EUROLYGA 2023

J. Valančiūnas įvertino R. Jokubaičio ir Š. Jasikevičiaus šansus NBA lygoje ​Į pasaulio čempionatą žvelgia su atsarga

Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas ir „New Orleans Pelicans“ aukštaūgis įvertino Roko Jokubaičio ir Šarūno Jasikevičiaus šansus įsitvirtinti NBA lygoje.

R. Jokubaitis ir J. Valančiūnas.<br>G. Šiupario nuotr.
R. Jokubaitis ir J. Valančiūnas.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 3:59 PM

11-ąjį sezoną NBA lygoje rungtyniaujantis J.Valančiūnas kalbėdamas su „Mundo Deportivo“ įvertino „Barcelona“ klubui priklausančių lietuvių galimybes patekti į NBA lygą bei Lietuvos rinktinės galimybes 2023 metų pasaulio čempionate.

„New York Knicks“ klubas 2021 metais naujokų biržoje į komandą pasikvietė Roką Jokubaitį. 34-uoju šaukimu pakviestas įžaidėjas iš Lietuvos iki šiol rungtyniavo Europoje, „Barcelona“ ekipoje, tačiau „Knicks“ komandos treneris Tomas Thibodeau atskleidė, jog 22-ejų lietuvį norėtų matyti savo komandoje.

„Rokas kitais metais NBA? Nežinau. Jis demonstruoja gerą krepšinį, žaidžia daug minučių. Kartu su Šaru juos sieja geras ryšys. Jam gerai sekasi. Jei jis ir toliau liks sveikas bei produktyvus, ši vasara bus fantastiška“, – apie R.Jokubaitį kalbėjo JV.

30-metis J.Valančiūnas puikiai pažįsta ir R.Jokubaičio dabartinį trenerį – Š.Jasikevičių. Jonas kartu Š.Jasikevičiumi 2010 metais kartu rungtyniavo Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandoje.

Europoje gerai vertinamas treneris jau eilę metų yra siejamas su persikėlimu į NBA, o J.Valančiūnas tiki, kad strategas yra pajėgus treniruoti NBA komandą.

„Jasikevičiui sekasi gerai. Jo komandos visada yra Eurolygos ir nacionalinės lygos viršūnėje, ir jis yra šio žaidimo genijus. Jis yra fantastiškas treneris. Jis gali bet ką ir turi galimybę eiti ten, kur nori“, – apie buvusį komandos draugą geriausiais žodžiais atsiliepė „Pelicans“ aukštaūgis.

Šią vasarą J.Valančiūnas su kitais lietuviais sieks iškovoti medalius pasaulio čempionate. Visgi, rinktinės kapitonas pažadų dalinti nesiruošia.

„Pirmiausiai tegul baigiasi sezonas ir visi sveiki tegul sugrįžta į darbus. Bus sunki vasara, yra puikių komandų ir turėsime sunkiai ruoštis. Ar mūsų tikslas medaliai? Daugelis komandų prieš turnyrą kalba apie medalius, bet mes išliekame kuklūs. Turime jaunų vaikinų komandą, kuri mokosi kartu. Pamatysime. Nemėgstu kalbėti anksčiau laiko“, – laukiantį turnyrą komentavo J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.