EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio žvaigždė A. Švedas per muštynes patyrė sunkią kaukolės traumą – dėl jo gyvybės kovoja medikai

Agresoriaus Maskvos CSKA krepšinio klubo žvaigždė gynėjas 34-erių Aleksejus Švedas pirmadienio vakarą buvo žiauriai sumuštas viename iš Maskvos restoranų. Garsus krepšininkas gavo smūgį į galvą ir patyrė sunkią kaukolės traumą bei greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo išvežtas į ligoninę. Kaip aiškėja, A.Švedui buvo suknežintas kaukolės pagrindas ir dabar jis guli reanimacijoje. Nežinia, ar žaidėjas išgyvens - medikai apie tai nekalba.

Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br> CSKA instagram
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br> CSKA instagram
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br> AFP/Scanpix. nuotr.
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br> AFP/Scanpix. nuotr.
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br>CSKA Instagram nuotr.
Aleksejus Švedas atsidūrė reanimacijoje po muštynių.<br>CSKA Instagram nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-05-03 14:05, atnaujinta 2023-05-03 19:44

Maskvos policija ir prokuratūra pradėjo tyrimą dėl įvykio ir per dieną sugavo tris iš penkių vyrų, su kuriais A.Švedas susimušė bei gavo sunkią galvos traumą.

Kaip aiškėja, krepšininkas restorane ilsėjosi su šeima ir draugais. Vakarėliui einant į pabaigą A.Švedas pradėjo muštis su Kaukazo regiono vyrais, kurie sėdėjo prie kito staliuko ir šventė gimtadienį.

Įtariamieji tikina, kad viskuo kaltas A. Švedas.

23 val. 15 min. vyrai išėjo aiškintis į gatvę, kaukaziečiai sumušė A.Švedą ir bandė spardyti jį jau gulintį ant žemės. Bet restorano padavėjai „apsaugojo“ garsų sportininką nuo dar didesnių sužalojimų ar net mirties.

Kaip tikino A.Švedo agentas Obrado Fimičius, A.Švedas visiškai nesirengė aiškintis santykius su girtais vyrais, tačiau tie pradėjo kabinėtis.

Po smūgio krepšininkas neva krito ant šaligatvio ir galva trenkėsi į jį – skilo kaukolės pagrindas, pasipylė kraujas iš ausų.

Tačiau žaidėjas nebuvo praradęs sąmonės, bet nesiorientavo bei nesuprato, kas įvyko - prarado atmintį.

„Niekas nežino, kaip jis išliko gyvas. Galbūt, jį išgelbėjo tai, kad jis sportininkas ir kiekvieną dieną treniruojasi ties galimybių riba. Aleksejus nebuvo girtas“, – aiškino agentas.

Policijos pareigūnai sulaikė įtariamuosius CSKA krepšininko A.Švedo sumušimu. Apie tai pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Policijos pareigūnų dėl sumušimo suimtas Kniazius Amiraslanovas savo ruožtu aiškino, kad muštynes pradėjo neva būtent Maskvos klubo gynėjas.

Kaip duodamas parodymus tikino K.Amiraslanovas, savo gimtadienį jis šventė restorane su draugais. Kai jie jau išeidinėjo, prie restorano durų užsimezgė pokalbis su Aleksejaus žmona Anastasija, kuri esą buvo labai girta.

Įtariamasis pasakojo, kad iš pradžių tai buvo tik eilinis pokalbis apie krepšinį, bet paskui moteris ėmė asmeniškai įžeidinėti jį bei jo tautą.

Tuo pat metu pasirodė A.Švedas su komandos draugu Artiomu Komolovu, kurie iškart puolė kumščiais K.Amiraslanovą ir jo draugus. Neva pats suimtasis siekė tik išskirti konfliktuojančias puses.

„Tą pačią akimirką A.Švedas ir mano brolis sugriebė vienas kitam už krūtinės, o mano brolis atliko jam kojos pakirtimą.

Todėl nukentėjęs nukrito ant žemės. Ir galiu aiškiai patvirtinti, kad jis nesusitrenkė galvos į šaligatvį“, – policijai aiškino K.Amiraslanovas.

Pasak iš Kaukazo regiono kilusio vyro, A.Švedas po to kojos pakirtimo iškart atsistojo ir „stumdymasis tęsėsi“. Kitą akimirką kažkas iš konflikto dalyvių smogė A.Švedui į galvą ir jau tada jis nukrito. Po to muštynės iškart baigėsi.

Aleksejui buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba, o visi kiti dalyviai neva liko laukti policijos. Gimtadienį šventęs K.Amiraslanovas tvirtino, kad būtent A.Švedo draugai norėjo išspręsti problemą taikiai, o ne viešinti situacijos, nes krepšininkas yra gerai žinomas viešas žmogus.

Pats A.Švedas dabar yra sunkios būklės reanimacijoje. Gydytojai jam diagnozavo kaukolės pamato lūžį ir galvos smegenų sumušimą.

Teigiama, kad žaidėjas ir prarado atmintį – jis neatsimena konflikto detalių. Nežinia, ar žaidėjas sėkmingai išsikapstys iš labai sunkios situacijos su sveikata.

Dėl traumos garsiausias Rusijos žaidėjas, gaunantis per sezoną 3,2 mln. JAV dolerių atlygį, tikrai negalės dalyvauti likusiose savo komandos rungtynėse – CSKA pradės seriją dėl 3 vietos VTB Jungtinėje lygoje.

Gegužės 1 dieną CSKA lemiamose septintosiose pusfinalio serijos rungtynėse pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv“ komandai po pratęsimo 100:103 bei nusileido pusfinalio serijoje 3:4.

A.Švedas šiame mače pelnė 22 taškus.

CSKA pirmą kartą per 14 sezonų nepateko į lygos finalą: praėjusiame sezone maskviečiai finalo seriojoje pralaimėjo Sankt Peterburgo „Zenit“.

Pradžioje kalbėta, kad būtent šis pralaimėjimas galėjo tapti konflikto pagrindu, nes neva A.Švedą mušę vyrai pastatė lažybų punkte nemažus pinigus už CSKA ir jų neteko.

Kitame pusfinalyje taip pat lemiamo mačo reikėjo ir akistatoje tarp „Zenit“ ir Kazanės „Uniks“. Antradienį Kazanė įveikė Sankt Peterburgo atstovus 80:79 ir žais finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.