EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ užtikrintai laimėjo lyderių ir autsaiderių dvikovą

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nenustebinusiu rezultatu baigėsi lyderių ir autsaiderių akistata. Kauno „Žalgiris“ (21/4) išvykoje 94:57 (19:17, 18:13, 29:16, 28:11) nugalėjo Prienų „Labas GAS“ (3/22) ekipą.

„Žalgiris“ užtikrintai laimėjo lyderių ir autsaiderių dvikovą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ užtikrintai laimėjo lyderių ir autsaiderių dvikovą<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 5:49 PM, atnaujinta Apr 3, 2023, 7:56 PM

Rungtynes prieniškiai pradėjo kovingai ir Justino Jogmino sėkmingų atakų dėka laikėsi arti svečių – 14:15. Domantas Vilys vėliau buvo ir persvėręs rezultatą, tačiau kėlinį taikliu tritaškiu užbaigė Lukas Lekavičius, nors teisėjai metimą ir įskaitė tik po ilgos vaizdo peržiūros – 19:17.

Antrajame kėlinyje prieniškiai sunkiai rinko taškus, tačiau nenusileido ir savo aikštės pusėje, kurioje D. Vilys sugebėjo blokuoti Edgarą Ulanovą. Vis dėlto skirtumas tarp komandų išaugo iki dviženklio (35:23). Komandų statusai ženkliai pasikeitę nebuvo ir trečiojo kėlinio viduryje, kai Kyanas Andersonas pataikė tritaškį – 44:55.

Po Arno Butkevičiaus tritaškio ir Kevarriuso Hayeso vidutinio nuotolio metimo komandas jau skyrė 20 taškų (66:46). Ketvirtasis rungtynių kėlinys jau virto formalumų tvarkymu. Marius Kiltinavičius likus penkioms minutėms dar užsidirbo techninę pražangą, o savo minučių gavo ir retai aikštėje pasirodantis Mantas Gūžys.

Be apsirgusio Igno Brazdeikio atvykęs Kauno klubas laimėjo ir abu ankstesnius tarpusavio mačus – 91:66 bei 86:80.

Vienuolika žaidėjų atsivežęs „Žalgiris“ itin tolygiai dalino krūvį – trumpiausiai aikštėje išbuvo 14 minučių sužaidęs A. Butkevičius, visi krepšininkai pasižymėjo bent šešiais taškais.

Tuo tarpu Prienų ekipoje trūko krūvį nešti galinčių žaidėjų – tik du komandos krepšininkai (J. Jogminas ir K. Andersonas) surinko daugiau nei po 4 naudingumo balus.

Tokia mačo baigtis turnyro lentelės neperbraižė – „Žalgiris“ išliko vienvaldžiu lyderiu, prieniškiai nepasistūmėjo iš paskutiniosios vietos. „Labas GAS“ po šios nesėkmės prarado šansus patekti į atkrintamąsias – aštuntąją vietą užimantis Klaipėdos „Neptūnas“ (11–13) dar gali būti pavytas pergalėmis, bet tarpusavio pranašumas priklauso uostamiesčio ekipai.

Prienų ekipa turėdama 3 laimėjimus po 25 rungtynių užima paskutinę, 12-ąją vietą.

Kauniečiai su 21 pergale pirmauja čempionate.

„Žalgiris“ laimėjo abi šio sezono tarpusavio dvikovas. Išvykoje žalgiriečiai šventė pergalę 91:66, namuose – 86:80.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.