EUROLYGA 2023

Metų treneriu išrinktas „Kings“ strategas turi žinią dėl D. Sabonio sveikatos

NBA paskelbė, kam atitenka šį sezoną geriausio trenerio vardas. Ir juo tapo „Sacramento Kings“ ekipos vedlys Mike'as Brownas. 53 metų specialistas antrą kartą per karjerą gavo tokį apdovanojimą.

 M.Brownas ir D.Sabonis.<br> lrytas.lt koliažas
 M.Brownas ir D.Sabonis.<br> lrytas.lt koliažas
NBA metų treneriu tapo „Sacramento Kings“ ekipos vedlys Mike'as Brownas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
NBA metų treneriu tapo „Sacramento Kings“ ekipos vedlys Mike'as Brownas.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 7:08 AM, atnaujinta Apr 20, 2023, 8:30 AM

M.Brownas be kalbų laimėjo titulą, rinkimuose surinkęs maksimalų taškų skaičių – 500. Tokio vieningumo renkant sezono trenerį NBA dar nebuvo.

Kalbėdamas apie titulą M.Brownas prasitarė ir apie šiąnakt vyksiantį trečiąjį atkrintamųjų varžybų serijos mačą prieš „Golden State Warriors“ klubą.

Jis patikino, kad trauma konflikte su veteranu Draymondu Greenu gavęs 26 metų Domantas Sabonis žais šią dvikovą, nors buvo baiminamasi, kad dėl krūtinės skausmų lietuvis bus priverstas praleisti mačą.

Naktį iš pirmadienio į antradienį „Kings“ namuose 114:106 įveikė NBA čempionus – „Warriors“ krepšininkus, o daugiausiai kalbėta apie D.Sabonio ir D.Greeno konfliktinę situaciją.

Ant parketo nukritęs „Kings“ aukštaūgis D.Sabonis bandydamas apsisaugoti sugriebė varžovų puolėjui D.Greenui už kojos. 33-ejų veteranas vis tiek užlipo lietuviui ant krūtinės ir atsispyręs nuo jos pradėjo bėgti į puolimą.

D.Greenas už tokį poelgį buvo išvarytas iš aikštės, tačiau savo kaltės neįžvelgė. NBA jam skyrė vieno mačo diskvalifikaciją.

Po medikų apžiūros buvo konstatuota, kad D.Saboniui nelūžo kaulai, tačiau buvo sumuštas krūtinkaulis.

Šiuo metu „Kings“ Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje 2:0 pirmauja prieš „Golden State Warriors“, o serija persikėlė į San Fransiską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.