EUROLYGA 2023

D. Itoudis pasišaipė iš Eurolygos sistemos lygindamas ją su NBA

Ketvirtadienio vakarą Stambulo „Fenerbahce“ Eurolygoje 89:91 po pratęsimo nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai ir kuriam laikui buvo atsidūrusi ant prarajos ribos.

D. Itoudis<br>G. Bitvinsko nuotr.
D. Itoudis<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 11:50 AM, atnaujinta Apr 14, 2023, 11:58 AM

„Fenerbahce“ per 34 rungtynes iškovojo 19 pergalių ir kuriam laikui Turkijos klubo likimas buvo priklausomas nuo kitų komandų – Vitorijos „Baskonia“ ir Kauno „Žalgirio“.

Tačiau nepraėjus nei valandai „Baskonia“ patyrė pralaimėjimą prieš Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo klubas pateko į atkrintamąsias varžybas.

Po rungtynių spaudos konferencijoje pasirodęs Stambulo klubo treneris atkreipė dėmesį į savo komandos rezultatus šį sezoną bei Eurolygos kompetetyvumą.

„33 savaites „Fenerbahce“ visą laiką buvo atkrintamųjų pozicijose – nuo 1 iki 5 vietos, vieną savaitę praleidome 6-oje pozicijoje. Tačiau dėl Eurolygos kompetetyvumo, dėl kitų rezultatų, dėl to, kad prieš „Baskonia“ pralaimėjome abejas rungtynes, ėjome rungtyniauti dėl savo gyvybių.

Tai buvo kova, kuri paliko kartų poskonį, nes nepasiekėme norimo rezultato. Tačiau turime žaidėjus, kurie supranta visą šią kelionę ir jos svarbą, supranta, kad žaidžia už puikų klubą ir mes iš to kažką dar sukursime“, – kalbėjo „Fenerbahce“ strategas.

Nors D.Itoudis ir gyrė Eurolygą dėl jos įdomumo, tačiau pačiai organizacijai negailėjo griežtos kritikos.

Krepšinio specialistas išjuokė Senojo žemyno turnyro atkrintamųjų sistemą palygindamas su NBA.

„Pradžioje buvo 16 komandų ir 8 galėjo patekti toliau, tai yra 50 proc. Jei lygintume su geriausia pasaulio lyga, 16 iš 30 NBA komandų patenka į atkrintamąsias varžybas, o ten dar yra ir įkrintamosios varžybos. Jie pridėjo kai ką įdomaus gerbėjams. Čia mes pridėjome dvi komandas prie turnyro, o ir toliau tik aštuonios komandos patenka toliau, tai daug mažiau nei 50 proc. Nepaprasta, puiku.

Galite sutikti arba nesutikti. Aš tai sakau nuo tada, kai dirbau CSKA treneriu, nesvarbu, ar dabar esame penkti, šešti, septinti ar aštunti. Žmonės galvoja, kaip ką nors pridėti, kaip pasiūlyti daugiau ir įdomesnių rungtynių. Čia, kai žais 20 arba 22 komandos, tegul tik 6 iš jų patenka (į atkrintamąsias), gal taip būtų geriau“, – graiko ironišką atsakymą pateikė basketnews.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.