EUROLYGA 2023

Į kokius klausimus turės atsakyti paskutinieji LKL reguliariojo sezono turai?

Iki Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliariojo sezono pabaigos liko keturi turai. Per juos komandų rikiuotėje gali įvykti keletas permainų, bet tikra įtampa tvyro tik vienoje lentelės dalyje, kurioje Kėdainių „Nevėžio“ bei „Šiaulių“ krepšininkai bando nustumti vieni kitus į devintąją poziciją ir palikti be atkrintamųjų varžybų.

 Į kokius klausimus turės atsakyti paskutinieji LKL reguliariojo sezono turai?<br>R. Vilkelio nuotr.
 Į kokius klausimus turės atsakyti paskutinieji LKL reguliariojo sezono turai?<br>R. Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-25 09:05

Kas užims pirmąją vietą?

„Žalgiris“ – 25 pergalės. Liko rungtynės namie su „Nevėžiu“, namie su „Juventus“, svečiuose su „Jonava“, svečiuose su „Lietkabeliu“.

„Rytas“ – 23 pergalės. Liko rungtynės namie su „Nevėžiu“, namie su „Wolves“, svečiuose su „Prienais“, namie su „Gargždais“.

Likus keturiems turams iki reguliariojo sezono pabaigos į pirmąją vietą pretenduoja tik dvi komandos. Geresnę padėtį užsiėmė „Žalgiris“, lenkiantis čempiono vardą ginantį „Rytą“ dviem taškais. Tačiau „Žalgirio“ tvarkaraštis sudėtingesnis, net nekalbat apie tai, kad Kauno komandai teks milžiniškas krūvis dėl Eurolygos ketvirtfinalio serijos, o „Rytas“ dar ir turi pranašumą pagal šio sezono tarpusavio rungtynes – vilniečiai laimėjo du iš trijų mačų prieš kauniečius.

Net jei „Rytas“ laimės visas likusias rungtynes, neiškart sužinos, ar jam pavyko tapti reguliariojo sezono nugalėtoju. LKL nukėlė „Žalgirio“ mačus dėl Eurolygos ketvirtfinalio. Vilniaus komanda paskutines reguliariojo sezono rungtynes turėtų žaisti gegužės 6 dieną. Kauno krepšininkams tuo metu bus likę dar bent du LKL reguliariojo sezono mačai. Galbūt ir daugiau, nes dabartinis tvarkaraštis sudarytas neatsižvelgiant į tai, kad Eurolygos ketvirtfinalio serija gali trukti ilgiau negu trejas rungtynes.

„Rytas“ dar gali prarasti antrąją vietą, bet artimiausią persekiotoją „Wolves“ šiuo metu lenkia gana saugiu trijų taškų atstumu.

Kas užims trečiąją vietą?

„Wolves“ – 20 pergalių. Liko rungtynės namie su „Juventus“, svečiuose su „Rytu“, namie su „Šiauliais“, svečiuose su „Neptūnu“.

„7bet-Lietkabelis“ – 19 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Šiauliais“, svečiuose su „Gargždais“, namie su „Pieno žvaigždėmis“, namie su „Žalgiriu“. Kadangi visose turnyro lentelės dalyse vis dar liko daug įvairiausių „jeigu“, sunku pasakyti, ar trečioji vietą suteikia kokį nors realų pranašumą. Vis dėlto bent nedidelį psichologinį pranašumą aukštesnė pozicija turėtų suteikti.

Dėl trečiosios vietos kovojančias komandas skiria tik vienas taškas, „Lietkabelio“ tvarkaraštis neabejotinai paprastesnis, bet „Lietkabeliui“ reikia laimėti bent dvejomis rungtynėmis daugiau negu „Wolves“. Šių komandų tarpusavio rungtynėse persvarą turi Alytaus krepšininkai, laimėję du iš trijų mačų.

Ir „Wolves“, ir „Lietkabeliui“ neverta smarkiai nerimauti dėl ketvirtosios vietos. Tarp ketvirtosios ir penktosios pozicijų jau susidarė trijų taškų tarpas, tad bent ketvirtfinalyje ir Alytaus, ir Panevėžio komanda turėtų gauti aikštės pranašumą.

Kas užims penktąją vietą?

„Juventus“ – 16 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Wolves“, namie su „Pieno žvaigždėmis“, namie su „Neptūnu“, svečiuose su „Žalgiriu“.

„CBet“ – 15 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Prienais“, svečiuose su „Pieno žvaigždėmis“, namie su „Nevėžiu“, namie su „Žalgiriu“.

„Neptūnas“ – 14 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Prienais“, namie su „Gargždais“, svečiuose su „Juventus“, namie su „Wolves“.

„Nevėžis-Optibet“ – 13 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Rytu“, svečiuose su „Žalgiriu“, svečiuose su „Jonava“, namie su „Šiauliais“.

Komandos, užimančios nuo penktosios iki devintosios vietos, rikiuojasi gražia vorele. Jas vieną nuo kitos skiria vienas taškas.

Balandžio viduryje „Juventus“ kovojo dėl ketvirtosios ar net trečiosios vietos, bet viskas labai greitai pasikeitė uteniškiams patyrus tris iš eilės pralaimėjimus. Dabar jiems ant kulnų mina ir „Jonava“, ir tris iš eilės pergales pasiekęs „Neptūnas“.

Tiesa, šioms komandoms, ko gero, svarbiau ne užimti aukštesnę vietą, bet prieš atkrintamąsias varžybas įgyti geresnę sportinę formą ir sustiprinti pasitikėjimą savimi. Žinoma, viskas yra susiję – geresnė forma padėtų pakilti turnyro lentelėje.

Kas nepateks į ketvirtfinalį?

„CBet“ – 15 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Prienais“, svečiuose su „Pieno žvaigždėmis“, namie su „Nevėžiu“, namie su „Žalgiriu“.

„Neptūnas“ – 14 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Prienais“, namie su „Gargždais“, svečiuose su „Juventus“, namie su „Wolves“.

„Nevėžis-Optibet“ – 13 pergalių. Liko rungtynės svečiuose su „Rytu“, svečiuose su „Žalgiriu“, svečiuose su „Jonava“, namie su „Šiauliais“.

„Šiauliai“ – 12 pergalių. Liko rungtynės namie su „Lietkabeliu“, namie su „Prienais“, svečiuose su „Wolves“, svečiuose su „Nevėžiu“.

Nors šeštąją vietą užimanti „Jonava“ formaliai teisės žaisti atkrintamosiose varžybose dar neužsitikrino, trijų taškų persvara prieš devintąją vietą užimančius „Šiaulius“ ir pranašumas prieš šiuos varžovus pagal tarpusavio rungtynių rezultatus, jonaviečiams suteikia saugumo jausmą.

Sprendžiant pagal tvarkaraštį, „Neptūno“ sirgaliams smarkiai jaudintis taip pat nebereikia. Juo labiau kad ir Klaipėdos komandos forma geresnė negu „Nevėžio“ ir „Šiaulių“.

Labiausiai tikėtina, kad apmaudžioje devintojoje vietoje liks arba „Nevėžis“, arba „Šiauliai“. Taip pat labai tikėtina, kad paskutinis aštuntasis ketvirtfinalio dalyvis paaiškės paskutiniajame ture, kuriame kėdainiečiai ir šiauliečiai susirems tarpusavyje. Šios rungtynės vyks Kėdainių arenoje gegužės 8 dieną.

Tarpusavio rungtynės

„Jonava“ – „Neptūnas“ 2:1.

„Jonava“ – „Nevėžis“ 1:1.

„Jonava“ – „Šiauliai“ 2:1.

„Neptūnas“ – „Nevėžis“ 3:0.

„Neptūnas“ – „Šiauliai“ 2:1.

„Nevėžis“ – „Šiauliai“ 1:1.

Kas užims paskutinę vietą?

„Pieno žvaigždės“ – 7 pergalės. Liko rungtynės namie su „Gargždais“, svečiuose su „Juventus“, namie su „Jonava“, svečiuose su „Lietkabeliu“.

„Gargždai“ – 6 pergalės. Liko rungtynės svečiuose su „Pieno žvaigždėmis“, svečiuose su „Neptūnu“, namie su „Lietkabeliu“, svečiuose su „Rytu“.

„Labas GAS“ – 4 pergalės. Liko rungtynės namie su „Neptūnu“, namie su „Jonava“, svečiuose su „Šiauliais“, namie su „Rytu“.

Prienų komandos padėtis yra beveik beviltiška. Nors „Prienai“ dar neprarado aritmetinės galimybės pakilti iš paskutinės vietos, dviejų taškų atsilikimas nuo „Gargždų“ nėra vienintelė bėda. Prienų krepšininkai šį sezoną pralaimėjo dvejas iš trejų rungtynių su Gargždų komanda, todėl prieniškius išgelbėtų nebent fantastiškas finišo spurtas.

Jei „Gargždai“ pergalių neiškovotų, „Prienams“ reikės laimėti trejas iš ketverių paskutiniųjų rungtynių.

Pagauti „Pieno žvaigždes“ dar sunkiau, nes nuo jų „Prienai“ atsilieka trimis taškais, o visas tarpusavio rungtynes laimėjo Pasvalio komanda.

Atrodo, kad Prienų klubas teisę likti LKL pirmenybėse išsaugotų nebent tuo atveju, jei lygos vadovybė dėl kurių nors priežasčių nepatenkintų prieš kelias dienas NKL vicečempionu tapusio Mažeikių klubo prašymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.