EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio lyga suspendavo komentatorių Karolį Tiškevičių

Krepšinio komentatoriui ir tinklapio „Basketnews“ tinklalaidės vedėjui Karoliui Tiškevičiui šios savaitės portalo „Basketnews“ laidos metu neetiškai reagavus į NBA „Golden State Warriors“ komandos žaidėjo Draymondo Greeno nesportišką elgesį „Sacramento Kings“ žaidėjo Domanto Sabonio atžvilgiu per NBA rungtynes, Lietuvos krepšinio lyga suspendavo Karolį Tiškevičių nuo „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynių komentavimo.

 LKL komentatorius Karolis Tiškevičius.<br> LKL nuotr.
 LKL komentatorius Karolis Tiškevičius.<br> LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos krepšinio lyga

Apr 19, 2023, 3:01 PM, atnaujinta Apr 19, 2023, 4:54 PM

Lietuvos krepšinio lyga netoleruoja bet kokio neetiško elgesio, susijusio su asmens diskriminacija dėl kilmės, rasės, tautybės, religijos, kalbos, lyties, seksualinės orientacijos ar dėl kitų, su asmeniu susijusių aplinkybių, asmeninių savybių bei skatina visus būti tolerantiškais, laikytis vertybinių humaniškumo, demokratiškumo, lygių galimybių, laisvės realizavimo, etikos ir tolerancijos principų.

Trečiadienį apie pasakytus tinklaaidėje žodžius prakalbo ir pats K.Tiškevičius.

„Po vakarykščio pasisakymo aiškiai matau, kaip tas žodis nuskambėjo. Dėl to gailiuosi. Akivaizdu, kad neturėjau rinktis tokio apibūdinimo kaip „beždžionė“.

Visus, kuriuos mano pasisakymas galėjo įžeisit, arba visus, kurie į tai jautriai sureagavo ir laiko mane rasistu.

Noriu pasakyti, kad jokių rasistinių paskatų mano pasakyme nebuvo. Neturėjau omeny jokios rasės – nei baltos, nei tamsios. Absoliučiai kalbėjau tik apie žaidėjo veiksmus, atisprašau, ką tas žodis galėjo įžeisti“, – socialiniame tinkle „Instagram“ į situaciją sureagavo K.Tiškevičius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.