EUROLYGA 2023

Optimizmas dėl D. Sabonio traumos lengvumo blėsta: „Kings“ klube – nerimas

Medikų apžiūra ir paguodžiančios žinios apie Domanto Sabonio sveiktatą po San Fransisko „Golden State Warriors“ komandos puolėjo Draymondo Greeno akibrokšto – užokimo kojomis ant lietuvio krūtinkaulio antrame NBA atkrintamųjų serijos mače  – blėsta. Nors daktarai tikino, kad lūžių lietuvis nepatyrė, tačiau jau trečiadienį „Sacramento Kings“ ekipa gali pranešti, jog D.Sabonis nežais trečiųjų serijos rungtynių dėl patirtos traumos.

D.Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>Stopkaras.
D.Sabonis.<br>Stopkaras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 8:43 AM, atnaujinta Apr 19, 2023, 9:23 AM

Po antradienio rentgeno tyrimų apžiūros konstatuota, kad D.Sabonis išvengė rimtos kaulų traumos, tačiau papildomi testai parodė, kad lietuviui smarkiai sumuštas krūtinkaulis.

Jau trečiadienį žurnalistas Shamsas Charania paskelbė, jog klubas svarsto neleisti D.Saboniui žaisti dvikovos su „Warriors“ dėl patirtos traumos.

„Kings“ teigia, kad Domantas Sabonis patyrė krūtinkaulio sumušimą ir yra abejotinas jo pasirodymas trečiose rungtynėse prieš „Warriors“, – skelbia žurnalistas.

„Kings“ iki trečiadienio vakaro turėtų išplatinti oficialią žinią dėl lietuvio sveikatos ir jo galimybių žaisti trečiose serijos rungtynėse San Fransiske.

Po susidūrimo su lietuviu D.Greenas buvo suspenduotas trečiosioms NBA serijos rungtynėms.

D.Sabonis šiame sezone yra dėl traumų praleidęs vos tris mačus.

Naktį iš pirmadienio į antradienį „Kings“ namuose 114:106 įveikė NBA čempionus – „Warriors“ krepšininkus, tačiau daugiausiai aistrų sulaukė ne Sakramento klubo pergalė, o epizodas ketvirtajame kėlinyje.

Ant parketo nukritęs „Kings“ aukštaūgis D.Sabonis sugriebė varžovų puolėjui D.Greenui už kojos. 33-ejų krepšininkas į epizodą adekvačiai sureaguoti nesugebėjo.

Amerikietis pažiūrėjęs į lietuvį užlipo šiam ant krūtinės ir atsispyręs nuo jos pradėjo bėgti į puolimą.

D.Greenas už tokį poelgį buvo išvarytas iš aikštės, tačiau krepšininkas savo blogo poelgio neįžvelgė.

„Jau antrose rungtynėse iš eilės buvau sugriebtas už kojos, o teisėjai tai „pražiūrėjo“. Kažkur turėjau nuleisti koją, aš juk nesu labai lankstus. Yra kaip yra. Teisėjai pasakė, kad užmyniau per stipriai“, – po rungtynių gynėsi D.Greenas.

„Kings“ Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje pirmauja 2:0, bet kiti du susitikimai bus žaidžiami jau NBA titulą ginančios komandos teritorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.