EUROLYGA 2023

Jonas Mačiulis įvertino „Žalgirį“ Eurolygoje ir turi savo nuomonę dėl likusių dviejų žūtbūtinių turnyro mačų

Kauno „Žalgiris“ po kitos savaitės mačo sužinos, ar tęsis komandos Eurolygos sezonas atkrintamuosiuose mačuose, ar po peštynių dėl likusio kelialapio kauniečiai liks už išsvajoto aštuntuko ribos. „Jei „Žalgiris“ patektų į aštuntuką, tai būtų viso Lietuvos krepšinio sėkmė“, – apie situaciją Eurolygoje kalbėjo 2015-siais su Madrido „Real“ turnyro taurę kėlęs garsus krepšininkas Jonas Mačiulis.

J. Mačiulis pasisakė apie Kauno „Žalgirį“.<br> lrytas.lt koliažas
J. Mačiulis pasisakė apie Kauno „Žalgirį“.<br> lrytas.lt koliažas
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ ekipa.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Jonas Mačiulis.<br> T.Bauro nuotr.
 Jonas Mačiulis.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 2:20 PM, atnaujinta Apr 5, 2023, 4:19 PM

Dėl kelialapio į Eurolygos lemiamas kovas kovojančio Kauno „Žalgirio“ sąskaitoje, iki reguliariojo sezono pabaigos likus dviem turams, yra 17 pergalių ir 15 pralaimėjimų.

Mūsų šalies klubas kol kas žengia devintoje pozicijoje, o tiek pat laimėjimų turintis ispanų Vitorijos „Baskonia“ klubas dėl geresnio tarpusavio santykio įsitaisė aštuntoje pozicijoje.

Kauniečiams, siekiantiems prasimušti į aštuonetą, būtina laimėti du likusius mačus – namie su Tel Avivo „Maccabi“ ketvirtadienį ir kitą savaitę – išvykoje prieš Miuncheno „Bayern“ ekipą.

„Ar toks griežtas scenarijus spaudžia žalgiriečius? Tai kad „Žalgirio“ komanda visada ir visur turi laimėti, tad tas spaudimas nėra jau toks žūtbūtinis, kuris įtakotų ekipos žaidimą, – kalbėjo keturis sezonus Kauno komandoje kovojęs 38-erių J.Mačiulis. – Galima sakyti, kad su tuo spaudimu „Žalgiris“ yra susidūręs pastoviai, todėl kaip svarbų faktorių jį atmesčiau. Krepšininkai yra ties šiuo klausimu yra pasikaustę morališkai“.

Italijos, Graikijos, Ispanijos, Rusijos ir Lietuvos klubuose žaidęs bei 14 metų mūsų šalies nacionalinei ekipai atstovavęs J.Mačiulis įvertino „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje.

„Nesakyčiau, kad kauniečiams nepatekus į Eurolygos atkrintamąsias akistatas reikėtų sakyti, kad tai bus nusivylimu. Net ir jei kauniečiai neliktų su tomis dvejomis pergalėmis ir tik pralaimėdami sužaistų tas dvejas rungtynes – ir tai nebūtų nesėkmė.

Žinome, kad kauniečiai siekia prasibrauti toliau, siekia patekti į aštuonetą ir toks rezultatas jau yra geras.

Tad kritika gal galėjo ir būti, jei kauniečiai būtų tarp 15–17 vietų“, – aiškino dabartinis Kėdainių „Nevėžio“ sporto direktorius J.Mačiulis.

Dėl ketvirtadienio akistatos su „Maccabi“ garsus praeityje žaidėjas J.Mačiulis, iškovojęs tris Europos čempionato medalius ir pasaulio pirmenybių bronzą, aiškino, kad net ir sėkmingas Izraelio klubo žygis pastaruoju metu nėra žalgiriečiams nuosprendis.

„Taip, dabar Eurolygoje „Maccabi“ yra karštas klubas, jis laimėjo šešis mačus iš pastarųjų septynių ir savo pirmenybėse šluoja oponentus.

Bet kiek girdėjau, negalės su žalgiriečiais žaisti trys tos komandos nariai.

O ir kauniečiai yra ant bangos, todėl nesakyčiau, kad favoritas yra Tel Avivo klubas. Manau, „Žalgiris“ turi gerus šansus laimėti“, – konstatavo J.Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.