EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ žaidėjas palaikė Domanto Sabonio skriaudiko pusę – tikino, kad ir jis užliptų ant lietuvio

Aistros dėl situacijos, kai Domantui Saboniui ant krūtinės užlipo „Golden State Warriors“ veteranas Draymondas Greenas, verda ne tik už Atlanto. Savo nuomonę apie iš esmės nesportinį NBA čempiono elgesį netikėtai pateikė ir Kauno „Žalgirio“ žaidėjas 26-erių Keenanas Evansas. Ir pastarasis stojo į „Warriors“ ekipos nario pusę, nors „Žalgirio“ klube dirba D.Sabonio brolis Tautvydas.

 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> lrytas.lt koliažas
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> lrytas.lt koliažas
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> G.Bitvionsko nuotr.
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> G.Bitvionsko nuotr.
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> G.Bitvionsko nuotr.
 K.Evansas palaikė ne D.Sabonio pusę.<br> G.Bitvionsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 12:53 PM

Antradienį per NBA atkrintamųjų varžybų ketvirtą kėlinį tarp „Sacramento Kings“ ir „Golden State Warriors“ klubų įvyko dviejų krepšininkų konfliktas.

Likus grumtis 7 minutes D. Sabonis ir D.Greenas kovojo dėl atšokusio kamuolio.

Lietuvis atsidūrė ant parketo, o virš jo pakibo D.Greenas. Galimai siekdamas apsisaugoti Domantas šiek tiek palietė amerikiečio koją, o pastarasis visu svoriu viena koja užlipo lietuviui ant krūtinės.

Tai matė ir teisėjai, kurie tuoj pat sustabdė mačą, skyrė amerikiečiui techninę pražangą, išvarė „Warriors“ žaidėją, o D.Sabonis dar ilgai skausmo perkreiptu veidu gulėjo ant parketo, jam buvo suteikiama medikų pagalba.

Trečiadienį NBA paskelbė, kad D.Greenas yra suspenduotas trečiosioms serijos rungtynėms, o „Kings“ klubas prakalbo, kad trauma yra rimta ir 26 metų lietuvis galimai taip pat praleis šį mačą.

Po rungtynių, kurias Sakramentas laimėjo 114:106, pats 33-ejų D.Greenas aiškino, kad jo koja buvo sučiupta ir jis neturėjo kur nusileisti.

„Jau antrose rungtynėse iš eilės buvau sugriebtas už kojos, o teisėjai tai „pražiūrėjo“. Kažkur turėjau nuleisti koją, aš juk nesu labai lankstus. Yra kaip yra. Teisėjai pasakė, kad užmyniau per stipriai“, – kalbėjo D.Greenas.

Jį palaikė „Portland Trail Blazers“ gynėjas Damianas Lillardas ir NBA legenda Shaquille‘as O‘Nealas.

„Nebūsiu veidmainis. Aš būčiau daręs tą patį, – tikino Sh. O'Nealas. – Nelaikyk manęs už kojos, nes ką man daugiau liks daryti? Jeigu mėginsiu bėgti – nukrisiu. Aš siekčiau atsikratyti tos laikančios rankos. Tai buvo nešvarus žaidimas? Taip. Bet negriebk manęs už kojos ir kažko tokio neatsitiks“.

Įdomiausia, kad šią mintį palaikė ir šiemet Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkintis Keenanas Evansas. Achilo traumą Eurolygos mače gavęs amerikietis taip pat stojo į D.Greeno pusę, socialiame tinkle twitter aptarinėdamas D.Sabonio situaciją.

„Ši diskvalifikacija – šūdas...“, – savo poziciją išreiškė JAV krepšininkas, sužinojęs, jog NBA skyrė vieno mačo suspendavimą „Warriors“ žaidėjui.

Ir komentuodamas D.Sabonio elgesį gulint pridėjo: „Tai jis juk laikė koją. Aš tikiu, kad ir jūs darytumėte tą patį.

Aš asmeniškai norėčiau, ypač po šios Achilo traumos, apsisaugoti, jei kas nors būtų laikęs tą vietą. Taip, manau, kad tai buvo nepatogus būdas nusileisti. Jis pašoko ir tai buvo vienintelė vieta, kur jo koja galėjo nusileisti, kai kita buvo laikoma“.

K.Evansas pabandė ir apginti ir D.Sabonį ir surado vienintelį teigiamą momentą: „Galiu tą laikymą kažkaip suprasti, jei jis bandė apsaugoti savo galvą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.