaukėnas.

Sostinėje „Wolves“ komandai teks vieta po saule dalintis su kitu klubu – Vilniaus „Rytu“.

„Rytas“ į Vilnių jau yra įleidęs gilias šaknis. Čia „Juodi balti raudoni“ jau yra laimėjęs 6 LKL titulus, 2 Europos taures ir turi gausią fanų grupuotę bei savo jaunimo sistemą.

Paklaustas, ar „Wolves“ klubas nesiruošia pats pradėti savo jaunimo piramidės, R.Kaukėnas teigė, jog tokių planų artimiausiu metu dar nėra.

„Šiai dienai esame dar pirmos komandos kūrimo stadijoje. Norint kurti jaunimo piramidę reikia daug administracijos, daug struktūros, patalpų. Ateityje gal tai bus svarstoma. Kategoriškai nieko pasakyti negalime, bet apie tai galvojame.

Negalime pasakyti ar tai bus tikrai tvaru, kokybiška ir naudinga. Rinksimės informaciją, žiūrėsime kas yra kas, bet šiai dienai jokių žingsnių link to nedarome“, – kalbėdamas su lrytas.lt portalu teigė „Wolves“ prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.