EUROLYGA 2023

Paskelbtas naudingiausias šio NBA sezono žaidėjas Paminėtas ir D.Sabonis

NBA lygoje išrinktas naudingiausias šio sezono krepšininkas – juo tapo „Philadelphia 76ers“ lyderis Joelis Embiidas. Jis rinkimuose už nugaros paliko antroje vietoje likusį „Denver Nuggets“ lyderį Nikolą Jokičių bei trečiąją vietą užėmusią „Milwaukee Bucks“ žvaigždę Giannį Antetokounmpo.

J.Embiidas<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Embiidas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2023, 8:09 AM, atnaujinta May 3, 2023, 9:05 AM

Iš viso J.Embiidas gavo net 73 pirmąsias vietas iš 100 galimų. Antras likęs N.Jokičius – 15, o G.Antetokounmpo – 12.

Iš Kamerūno kilęs krepšininkas antrą sezoną iš eilės tapo NBA rezultatyviausiu reguliariojo sezono žaidėju. Pernai naudingiausio NBA žaidėjo rinkimuose jis liko antras.

„Sacramento Kings“ atstyovaujantis lietuvis Domantas Sabonis pirmumo balsų negavo nė vieno, keturis kartus pažymėtas kaip ketvirtas ir galiausiai užėmė septintąją vietą rinkimuose.

Aukščiau lietuvio buvo Jaysonas Tatumas, Shai Gilgeousas-Alexanderis ir Donovanas Mitchellas. 8-ąją vietą užėmė slovėnas Luka Dončičius.

 

J.Embiidas šiame sezone per mačą pelnė vidutiniškai po 33,1 taško, po krepšiais rinko po 10,2 kamuolio ir atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Tai jau yra penktasis sezonas iš eilės, kai geriausiojo NBA sezono žaidėjo titulas atitenka ne amerikiečiui. Prieš tai dukart jį laimėjo serbas N.Jokičius, dar anksčiau karaliavo Graikijos pasą turintis G.Antetokounmpo.

Amerikietis pastarąjį kartą geriausiuoju rinktas 2018 metų sezone, o juo tapo Jamesas Hardenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.