EUROLYGA 2023

Rusija bei Baltarusija liko ir be 2025-ųjų Europos krepšinio čempionato

Antradienį buvo pranešta, kad Rusijos ir Baltarusijos krepšinio atstovams bus uždarytos durys į artėjančių Paryžiaus olimpinių žaidynių krepšinio atrankos turnyrus, o trečiadienį tuo pačiu keliu pasuko ir „FIBA Europe“.

Andrejus Kirilenka<br>G.Šiupario nuotr.
Andrejus Kirilenka<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 5:46 PM

Oficialiai pranešama, kad nei rusai, nei baltarusiai šią vasarą negalės varžytis atrankoje į 2025-ųjų Europos čempionatą.

Antradienį buvo pranešta, kad remdamasis kovo 28 d. paskelbtomis IOC rekomendacijomis dėl sportininkų, turinčių Rusijos ar Baltarusijos pasus, dalyvavimo tarptautinėse varžybose, FIBA vykdomasis komitetas nusprendė neleisti registruoti Rusijos vyrų rinktinės FIBA olimpiniuose atrankos turnyruose, nes IOC rekomendacijose pabrėžiama, kad Rusija ir Baltarusija neturi teisės suburti komandų.

FIBA olimpinių išankstinių atrankos turnyrų dalyvės 28 šalys, kurios dalyvavo antrajame 2023 m. FIBA krepšinio pasaulio taurės atrankos etape ir nepateko į 32 komandų pasaulio čempionatą, kuris vyks šią vasarą Filipinuose, Japonijoje ir Indonezija.

Didžioji Britanija į atranką neužsiregistravo, tad ją keičia geriausia 2023 m. FIBA krepšinio čempionato atrankos turnyro antrajame etape nedalyvavusi Europos komanda – Kroatija. Kitos 12 šalių, kurios pateks į FIBA olimpinius išankstinius atrankos turnyrus, atrinktos pagal aukščiausią reitingą iš nacionalinių komandų, kurios nepateko į antrąjį FIBA 2023 m. pasaulio krepšinio čempionato atrankos etapą.

Pirmosios 11 komandų yra Malis (Afrika), Čilė, Kuba ir Mergelių salos (Amerika), Taivanas, Indonezija, Pietų Korėja, Sirija (Azija), Šiaurės Makedonija, Lenkija, ir Portugalija (Europos zonos nugalėtojos „FIBA EuroBasket 2025“ išankstinio atrankos etapo grupėse).

12-oji atrankos komanda yra geriausią reitingą turinti Europos komanda, nepatekusi į FIBA 2023 m. pasaulio krepšinio čempionatą. Ja tapo Bulgarija.

Tuo metu atrankoje į 2025-ųjų Europos krepšinio čempionatą kovos 12 rinktinių. Iš jų keturios geriausios prisijungs prie pagrindinio atrankos turnyro, kuriame kartu su kitomis 28 valstybėmis varžysis ir Lietuva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.