EUROLYGA 2023

Pikantiška išvada: J. Hardeno žaidimas išvykose priklauso nuo striptizo klubų kokybės

Vienas krepšinio aistruolis investavo laiko ir atliko tyrimą, norėdamas išsiaiškinti, kodėl JAV krepšinio žvaigždė Jamesas Hardenas rungtyniauja blogiau, kai jo komanda žaidžia išvykose. Gautos išvados – mažų mažiausiai neįprastos.

J. Hardenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Hardenas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 6:25 PM

Trečiadienio vakarą „Philadelphia 76ers“ nušlavė „Miami Heat“ (119:96) net ir be Joelio Embiido. Tyrese'as Maxey buvo „Sixers“ lyderis, pelnęs 27 taškus (10/17 metimų). Jamesas Hardenas pridėjo 23, tačiau pataikė tik 6/15 metimų. Galbūt tai tiesiog nebuvo D.Hardeno naktis. Tačiau, tikėtina, kad prastus jo pasirodymus išvykos rungtynėse lemia dar vienas neįprastas veiksnys.

Žvelgiant į istoriją, ankstesnės J.Hardeno rungtynės „Miami-Dades“ arenoje įvyko 2019 m. lapkričio 3 d., kai jis dar žaidė „Houston Rockets“ komandoje. Tą vakarą J.Hardenas pelnė 35 taškus, bet iš žaidimo pataikė tik 7/23 metimus.

2017 m. sausio 17 d. išvykoje prieš „Miami Heat“ jis taip pat pelnė įspūdingus 40 taškų, tačiau prametė net 18 baudų metimų (12/30). P

rieš tai vykusiose 2015 m. sausio 11 d. rungtynėse jis pataikė vos du metimus iš 15 ir per 39 minutes pelnė tik 16 taškų.

J. Hardenas ir striptizo klubai

Prieš trejus metus socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas, slapyvardžiu „AngryCentrist“, įdėjo daug laiko ir pastangų analizuodamas J.Hardeno pasirodymą kiekviename mieste, kad nustatytų, ar yra koreliacija tarp jo rezultatų ir vidutinio miesto striptizo klubų reitingo.

J.Hardeno ir striptizo klubų ryšys nėra paslaptis ir NBA sluoksniuose. 2020 m. NBA tyrė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip koronaviruso pandemijos metu Hiustono striptizo klube be apsauginės kaukės linksminasi J.Hardenas. Dėl to tuometinei „Houston Rockets“ žvaigždei buvo skirta 50 tūkst. JAV dolerių bauda.

Pernai pranešta, kad vienas Hiustono striptizo klubas pasikabino J.Hardeno marškinėlius po to, kai 2018 m. naudingiausiu NBA žaidėju pripažintas J.Hardenas per vieną naktį šioje vietoje išleido 1 mln. dolerių.

Verta prisiminti ir Kendricko Perkinso pareiškimą, kad Majamio striptizo klubai sužlugdė J.Hardeną per 2012 m. NBA finalą, kai jo tuometinė komanda „Oklahoma City Thunder“ finalo serijoje 1–4 nusileido „Miami Heats“.

Tyrimo rezultatai

Krepšinio aistruolio atliktas tyrimas yra labai išsamus ir sudėtingas, kuriam pilnai paaiškinti tikriausiai prireiktų daugiau nei dešimties straipsnių.

Taigi trumpai tariant, vaikinas savo tyrime analizavo šešis statistinius rodiklius – taškus, pataikymo procentą, tritaškių pataikymo procentą, baudų pataikymo procentą, rezultatyvius perdavimus ir atkovotus kamuolius.

Savo pranešime „AngryCentrist“ padarė įdomią išvadą, kad tyrimas „statistiškai reikšmingai įrodė, jog J.Hardeno rezultatai – blogesni miestuose, kuriuose yra aukštesnio lygio striptizo klubų“. Jis taip pat paminėjo dar du įdomius faktus:

1. J.Hardeno rezultatai geriausi mieste, kuriame striptizo klubai vertinami prasčiausiai – Toronte.

2. J.Hardenas prasčiausiai pasirodo mieste, kuriame yra geriausi striptizo klubai – Majamyje.

Verta paminėti, kad jo tyrimo duomenys apėmė rungtynes iki 2021 m. lapkričio. Vis dėlto, turint omenyje tokius pasirodymus kaip trečiadienio vakarą, kai J.Hardenas pataikė vos 29 proc. taiklumu (5/16) ir atliko tris rezultatyvius perdavimus, reikia manyti, kad „Barzda“ užsuka į Majamio striptizo klubus ir šiandien, o „AngryCentrist“ išvada vis dar galioja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.