EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: pavyzdinė R. Giedraičio gynyba, kamuolio nesulaukdavęs D. Motiejūnas ir neatsiskleidę žalgiriečiai

Trečią Eurolygos turą iš eilės dauguma Lietuvos krepšininkų žaidė gerokai žemiau galimybių. Net ir pergalę iškovojusio Kauno „Žalgirio“ žaidėjai lūkesčius pateisino tik trumpuose tarpsniuose, o arčiausiai savo lygio buvo Rokas Giedraitis ir Donatas Motiejūnas.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas<br>Zalgiris.lt nuotr.
E.Ulanovas<br>Zalgiris.lt nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Giedraitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2023-03-09 07:41

Rokas Giedraitis**

„Baskonia“ starto penketo puolėjas puldamas neišsiveržė iš A.Hangos gniaužtų (jau rungtynių pradžioje gavo vengro bloką), o gindamasis nesupančiojo Dž.Musos. R.Giedraitis aktyviau judėti – ir puldamas, ir gindamasis – pradėjo antrojo kėlinio viduryje.

Nors R.Giedraitis pataikė vos 1 iš 7 metimų (vienintelį tritaškį įmetė ketvirtojo kėlinio viduryje), jo tikslūs veiksmai ginantis buvo viena iš kertinių komandos pergalės dalių.

R.Giedraitis žaidė 29 min., pelnė 6 taškus (0/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius, o varžovai blokavo 3 jo metimus.

„Baskonia“ (15–12) išvykoje permainingose rungtynėse nugalėjo Madrido „Real“ (18–8) klubą 85:81. Skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi dešimt kartų.

Įtampa apogėjų pasiekė paskutinėmis minutėmis, kai „Baskonia“ pavijo 7 taškų skirtumu (71:78) pirmavusius varžovus.

Paskutinėmis sekundėmis, esant lygiam rezultatui 81:81, D.Hommesas blokavo „Real“ milžino W.Tavareso dėjimą, o paskui M.Costello padriką „Baskonia“ ataką, kuri vienu metu atrodė atsidūrusi tamsiame akligatvyje, aidint sirenai pabaigė pergalingu tritaškiu, prie kurio dar pridėjo ir taiklų baudos metimą.

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmoje rungtynių atakoje gavo teisę mesti baudas, bet pataikė tik pirmąjį iš dviejų metimų. Gavosi dar geriau, nes jo komanda atkovojo kamuolį ir D.Motiejūnas po kelių sekundžių įmetė dvitaškį.

Lietuvis dažnai pergudraudavo varžovų milžiną G.Papagiannį puldamas ir iki pertraukos nepralaimėjo nė vienos dvikovos gindamasis.

Po pertraukos D.Motiejūnas kamuolį gaudavo retai, bet ištaikė progas ir atlikti gražų perdavimą, ir efektingai pradėti greitą ataką.

D.Motiejūnas žaidė 19 min., pelnė 7 taškus (3/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

„Monaco“ (17–10) namie įtikinamai nugalėjo „Panathinaikos“ (8–19) klubą 84:70. „Roca Team“ greitai įgijo dviženklę persvarą, bet atsipalaidavo ir trečiajame kėlinyje ją išbarstė.

Teko viską pradėti iš naujo, bet tai nebuvo sunku ir paskutiniajame ketvirtyje „Monaco“ pranašumas pasiekė 20 taškų.

Edgaras Ulanovas*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmajame kėlinyje nuolat ieškojo kelių į baudos aikštelę, bet varžovai buvo tam pasiruošę. E.Ulanovui užteko savitvardos, kad nebandytų galva pramušti sienos ir jis pirmąjį tašką baudos metimu pelnė tik 7-ąją min.

Antrajame kėlinyje kapitonas pastebėdavo daugiau spragų, tačiau nepataikė kelių sudėtingų metimų (antrajame kėlinyje nepataikė nė vieno iš penkių dvitaškių).

Netaiklių metimų virtinė buvo pratęsta trečiajame kėlinyje, bet likus žaisti pustrečios minutės E.Ulanovas pataikė emociškai kone svarbiausią dvitaškį, kuriam nesutrukdė varžovo pražanga, o paskutinę minutę – svarbiausius baudos metimus.

E.Ulanovas žaidė 34 min., pelnė 10 taškų (3/9 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 4/7 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas.

„Žalgiris“ (14–13) išvykoje lygiose rungtynėse nugalėjo absoliučią turnyro autsaiderę Berlyno ALBA (7–20) komandą 66:63.

Didžiausias skirtumas buvo 6 taškai, kai „Žalgiris“ po antrojo kėlinio pirmavo 33:27, o pirmaujanti komanda keitėsi 11 kartų. Vis dėlto pabaigoje mažiau klaidų darė Lietuvos krepšinio lyderiai.

Lukas Lekavičius*

„Žalgirio“ įžaidėjas antrą kartą šį sezoną pradėjo rungtynes starto penkete, bet pirmajame kėlinyje nieko nesukūrė, dukart nepataikė į krepšį (prasiveržęs ir iš toli) ir jau 5-ąją min. užleido vietą aikštėje I.Taylorui.

Nors antrajame kėlinyje kai kurie L.Lekavičiaus veiksmai atrodė nelogiški, jis 17-ąją min. tolimu metimu atsidarė asmeninę sąskaitą ir per trumpą tarpsnį iki didžiosios pertraukos surinko 7 taškus.

Trečiajame kėlinyje įžaidėjas buvo labai aktyvus, bet žaidė ties klaidos riba, o atakų organizatoriaus pareigas atliko gerokai prasčiau negu I.Tayloras.

L.Lekavičius žaidė beveik 21 min., pelnė 8 taškus (2/5 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 1/2 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius, perėmė 3 kamuolius ir 3 kartus suklydo.

Tomas Dimša*

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio pradžioje. Jis daug bėgiojo, ilgai varinėjo kamuolį, antruoju bandymu pataikė tritaškį. T.Dimša ir paskui buvo aktyvus, bet jo veiksmai nebuvo tinkamai apgalvoti.

T.Dimša žaidė beveik 8 min. ir pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/4 tritaškių).

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę buvo įleistas antrojo kėlinio pradžioje. Nors jis netrukus pusiau kabliu pelnė pirmuosius taškus ir porą kartų išvalė savo baudos aikštelę nuo pavojingų varžovų įsiveržimų, jau 14-ąją min. gavo antrąją pražangą.

Dėjimas trečiojo kėlinio pabaigoje buvo vienas iš nedaugelio įsimintinų L.Biručio epizodų.

Jis žaidė beveik 8 min., pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių) ir prasižengė 3 kartus.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. ir netrukus gavo pražangą puldamas. M.Grigonis iš pradžių kamuolį gaudavo retokai, bet taikliu tolimu metimu pabaigė paskutinę pirmojo kėlinio ataką.

Nors M.Grigonis antrojo kėlinio viduryje pataikė antrą tritaškį, jis nuolat atlikdavo perteklinius perdavimus ir greitai rinko pražangas: trečiąjį kartą prasižengė jau antrojo kėlinio viduryje, ketvirtąjį kartą – trečiojo kėlinio pabaigoje.

M.Grigonis žaidė 15,5 min., pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškio, 2/3 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas, 3 kartus suklydo ir 4 kartus prasižengė.

Kitas „Panathinaikos“ lietuvis Artūras Gudaitis nežaidė dėl traumos.

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas antroje komandos atakoje pelnė pirmuosius rungtynių taškus (pirmoje atakoje jis nepataikė iš toli).

Po to, ypač antrajame kėlinyje, I.Brazdeikis žaidė jam nebūdingai pasyviai ir iki pertraukos daugiau neatliko nė vieno metimo. Trečiajame kėlinyje jis pradėjo žaisti truputį aktyviau, bet taškų sąskaitos nepapildė.

I.Brazdeikis žaidė 18 min., pelnė 2 taškus (1/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

Tadas Sedekerskis

Dvejas praėjusias rungtynes dėl traumos praleidęs „Baskonia“ puolėjas 8-ąją min. pakeitė R.Giedraitį. Pirmojo ir trečiojo kėlinių pabaigoje T.Sedekerskis atliko du skubotus tolimus metimus, bet didelės įtakos mačo eigai neturėjo.

T.Sedekerskis žaidė 11 min., taškų nepelnė (0/2 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

„Baskonia“ lietuviai keitė vienas kitą ir kartu sudėjus žaidė lygiai 40 minučių.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę žengė priešpaskutinę pirmojo kėlinio minutę. Antrojo kėlinio pradžioje R.Jokubaičiui trečiuoju bandymu pelnius pirmuosius taškus, jo komandos persvara tapo dviguba (22:11).

Lietuvis laikėsi žaidimo drausmės, bet antrojo kėlinio viduryje buvo nubaustas nesportine pražanga ir nesuteikė puolimo impulso, kurio „Barçai“ labai reikėjo. Visą ketvirtąjį kėlinį R.Jokubaitis sėdėjo ant suolo.

Jis žaidė 11,5 min., pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atkovojo 3 kamuolius.

„Barcelona“ (18–9) turnyro lyderių rungtynėse išvykoje pralaimėjo „Olympiakos“ (19–8) klubui 70:77. Nors „Barça“ pirmavo dviženkliu skirtumu, „raudonieji“ į tai atsakė pelnydami 12 taškų iš eilės ir greitai persvėrė rezultatą 23:22. O antroje rungtynių pusėje Pirėjo komanda beveik visą laiką gana užtikrintai keliais žingsniais lenkė svečius.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. Prie puolimo jis visai neprisidėjo, gindamasis be klaidų žaidė tik pirmojoje rungtynių pusėje, o po pertraukos į dėmesio centrą patekdavo tik tada, kai keldavo ranką po pražangos.

A.Butkevičius žaidė 19 min., nė karto nemetė į krepšį ir prasižengė 5 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.