EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ vakarinė treniruotė vėlavo valandą: „Atrodė blogai, o buvo labai blogai“ Specialiai lrytas.lt, Barselona

Trečiadienį patirtas pralaimėjimas jau tapo istorija. Kauno „Žalgirio“ ekipa ryžtingai žiūri į galimybę reabilituotis, o tam geriausią progą jie turės penktadienį Barselonoje vyksiančiose antrose Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse.

K.Maksvytis daug laiko skyrė pirmųjų rungtynių analizei.<br>T.Gusto ir zalgiris.lt nuotr. koliažas.
K.Maksvytis daug laiko skyrė pirmųjų rungtynių analizei.<br>T.Gusto ir zalgiris.lt nuotr. koliažas.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Specialiai lrytas.lt, Barselona (Katalonija)

Apr 27, 2023, 7:30 PM, atnaujinta Apr 27, 2023, 7:50 PM

Pirmąją dvikovą Kazio Maksvyčio treniruojama kariauna pilnutėlėje „Palau Blaugrana“ arenoje pralaimėjo 69:91.

Ketvirtadienio pavakarę „Žalgirio“ žaidėjai rinkosi į vakarinę treniruotę. Tiesa, ji turėjo prasidėti 17 val. vietos laiku, tačiau Kauno klubo žaidėjai bei treneriai sporto salėje pasirodė tik po valandos.

Taip nutiko dėl užtrukusios pirmųjų serijos rungtynių vaizdo peržiūros.

„Dažniausiai prieš tokias rungtynes, kurios būna dvi iš eilės, darome analizę. Prieš vaizdo įrašo peržiūrą atrodė blogai, bet pažiūrėjus video – buvo labai blogai. Nebuvome savimi, išnaudojome labai mažą dalį savo potencialo, tikiuosi, kad blogesnių rungtynių nebus ir sužaisime kur kas geriau.

Turime pradėti nuo paprastų dalykų, tikiuosi, kad sureaguosime“, – situaciją komentavo „Žalgirio“ treneris K.Maksvytis.

45-erių krepšinio specialistas iš Darbėnų tikisi visai kitokio savo auklėtinių žaidimo. Pralaimėtų rungtynių analizei strategas skyrė visą naktį.

„Nelabai, – paklaustas, ar pavyko šiąnakt išmiegoti atsakė K.Maksvytis, – Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą – pavyko išanalizuoti rungtynes.“

Vos atvykę į treniruotę „Žalgirio“ žaidėjai čiupo kamuolius į savo rankas ir pradėjo pasiruošimą rytoj lauksiančiam antrajam akistatos su „Barcelona“ ekipa raundui.

Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės bus žaidžiamos penktadienį, 21 val. Lietuvos laiku.

– Ar dirbant rinktinėje per Europos čempionatą, kai rungtynės vyko itin dažnai, pridėjo savo privalumo? – buvo paklausta K.Maksvyčio.

– Kažkiek padeda, yra panaši praktika. Mes šiame sezone gan neblogai žaisdavome antrose dvigubos savaitės rungtynėse, tikiuosi, kad ta tendencija pasikartos. Esame pakankamai jauni, pakankamai fiziški, kad galėtume atsistatyti.

– Pirmose rungtynėse Tomašas Satoransky nemažai žaidė prieš Edgarą Ulanovą, nenustebino toks Šaro manevras?

– Buvo nemažai tokių situacijų, o tą mažai išnaudojome. Mes labai daug davėme įmesti „Barcelona“ komandai. Yra sunku žaisti, tikiuosi, kad būsime kur kas geresni, pradedant vienas prieš vieną, baigiant komandine gynyba.

– Kaip galima paaiškinti prastesnę Egdaro Ulanovo atkarpą?

– Jau anksčiau minėjau, kad E.Ulanovas mus tempė sezono pradžioje ir viduryje, liežuvis neapsiverčia jo kaltinti. Visada norisi, kad lyderiai sureaguotų ir turėtų geresnes rungtynes.

– Ar geras Dovydo Giedraičio pasirodymas gali lemti tai, kad jis daugiau žais visos serijos metu?

– Dovis eilinį kartą patvirtino taisyklę – nesvarbu ūgis, o smūgis. Jis vienas žemiausių žaidėjų mūsų komandoje, bet išėjo, davė fiziškumo, atlaikė kontakto lygį, protingai žaidė puolime, tokių žaidėjų mums reikia.

– Kaip žadate stabdyti gerai žaidusį S.Šanli?

– Kažkiek nesilaikėme drausmės, praleidome du tritaškius. Kelis kartus reikėjo būti fiziškesniems, reikėjo laikytis drausmės. Kai griuvo, tai griuvo viskas, tikiuosi, kad būsime fiziškesni ir laikysimės drausmės.

– Ar galima sakyti, kad tai „mirk-gyvenk“ rungtynės, nes prieš „Barcelona“ laimėti tris kartus iš eilės turbūt neįmanoma?

– Serija ilga, bet kokiu atveju reikia laimėti tris kartus. O čia laimėk bent vienu tašku, ir visa serija keisis. Kaip treneris turiu tikėti savo komanda, turiu tą viltį įskiepyti žaidėjams. Jei laimėsime, bus vėl viskas 50/50.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.