EUROLYGA 2023

Eurolygos namų aikštės pranašumas: skaičiai „Žalgiriui“ negailestingi, bet kartą juos jau pavyko paneigti

Eurolygos sezonas pasiekė kulminaciją – netrukus prasidės „Top 8“ etapo kovos, kuriose dalyvaus ir Kauno „Žalgirio“ klubas.

Eurolygos namų aikštės pranašumas: skaičiai „Žalgiriui“ negailestingi, bet kartą juos jau pavyko paneigti.<br> M. Patašiaus/zalgiris.lt nuotr.
Eurolygos namų aikštės pranašumas: skaičiai „Žalgiriui“ negailestingi, bet kartą juos jau pavyko paneigti.<br> M. Patašiaus/zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 10:37 PM

Kazio Maksvyčio auklėtiniai atkrintamosiose varžybose susikaus su „Barcelona“ klubu, kurį treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

Tiesa, kauniečiai turnyrinėje lentelėje liko 7-oje vietoje, tad namų aikštės pranašumą turės katalonai, likę 2-oje reguliaraus sezono vietoje.

Kiek daug reiškia namų aikštės pranašumas?

Eurolyga paskaičiavo, kad nuo 2005 m. komandos, kurios turėjo aikštės pranašumą, laimėjo 80,9 proc. žaistų atkrintamųjų serijų. Tai reiškia, kad tik vieną seriją iš penkių laimi aikštės pranašumo neturinti ekipa.

Tiesa, tai yra pavykę padaryti ir pačiam „Žalgiriui“, kai 2017–2018 m. serijoje iki trijų pergalių kauniečiai 3–1 nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus, turėjusius aikštės pranašumą.

Visgi daug lemia ir sėkminga serijos pradžia.

Pirmąjį atkrintamųjų mačą namų komandos laimi net 85 proc. atvejų, o tai padarius, net 89,7 proc. tikimybė, kad klubas žengs į finalo ketvertą.

Eurolyga pabrėžia, kad svarbiu faktoriumi šį sezoną išskirtinai gali tapti ir sirgaliai.

„Žalgiris“, Tel Avivo „Maccabi“, Belgrado „Partizan“ ir Stambulo „Fenerbahce“ – tai komandos, kurios neturės namų aikštės pranašumo, tačiau visų šių klubų arenų lankomumas yra tarp šešių labiausiai lankomų visoje Eurolygoje.

Akivaizdu, kad „Žalgirio“ arena yra kur kas didesnė ir triukšmingesnė už „Palau Blaugrana“.

Tą patį galima pasakyti ir apie „Maccabi“ namų tvirtovę, kai lyginame ją su „Monaco“ klubo arena, kurioje telpa vos 4 tūkst. sirgalių.

Apie „Partizan“ sirgalius ir pragarą „Štark“ arenoje net nėra ką kalbėti, ypač lyginant šią atmosferą su Madrido „Real“ inteligentiškai sirgaliais.

Nebloga sirgalių akistata turėtų laukti Pirėjuje ir Stambule, kur tiek „Olympiakos“, tiek „Fenerbahce“ gali pasigirti triukšmingomis arenomis.

Atsižvelgiant į tai, galima laukti atkaklių serijos kovų, kurias galimai lems penktosios rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.