EUROLYGA 2023

„Real“ agonija virto masinėmis muštynėmis: rungtynės nutrauktos anksčiau laiko

Belgrado „Partizan“ klubas netikėta pergale pradėjo Eurolygos ketvirtfinalio seriją. Ketvirtadienį Madrido „Real“ ekipa antrąkart namie susitiko su Željko Obradovičiaus kariauna iš Serbijos ir vaizdas aikštėje nepasikeitė. Belgrado atstovai ir antrąkart pirmavo 95:80 (31:21, 20:16, 24:25, 20:18), tačiau likus kovoti 1 min. 41 sek. mačas buvo nutrauktas anksčiau laiko – „Real“ sukėlė masines muštynes ir teisėjai liepė komandoms eiti į rūbines.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Madrido „Real“ ekipa.<br>Madrido
Madrido „Real“ ekipa.<br>Madrido
K. Punteris<br>Zuma/Scanpix nuotr.
K. Punteris<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Madrido „Real“ ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Madrido „Real“ ekipa.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Madrido<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Madrido<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 27, 2023, 9:13 PM, atnaujinta Apr 28, 2023, 6:58 AM

„Partizan“ ramiai pirmavo ir likus kovoti 1 min. 41 sek. Sergio Lullas, besigindamas prieš Keviną Punterį, jį pastūmė ir žaidėjai susikibo. Iškart į aikštę išbėgo komandos ir prasidėjo rimtos muštynės.

Į nosį gavo Džananas Musa, kiti krepšininkai susikibo kaip reikiant.

Ypač skausmingai atrodė priešprieša tarp „Real“ žaidėjo Guerschono Yabusele ir australo Dante Exumo. Pirmasis kaip tikras imtynininkas permetė per petį Dante Exumą – žaidėjas vožėsi ant parketo ir po to tik draugų padedemas paliko aikštelę.

Po mačo „Partizan“ medikas Momčilo Jakovljevičius tikino „Mozzart Sport“ portalui tikino, kad žaidėjui reikės ramentų – D.Exumui plyšo pėdos didžiojo piršto sausgyslė, taip pat pažeistas dantis ir lūpa.

Teisėjai ilgokai žiūrėjo, ką reikia nubausti dėl muštynių, bet galiausiai pasikvietė abu trenerius bei pasakė, kad dvikova nebus pratęsta. Jų sprendimu Serbijos ekipa laimėjo ir dabar pirmauja serijoje 2:0.

Po dviejų kėlinių „Partizan“ buvo priekyje 51:37 ir atrodė, kad serbai ir vėl sėkmingai peržengs ispanų barjerą. Tačiau po didžiosios pertraukos „Real“ spurtavo 11:2 ir sumažino atsilikimą iki 48:53.

Tačiau šios pastangos buvo labai greitai apramintos, o prieš lemiamą ketvirtį „Partizan“ ir vėl ramiai pirmavo 76:62.

Baigiantis dvikovai serbai jau iš esmės šventė antrąją pergalę, tačiau tuomet įvyko muštynės, kurios nutraukė dvikovą.

„Real“: Rudy Fernandezas (4/6 trit.) ir Mario Hezonja – po 16, Džananas Musa 13, Vincentas Poirier 12, Gabrielis Deckas 8.

„Partizan“: Dante Exumas 19, Jamesas Nunnally 16, Zachas LeDay‘us 15, Kevinas Punteris 14 (4/6 trit.), Mathiasas Lessortas 10.

Antradienį „Partizan“ sensacingai paskutiniuoju metimu išplėšė pergalę iš favorito „Real“ 89:87. Likus sekundei tritaškį įsūdė serbų legionierius iš JAV Kevinas Punteris.

„Real“ ekipa reguliariame sezone užėmė trečiąją vietą, o Belgrado klubas buvo šeštas. Tačiau tai nesutrukdė „Partizan“ jau pirmoje dvikovoje sukurti sensaciją ir atimti aikštės pranašumą iš ispanų.

Po šios dvikovos du mačai bus žaidžiami Belgrade. Tačiau kiek krepšininkų žais ir kiek bus diskvalifikuotų, penktadienį spręs Eurolyga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.