EUROLYGA 2023

„Gargžduose“ atsiskleidęs I. Osborne'as: „Mano svajonė – žaisti Eurolygoje“

Prienų „Labas GAS“ ekipa šį sezoną sudėtyje turėjo tiek žaidėjų, kad jų užtektų porai komandų. Šios ekipos dalimi spėjo pabūti ir Isiah Osborne‘as.

I.Osborne'as.<br>LKL nuotr.
I.Osborne'as.<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 12:06 PM

26 metų 196 cm ūgio kanadietis ilgai Prienuose neužsibuvo ir galiausiai pasuko į „Gargždų“ klubą. Dabar puolėjas pripažįsta, kad tai buvo teisingas sprendimas, kadangi Gargžduose jis atsiskleidė ryškiomis spalvomis.

I.Orborne‘o statistika „Betsafe-LKL“ per 29 minutes siekia 13,7 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir 11,5 naudingumo balo.

„Mano tikslas – žaisti Eurolygoje“, – kukliai apie svajones kalba I.Osborne‘as, pripažįstantis, kad šią užduotį įgyvendinti bus labai sudėtinga.

LKL.lt svetainėje – pokalbis su „Gargždų“ legionieriumi apie šį sezoną, pokyčius, karjeros tikslus ir Kauno arenos atmosferą.

– Sezonas artėja prie kulminacijos, kaip galite reziumuoti patirtį, kurią sukaupėte Lietuvoje iki šiol? – LKL.lt paklausė jo.

– Visi metai nebuvo patys geriausi, jei vertinčiau pergalėmis, jų stigo tiek Prienuose, tiek Gargžduose. Vis tik sezonui įsibėgėjant jaučiau, kad rodau geresnį žaidimą ir įgaunu vis daugiau stabilumo.

– Prienų klube praleidote tik kelis mėnesius, kokie buvo jie?

– Tai buvo gera patirtis man. Buvome surinkę gerą būrį vaikinų, tiesiog susiklostė taip, kad sezonas ir žaidimas mums nesiklijavo. Tuo metu, maždaug lapkričio gale, jaučiau, kad man geriausia – skirtis su komanda ir sukti kita kryptimi. Dabar manau, kad priėmiau tikrai teisingą sprendimą, atvykdamas į „Gargždus“.

– Kaip sakote pats, pergalių trūko. Kaip priėmėte šią situaciją ir ar ji buvo sudėtinga jums?

– Pralaimėti sunku, kadangi esu labai konkurencingas žmogus. Noriu laimėti absoliučiai kiekvienas rungtynes, nepriklausomai nuo to, kokios jos. Nors pralaimėjimai slegia, kartais turi suprasti, jog gyvenime ne visada viskas klostosi taip, kaip nori tu. Tiesiog turi eiti savo keliu, kasdien dirbti, stengtis parodyti save kaip įmanoma geriau, daryti viską, ką gali, kad pergalės ateitų.

– Kodėl nusprendėte likti būtent „Betsafe-LKL“, o ne keliauti į kitą šalį?

– Man tai buvo gera motyvacija. Norėjau parodyti, ką iš tiesų galiu, nes tuo metu Prienuose sezonas man taip gerai nesiklostė. Žinojau, kad galiu būti daug geresnis. Tuo metu man šansą suteikti norėjo „Gargždai“ ir esu laimingas, kad juo pasinaudojau.

– Ar galite palyginti, kokius panašumus ir skirtumus įžvelgiate šiuose dviejuose „Betsafe-LKL“ klubuose?

– Prienuose turėjome jaunesnę komandą, ne visi ten turėjo tokią patirtį, kokią turi didelė dalis „Gargždų“ žaidėjų. Dabartinė mūsų ekipa – brandesnė, tokį skirtumą išskirčiau, bet šiaip abi organizacijos buvo geros.

– Kartu su jumis iš Prienų į Gargždus atvyko ir Jylanas Washingtonas. Ar tai – palengvino adaptacijos procesą?

– Žinoma, labai stipriai! Žinojau, kad su manimi bus žmogus, kurį jau pažįstu, bet kada galėjome pasišnekėti apie dalykus, kurie tuo metu buvo aktualūs. Kuomet atvyksti į naują klubą, turi susipažinti su naujais treneriais, komandos draugais, nauju puolimu – gerai, kuomet esi ne vienas toks, kuris šį kelią turi pereiti. Maža to, žinojome vienas kito žaidimą, tad tai aikštėje taip pat padėjo adaptuotis lengviau.

– Ar galima sakyti, kad „Betsafe-LKL“ – aukščiausias krepšinio lygis, kuriame kada žaidėte?

– Profesionalo karjeroje tai man antra lyga Europoje po Suomijos, bet taip, tai aukščiausias lygis. Tai stipri, fiziška lyga, turinti daug pajėgių ekipų, ypač – pirmoje turnyro lentelės pusėje. Čia žaidžia tokie klubai kaip „Žalgiris“, tad semtis patirties kovose su tokiomis komandomis – labai smagu.

– Šiuo metu esate vienas ryškiausių „Gargždų“ žaidėjų, ar esate patenkintas tuo, kaip pavyksta parodyti save?

– Taip, dabar žaidžiu gerai, demonstruoju vieną geriausių savo versijų, bet turiu pripažinti, kad man reikia dar daug ką patobulinti. Noriu būti dar geresnis, nors ir dabar galiu būti gana patenkintas.

– Nuo 8–9 pozicijose esančių „Šiaulių“ bei „Neptūno“ (11–14) jus skiria net šešios pergalės. Ar į dešimtosios vietos išsaugojimą, aplenkiant pasvališkius (5–20) ir prieniškius (3–22) žvelgiate kaip į tikslą?

– Mūsų noras buvo žaisti atkrintamosiose, bet dabar matome lentelę ir suprantame, kad tai bus mažai realu, tam reikia laimėti visas rungtynes. Šiuo metu norime iškovoti kaip įmanoma daugiau pergalių ir tada matysime, kokioje pozicijoje liksime.

– Kokių minčių turite dėl kito sezono? Norėtumėte likti Lietuvoje, o galbūt išbandyti tarptautinį turnyrą?

– Pamatysime, kokius pasiūlymus gausiu, bet noriu žaisti aukščiausiame įmanomame lygyje. Mano svajonė ir tikslas yra žaisti Eurolygoje, žinau, kad jį pasiekti bus labai sunku. Kol kas manau, jog žaidimas Europos taurėje, Čempionų lygoje ar FIBA Europos taurėje man būtų taip pat geras. Svarbiausia, kad būčiau reikalingas komandai, taip galėsiu eiti savo tikslo link.

– Ar turite savo svajonių klubą Eurolygoje?

– Bet kuri iš komandų man būtų svajonės išsipildymas (Šypsosi).

– Galbūt šį sezoną spėjote apsilankyti Eurolygos rungtynėse Kaune?

– Ne, vis pasitaiko, kad nespėju dėl treniruočių, tačiau stebėjau keletą rungtynių ir vis pamanydavau, kad noriu nuvykti į šią sirgalių kupiną areną. Tikiuosi, dar spėsiu tai padaryti, kol esu Lietuvoje, jei jie pateks į atkrintamąsias, nes sirgaliai ten – nuostabūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.