EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: laiminga L. Lekavičiaus šalis ir per anksti atsipalaidavęs D. Motiejūnas

Per lemiamas Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes Kauno „Žalgirio“ didvyriu tapo Lukas Lekavičius, spindėjęs toje pačioje šalyje, kurioje prieš šešerius metus pasiekė karjeros taškų rekordą. Paskutiniajame 34-ajame reguliariojo sezono ture dešimties taškų ribą pasiekė šeši Lietuvos krepšininkai.

L.Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Lekavičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Butkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Butkevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
D.Motiejūnas.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-04-15 10:42

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas 7-ąją min. pakeitė I.Taylorą. Jis labai daug judėjo ir susuko galvas varžovams, bet chaotiškais judesiais šiek tiek susuko galvą ir sau pačiam. L.Lekavičius iš šio chaoso bent po kelis taškus išspausdavo kiekviename kėlinyje, o paskutiniojo ketvirčio viduryje, kai komandinis puolimas visai nebeveikė ir varžovai persvėrė rezultatą, ėmė žaisti vienas. Jis per trumpą tarpsnį pelnė 7 taškus ir sugrąžino kauniečiams pranašumą. Iš viso L.Lekavičius ketvirtajame kėlinyje surinko 12 taškų.

Jis žaidė 20 min., pelnė 20 taškų (5/7 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 4/4 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas. L.Lekavičius pasiekė asmeninį sezono taškų rekordą. Jo karjeros rekordas – 29 taškai. Šį rekordą L.Lekavičius irgi pasiekė Bavarijoje, bet kitoje arenoje – per rungtynes su „Bamberg“ (2017 m. vasarį).

„Žalgiris“ (19–15) išvykoje nugalėjo „Bayern“ (11–23) klubą 83:80. Labai lygiose rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi 14 kartų, o skirtumas tris kėlinius nebuvo didesnis negu 6 taškai. Tik priešpaskutinę minutę „Žalgiris“ įgijo didžiausią rungtynėse 9 taškų persvarą 79:70, bet ir tai nepadėjo išvengti virpesių paskutinėmis mačo sekundėmis.

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas iš po krepšio pelnė taškus pirmojoje rungtynių atakoje. Jis vieną po kitos laimėdavo jėgos dvikovas varžovų baudos aikštelėje (vien pirmajame kėlinyje pelnė 6 taškus), bet ne taip užtikrintai žaidė po savo krepšiu. Užtat po pertraukos ir PAO baudos aikštelė buvo A.Gudaičio valdos.

Jis žaidė 20,5 min., pelnė 11 taškų (5/6 dvitaškių, 1/3 baudų), atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 3 pražangas.

„Panathinaikos“ (9–23) paskutinėse sezono rungtynėse išvykoje po permainingos kovos pralaimėjo „Partizan“ komandai (20–14) 81:83. Atėniečiai antrojo kėlinio viduryje pirmavo 18 taškų skirtumu, bet Belgrado krepšininkai dar prieš pertrauką pradėjo artėti, ketvirtojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą ir tiksliau žaidė paskutinėmis sekundėmis.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę pirmą kartą buvo įleistas paskutinę pirmojo kėlinio minutę. Jis šaltakraujiškai nurodinėjo atakos kryptis ir antrame kėlinyje padėjo komandai susikrauti lemiamą pranašumą. Nors R.Jokubaitis labai retai žvalgėsi į krepšį, antrojo kėlinio pabaigoje pelnė pirmuosius taškus. Po pertraukos R.Jokubaitis labiau stebėjo negu kūrė.

Jis žaidė 15 min., pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/1 baudos), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ (23–11) namie įtikinamai nugalėjo „Valencia“ (15–19) komandą 85:71. „Barça“ antrojo kėlinio viduryje įgijo dviženklę persvarą ir apie 10 taškų skirtumu pirmavo iki finalo sirenos.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas ilgai ieškojo kelių į varžovų baudos aikštelę. Jis tris kėlinius nepakankamai tiksliai įvertindavo arba varžovų, arba komandos draugų išsidėstymą, todėl dažnai atsidurdavo akligatvyje ir iki paskutiniojo ketvirčio pataikė tik 2 iš 6 metimų. Puolėjas neišvengė netikslumų ir gindamasis. Tai nesumažino E.Ulanovo užsispyrimo. Jis ketvirtajame kėlinyje žymiai padidino agresyvumo lygį ir vien šioje rungtynių dalyje pelnė 8 taškus. Tačiau paskutinę minutę kapitonas dukart šiurkščiai suklydo ir suteikė varžovams galimybę sumažinti skirtumą iš pradžių iki 3 taškų, paskui – iki 1 taško. Vis dėlto likus žaisti 8 sekundes būtent E.Ulanovas pataikė du baudos metimus ir nustatė galutinį rezultatą.

Jis žaidė 31 min., pelnė 12 taškų (4/8 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 4/4 baudų), 3 kartus suklydo ir išprovokavo 6 pražangas.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmoje varžovų atakoje perėmė kamuolį iš geriausio šio sezono Eurolygos krepšininko A.Vezenkovo, bet nesugebėjo rezultatyviai pabaigti greitos atakos. Rungtynių pradžioje R.Giedraitis gindamasis žaidė labai tiksliai ir išprovokavo tris varžovų klaidas, bet į varžovų krepšį pirmą kartą pataikė tik ketvirtuoju bandymu (6-ąją min.), per pirmąjį kėlinį pataikė vos 2 iš 7 metimų, o antrojo kėlinio pradžioje prasižengė antrąjį kartą. Po pertraukos R.Giedraitis puikiai atsidengdavo varžovų baudos aikštelėje, ne blogiau užsiimdavo padėtį kovoti dėl kamuolio, bet iš toli svaidė labai netaikliai.

Jis žaidė 31,5 min., pelnė 13 taškų (6/8 dvitaškių, 0/5 tritaškių, 1/3 baudų), atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

Be Tado Sedekerskio žaidusi „Baskonia“ (18–16) išvykoje pralaimėjo Eurolygos lyderiui „Olympiakos“ (24–10) klubui 78:86. Vitorijos komanda pirmosiomis minutėmis atsiliko 2:10 ir varžovų nepavijo. Nuo antrojo kėlinio vidurio Pirėjo ekipos persvara visą laiką svyravo apie 10 taškų.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas trenerio ženklo eiti į aikštę laukė iki 12-osios min. Jis užtvėrė varžovams savo baudos aikštelę, bet puolant kelias pirmąsias minutes kamuolio laukė bergždžiai. Kai kamuolys L.Birutį pasiekdavo, jis dažniausiai nesunkiai laimėdavo dvikovas vienas prieš vieną. Ketvirtajame kėlinyje L.Biručiui nebepavyko šeimininkauti Kauno komandos baudos aikštelėje, į kurią vis įsiverždavo varžovų gynėjai.

L.Birutis žaidė 13 min., pelnė 7 taškus (3/3 dvitaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę įėjo 5-ąją min. ir po kelių sekundžių pasižymėjo taikliu tritaškiu. M.Grigonis buvo naudingas abiejose aikštės pusėse: gindamasis gerai užsiimdavo padėtį ir padėjo ardyti varžovų atakas, puldamas puikiai įvertindavo situaciją. Tačiau po kelių sėkmingų epizodų jis pradėjo žaisti pernelyg įžūliai ir nuo antrojo kėlinio vidurio iki ketvirtojo kėlinio vidurio nepelnė nė taško. Paskutinėmis minutėmis M.Grigoniui taip pat trūko šaltakraujiškumo.

Jis žaidė 20 min., pelnė 10 taškų (2/3 dvitaškių, 2/5 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Jis ilgai ieškojo savęs, o to padaryti nepadėjo net ir antrojo kėlinio pradžioje pataikytas tritaškis. Vis dėlto keli T.Dimšos blyksneliai, ypač ketvirtajame kėlinyje, stumtelėjo komandą pergalės link.

T.Dimša žaidė 21 min., pelnė 10 taškų (1/1 dvitaškio, 2/5 tritaškių, 2/2 baudų) ir prasižengė 4 kartus.

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ starto penketo puolėjo pirmieji bandymai žaisti individualiai buvo labai nesėkmingi ir jis pirmuosius taškus pirmojo kėlinio paskutinę minutę pelnė tik ketvirtuoju bandymu. Po pertraukos I.Brazdeikiui kelis kartus pavyko pralaužti varžovų gynybą, bet tai buvo pavieniai atvejai.

Jis žaidė 29 min., pelnė 9 taškus (3/8 dvitaškių, 1/4 tritaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

Arnas Butkevičius

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmosiomis minutėmis darė nemažai pozicinių klaidų gindamasis ir visas rungtynes beveik neprisidėjo prie komandos puolimo. Vis dėlto antrojoje rungtynių pusėje kietų spaudimu A.Butkevičius padėjo pristabdyti varžovų puolimą.

Jis žaidė 26 min., pelnė 4 taškus (4/4 baudų), atkovojo 9 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir prasižengė 4 kartus.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ metikas į aikštę įėjo 15-ąją min. Antrojo kėlinio antrojoje pusėje jis dukart laisvas metė iš toli, bet paprastos užduoties pataikyti neįvykdė.

K.Lukošiūnas žaidė 4,5 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių).

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmoje komandos atakoje nepataikė iš toli, antroje atakoje – neįmetė kabliu. Kai 3-iąją min., po antro netaiklaus tolimo metimo, D.Motiejūnas buvo pakeistas, „Monaco“ atsiliko 0:10, o varžovų vidurio puolėjo A.Žižičiaus sąskaitoje buvo 7 taškai. Lietuvis nė neįpusėjus pirmajam kėliniui gavo nuolatinę vietą ant atsarginių suolo.

Jis žaidė tik 3 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių).

„Monaco“ (21–13) nieko nelėmusiose rungtynėse pralaimėjo Eurolygos čempiono vardą prarasiančiam „Anadolu Efes“ (17–17) klubui 72:87. Nors „Roca Team“ sugebėjo pavyti varžovus ir trečiojo kėlinio viduryje trumpam persvėrė rezultatą, „Anadolu Efes“ netrukus susigrąžino iniciatyvą ir ketvirtojo kėlinio pradžioje galutinai sunaikino intrigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.