EUROLYGA 2023

Atviras G. Žibėnas pakomentavo J. Williamso situaciją: „Jis nepadėjo pats sau“

Kovo mėnesis Vilniaus „Ryte“ atspindėjo labiau ne pavasario pradžią, o tikrą karštų įvykių virtinę. Vilniečiai baigė savo kelionę FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape, atsisveikino su Jarvisu Williamsu, pasipildė dviem naujokais ir dabar fiksuoja penkių pergalių seriją vietiniame fronte.

 G. Žibėnas ir J. Willamsas<br>LKL nuotr.
 G. Žibėnas ir J. Willamsas<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rytasvilnius.lt

Apr 8, 2023, 1:25 PM

Visi šie svarbūs akcentai ir „Ryto“ komandos narių pasakojimai apie juos bei ypatingas svečias – naujoje „Me2U Iš arti“ dokumentikos dalyje.

Gana daug klausimų sukėlusią J. Williamso situaciją, kartu su „Ryto“ kapitonu Margiriu Normantu, atvirai pakomentavo vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas.

„Turite suprasti žaidėjus ir trenerius, kad mes norėjome padėti Jarvisui tiek prieš pirmąjį suspendavimą, tiek po jo. Tai yra geras žmogus ir žaidėjas, bet kai kuriose situacijose jis tiesiog nepadėjo pats sau ir priimėme tokį sprendimą, kokį turėjome. Niekas nesididžiuoja tokiais dalykais, bet kaip klubas turėjome vienintelę išeitį su Jarvisu atsisveikinti“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

Oficialiai paskelbus apie Justino Gorhamo prisijungimą, socialiniuose tinkluose į tai džiugiai sureagavo buvęs „Ryto“ žaidėjas ir dabar treneriu dirbantis Hollisas Price’as. Hjustono „Cougars“ trenerių štabe dirbantis specialistas pasidalino savo pasakojimais apie Justiną ir mintimis grįžo į paties paliktą pėdsaką Vilniuje.

„Jis paskambino ir prisiminė, kad aš žaidžiau „Ryte“. Pasakiau jam, kad jei turi šansą žaisti čia, tai tikriausiai geriausia vieta tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Tai neįtikėtinas miestas ir jis į Vilnių atvyksta geriausiu metų laiku – pavasarį. Kadangi žiemos čia būna šaltos ir pilkos, bet tai nuostabus miestas, kai viskas prašviesėja, – laiką Vilniuje prisiminė H. Price’as. – Tačiau nebuvo sunku, nes aš visada kalbėdavau apie „Rytą“. Žmonės manęs klausdavo, kuri komanda ir miestas man yra geriausias, o tai visada buvo „Rytas“. Dėl sirgalių bazės ir dėl to, nes Lietuva yra krepšinio šalis.

Nuslūgus visoms emocijoms po Čempionų lygos finišo, tarptautinę vilniečių kelionę ir lemiamą mūšį prieš Manresos BAXI apžvelgė „Ryto“ trenerių štabo narys Georgios Dedas.

„Mūsų arenoje varžovams tikrai sunku žaisti, ypač, kai esame ant geros bangos. Mes tą žinome ir man tai yra sakę priešininkai. Tačiau kartais taip yra ir mūsų žaidėjams, tuo momentu būna sunku save kontroliuoti, kadangi mums reikėjo pasiekti reikiamą taškų skirtumą, o mes tai padarėme. Ir net jei būtume sakę žaidėjams sustoti, jie mūsų negirdėtų, nes tuo momentu arenoje buvo toks didelis triukšmas ir didelė energija. Jei paklaustumėte manęs prieš tai, pasakyčiau jums tą patį, kadangi manęs klausė, kodėl nestabdėte žaidimo, aš sakau, kad nėra lengva to sustabdyti taip žaidžiant mūsų arenoje“, – dėstė G. Dedas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.