EUROLYGA 2023

Rinkimų intrigos įplieskė gaisrą „Juventus“ klube: susikibo E. Skersis ir Ž. Urbonas Vadina „susidorojimu“

„Čia ne krepšinis. Tai bjaurus politikavimas ir bandymas nevyriškai susidoroti“, – taip pastaruosius įvykius Utenos „Juventus“ klube įvardijo klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas.

Žydrūnas Urbonas ir Eimantas Skersis.<br>LKL nuotr.
Žydrūnas Urbonas ir Eimantas Skersis.<br>LKL nuotr.
Eimantas Skersis.<br>utenosjuventus nuotr.
Eimantas Skersis.<br>utenosjuventus nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 5:51 PM, atnaujinta Mar 21, 2023, 9:08 PM

Politiniai rinkimai kaip reikiant įsiūbavo „Juventus“ klubą, kurio vadovai Eimantas Skersis ir Ž.Urbonas apsikeitė galios vaidmeninimis.

Naujai išrinktoje Utenos rajono taryboje vietos atsirado tiek klubo direktorius E.Skersiui, tiek prezidentui ir ilgamečiui treneriui Ž.Urbonui. Tiesa, miestui svarbius klausimus „Juventus“ atstovai priiminės iš skirtingų politinių jėgų.

Ž.Urbonas eilę metų priklauso Lietuvos socialdemokratų partijai, kurios atstovas Alvydas Katinas iki šių rinkimų buvo savivaldybės meras. Vis dėlto miesto gyventojai nusprendė, kad reikia pokyčių ir A.Katinas nepateko net į antrąjį rinkimų turą.

A.Katino vietą mero poste užims antrajame ture 59 proc. balsų surinkęs Marijus Kaukėnas, kuris atstovauja komitetui „Kartu už Utenos kraštą“. Būtent su šiuo komitetu į rinkimus ėjo ir E.Skersis, gavęs mandatą taryboje. 

„Surizikuoji viskuo, ką turi gyvenime. Penkis mėnesius kenti didžiulį spaudimą. Ir galiausiai viskas baigiasi gerai. Ačiū jums visiems už palaikymą ir pagalbą. Utena pabudo ir tai jūsų visų nuopelnas!“, – po rinkimų rašė E.Skersis.

Įtampa ir žiežirbos Utenos klube kilo dar praėjusį sezoną, kai Ž.Urbonas buvo atleistas iš vyr. trenerio posto.

Lrytas.lt šaltinių žiniomis, nuo to laiko tarp E.Skersio ir Ž.Urbono liko tik darbiniai santykiai, kurie peraugo į nesutarimus klubo viduje.

Ugnikalnio įsiveržimu tapo rinkimų kulminacija, po kurios E.Skersis ėmė atvirai kalbėti apie tai, kaip sekėsi pastaruosius mėnesius dirbti su Ž.Urbonu.

„Čia buvo lūžis mūsų santykiuose, – apie Ž.Urbono atleidimą ir po to buvusius kivirčus basketnews.lt žurnalistui Gustavui Kliknai kalbėjo E.Skersis. – Nuo to laiko santykiai labai pasikeitė. Žydrūnas tą pasitraukimą priėmė labai asmeniškai, nors aš daug kartų sakiau, kad tai nėra asmeniškas sprendimas. Jeigu tai būtų mano valia, Žydrūnas būtų pakeistas žymiai anksčiau, nes rezultatai nebuvo geri.

Žydrūnas pagalvojo, kad aš nusisukau nuo jo. Jis tai priėmė kaip asmeninę išdavystę, nors mes tuo metu iš 14 rungtynių pralaimėjome 12. Tokiu atveju bet kuriame klube treneris būtų atleistas, bet mes leidome Žydrūnui dirbti ir pačiam apsispręsti. Spaudimo iš mano pusės buvo, neneigsiu, bet aš tikrai norėjau gero klubui, o Žydrūnas priėmė tai kaip asmeninę išdavystę.

Darbas kartu tikrai neįmanomas. Klubo dalininkai spręs, bet mes kartu tikrai nebedirbsime. Kas turi trauktis, tegul nusprendžia dalininkai. Savivaldybė yra dalininkė, Žydrūnas, dar du žmonės. Bus priimtas sprendimas, bet mes kartu nedirbsime.“

Lrytas.lt bandė susisiekti su E.Skersiu, tačiau „Juventus“ direktorius į skambučius neatsiliepė.

Tuo tarpu Ž.Urbonas žadėjo pakomentuoti situaciją, tačiau vėliau nusprendė, kad apsiribos vos vienu sakiniu: „Tai yra ne krepšinis. Tai – politinis susidorojimas“.

Teigia, kad situacija išsispręs

„Juventus“ ekipą valdo savivaldybė, kuri turi 40 proc. akcijų, Ž.Urbono žmona, kuriai priklauso 20 proc. akcijų ir dalininkai Mindaugas Kildišius ir Nijolė Kuzmickienė, kuriems priklauso dar 40 proc. akcijų.

Situaciją iš šono stebintis M.Kildišius portalui lrytas.lt teigė, kad tai yra dviejų asmenų santykiai, kurie klubui daro neigiamą įtaką, tačiau viskas bus gerai.

„Sprendimas bus labai paprastas. Bus dalininkų susirinkimas, aptarsime situaciją ir spręsime. Kol kas nei aš, nei kiti negali pasakyti, koks jis bus, – komentavo M.Kildišius. – Nežinau, kokie santykiai pastaruoju metu buvo tarp E.Skersio ir Ž.Urbono. Turbūt jie daug ką kiekvienas savyje laikė.“

Prieš antrąjį rinkimų turą Utenos rajono savivaldybė, kuriai dar vadovavo A.Katinas ir LSDP, nusprendė šeštadaliu sumažinti paramą komandai – iki šiol po 360 tūkst. eurų per metus gavęs Utenos klubas nuo šiol gaus 300 tūkst. eurų.

„Esate kada nors gavę palikimą? Aš gavau. Viena mirštanti politinė jėga, kurios nr. 2 yra mūsų klubo prezidentas, šeštadaliu sumažino savivaldybės paramą klubui. Kaip vienas draugas sakė, mažas šuniukas (šiuo atveju kačiukas) įkasti negali, tai bent ant kilimo prišiko išeidamas. Bet nieko, išgyvensim, tik norėjau, kad suprastumėt, kokie žmonės 20 metų valdė miestą“, – tuomet situaciją įvertino E.Skersis.

Portalui lrytas.lt „Juventus“ akcininkas M.Kildišius teigė, kad tai dar gali keistis.

„Nesu įsigilinęs į šią situaciją, savivaldybės sprendimus, kaip jie skirsto paramą. Turbūt bus galima ją padidinti. Tai gal didelės bėdos nebus. Tiesiog toks veiksmas, kad jeigu ne mes, neduosime pinigų. Keistai skamba“, – kalbėjo M.Kildišius.

M.Kildišius teigė, kad šioje situacijoje palaiko tik „Juventus“ klubą, o dėl tolimesnių komandos vidaus nuotaikų yra ramus.

„Ant karštų daug kas gali daug ką pasakyti. Tam tikras laiko tarpas kažką nugludina. Manau, kad viskas bus gerai. Viskas susidėlios gerai“, – teigė M.Kildišius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.