EUROLYGA 2023

Trigubų dviženklių mašina virtęs D. Sabonis sulaukė pagyrų: „Tai yra tiesiog fenomenalu“

Domantas Sabonis ir toliau siautėja kitoje Atlanto pusėje. Šį kartą su atstovaujama „Sacramento Kings“ ekipa 121:103 (25:22, 40:32, 31:26, 25:23) pamokė „New Orleans Pelicans“ klubą, kurio garbę gina ir kitas lietuvis Jonas Valančiūnas.

Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Domantas Sabonis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 5:50 PM

Kalifornijos valstijoje vykusioje akistatoje D.Sabonis prie pergalės prisidėjo dar vienu trigubu dviženkliu.

26-erių lietuvis per 32 minutes įmetė 16 taškų (6/10 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo jau 13-asis D.Sabonio trigubas dviženklis šiame sezone. Apskritai per savo NBA karjerą lietuvis surinko 31-ąjį trigubą dviženklį ir šio rodiklio visų laikų lentelėje pakilo į 16-ąją vietą.

„Domantas – dar vienas trigubas dviženklis. Tai yra tiesiog fenomenalu. Man atrodo, kad jis susilygino su Oscaru Robertstonu pagal per sezoną atliktus trigubus dviženklius. 13? Taip, 13. Jis tikra mašima abiejose aikštės pusėse“, – prieš savo auklėtinį galvą nulenkė „Sacramento Kings“ treneris Mike'as Brownas.

Lietuviui šiltų žodžių negailėjo ir pralaimėjimą praėjusią naktį patyrusios „Pelicans“ strategas Willie Greenas.

„Jis yra „Visų žvaigždžių“ rungtynių žaidėjas. Jis yra tas vaikinas, kuris vos gavęs kamuolį tampa įžaidėju. Tenka skirti dėmesį ne tik jo puolimui, bet ir kūrimui. Jis puikiai praplečia aikštę“, – samprotavo treneris.

Tuo metu pats D.Sabonis po trigubo dviženklio pasirodymo išliko kuklus ir jau galvoja apie artėjančias NBA atkrintamąsias varžybas, į kurias „Kings“ sugrįžo net po 17 metų pertraukos.

„Esu laimingas, kad laimėjome. Tapome savo diviziono čempionais. Turime dar trejas rungtynes, o tada su nekantrumu lauksiu atkrintamųjų varžybų“, – kalbėjo D.Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.