EUROLYGA 2023

R. Javtokas įvertino netikėtą Th. Walkupo sprendimą: „Visada norėjau, kad jis atstovautų Lietuvai“

Pirėjo „Olympiakos“ amerikietis Thomas Walkupas nuo šiol turės ir Graikijos pilietybę. 30-metis žaidėjas antrus metus žaidžia ir gyvena Pirėjo mieste, o nuo šiol save galės vadinti graiku.

R. Javtokas įvertino netikėtą Th. Walkupo sprendimą: „Visada norėjau, kad jis atstovautų Lietuvai“<br> G. Šiupario nuotr.
R. Javtokas įvertino netikėtą Th. Walkupo sprendimą: „Visada norėjau, kad jis atstovautų Lietuvai“<br> G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 1:20 PM, atnaujinta Apr 20, 2023, 1:28 PM

Tai reiškia, kad krepšininkas galėtų dalyvauti artėjančiame pasaulio krepšinio čempionate, kuriame atstovautų Dimitrio Itoudžio vadovaujamai rinktinei.

Lrytas.lt primena, kad Th.Walkupas net trejus metus gyveno Kaune, kuomet gynė Kauno „Žalgirio“ klubo garbę. Jis greitai tapo „Žalgirio“ sirgalių numylėtiniu, kai kurie iš jų net juokais kalbėdavo, kad šiam įžaidėjui reikėtų suteikti Lietuvos pilietybę.

2018–2021 m. sezonus prisiminė ir tuo metu „Žalgirio“ klubo direktoriumi dirbęs buvęs krepšininkas Robertas Javtokas.

„Visada norėjau, kad Th. Walkupas atstovautų Lietuvos rinktinei. Jei būtume pasiėmę tokį krepšininką patys, tikrai daug pridėtų rinktinei. Kaip žmogus, kaip krepšininkas jis man yra autoritetas. 100 proc. visada norėčiau jį turėti komandoje.

Kad graikai jį pasiėmė, tai sveikinu, bet iš kitos pusės – gėda, nes jei žmogus net graikiškai negali šnekėti ir gauna pilietybę tik už tai, kad moka žaisti krepšinį, tai čia jau nebe rinktinės, o klubai“, – portalui lrytas.lt situaciją komentavo R.Javtokas.

Buvęs žalgirietis taip pat teigė, kad Igno Brazdeikio, kuris turėjo Kanados pilietybę ir praėjusiais metais tapo lietuviu, situacijos lyginti su Th.Walkupu negalima.

„Kažkas sakys, kad I.Brazdeikis yra pas mus. Bet šios dvi situacijos niekaip nėra sulyginamos“, – teigė R.Javtokas.

Graikijos rinktinėje praėjusių metų čempionate žaidė natūralizuotas Tyleris Dorsey, tad D.Itoudžiui tektų spręsti, kurį žaidėją pasirinkti. Būtent T.Dorsey šiuo metu žaidžia Stambulo „Fenerbahce“ klube, kurį treniruoja D.Itoudis. Įdomu, kad Stambulo ekipa Eurolygos atkrintamosiose šį sezoną kausis būtent su Th.Walkupo atstovaujamu Pirėjo klubu.

Th.Walkupas šį sezoną Eurolygoje pelno 7,9 taško, atkovoja 2,6 kamuolio, atlieka 5,9 rez. perdavimo ir renka kiek daugiau nei 12 naudingumo balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.