EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: šaltakraujis R. Jokubaitis, visapusis D. Motiejūnas ir vertinga L. Biručio patirtis

Eurolygos ketvirtfinalio trečiosiose rungtynėse svarbiausiu metu šaltakraujiškai žaidęs Rokas Jokubaitis padėjo „Barcelona“ komandai pabaigti Kauno „Žalgirio“ sezoną, o Donatas Motiejūnas vėl buvo viena iš kertinių „Monaco“ žaidimo tvirtinamųjų detalių. Tuo tarpu gelbėti „Žalgirį“ sunkiausiose mačo dalyse bandė ne tie, iš kurių labiausiai tikėtasi, bet Laurynas Birutis ir Tomas Dimša.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 T.Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
 T.Dimša<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgars Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgars Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 ignas Brazdeikis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Laurynas Birutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> R.Vilkelio nuotr.
 Rokas Jokubaitis<br> R.Vilkelio nuotr.
 Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis<br> R.Vilkelio nuotr.
 Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis<br> R.Vilkelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

May 4, 2023, 7:38 AM, atnaujinta May 4, 2023, 7:41 AM

Donatas Motiejūnas***

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas jau ketvirtąją minutę gavo antrąją pražangą (tiesa, pirmoji buvo labiau negu abejotina), o iki tol spėjo pataikyti tritaškį iš jam labai neįprastos vietos – aikštės kampo.

Išskyrus pražangas, D.Motiejūnas žaidė labai patikimai: ir laiku atlikdavo sumanius perdavimus, ir klaidino varžovus apgaulingais veiksmais, ir pataikė „motiejūniškus“ pusiau kablius, kurie buvo primiršti reguliariojo sezono pabaigoje.

Ketvirtojo kėlinio viduryje aukštaūgis atliko vieną iš įspūdingiausių sezono perdavimų – griūdamas ir slysdamas grindimis sugebėjo pradėti greitą ataką, kurią nesunkiai pabaigė E.Okobo.

D.Motiejūnas žaidė 22 min., pelnė 9 taškus (3/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio), atkovojo 6 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Monaco“ išvykoje nugalėjo Tel Avivo „Makabi“ komandą 83:78 ir pirmauja serijoje 2:1. „Monaco“ nė karto neleido varžovams persverti rezultatą. Nors skirtumas nebuvo didelis (svečiai tik antrajame kėlinyje trumpai pirmavo 10 taškų skirtumu), padėties šeimininkė buvo Monako ekipa.

Rokas Jokubaitis***

„Barcelona“ įžaidėjas 5-ąją min. pakeitė T.Satoransky ir po kelių atakų prisistatė taikliu tolimu metimu. Tačiau paskui R.Jokubaitis nerado sau vietos ir iki pertraukos nepataikė trijų iš eilės metimų. Nesėkmingas tarpsnis pamirštas po pertraukos.

Trečiajame kėlinyje „mėlynų-granatinių“ lietuvis vėl žaidė patikimai ir ypač šaltakraujiškai skandino savo buvusią komandą paskutiniame ketvirtyje, kuriame ir dalijo puikius perdavimus, ir pataikė pats.

Du paeiliui R.Jokubaičio prasiveržimai likus žaisti apie 3 min. galutinai palaužė „Žalgirio“ pasipriešinimą.

R.Jokubaitis žaidė 23 min., pelnė 11 taškų (3/5 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/3 baudų), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 3 pražangas.

„Barcelona“ išvykoje nugalėjo „Žalgirį“ 77:66 ir laimėjo ketvirtfinalio seriją 3:0. Svečiai iš Katalonijos kietai pradėjo rungtynes ir 8-ąją min. pirmavo 13:3.

Žalgiriečiai sugebėjo atsitiesti ir antrajame kėlinyje kelioms minutėms išsiveržė į priekį, bet „Barça“ dar prieš pertrauką vėl persvėrė rezultatą, o trečiajame ketvirtyje „mėlynų-granatinių“ pranašumas buvo pasiekęs 16 taškų.

Laurynas Birutis***

„Žalgirio“ vidurio puolėjas į aikštę įėjo 13-ąją min. ir netrukus išgelbėjo komandos ataką, kai tarp varžovų įstrigo I.Brazdeikis. L.Birutis antrajame kėlinyje, per kurį pelnė 6 taškus, laimėjo beveik visas dvikovas puldamas ir nepralaimėjo dvikovų gindamasis (jo tiesioginis varžovas J.Vesely antrajame kėlinyje nepataikė nė vieno iš 4 metimų).

Antroje rungtynių pusėje vidurio puolėjų dvikova vyko apylygiai, ir L.Birutis niekuo nenusileido patyrusiam čekui, tačiau kartais pavėluodavo pribėgti prie varžovo keičiantis dengiamaisiais.

L.Birutis žaidė beveik 18 min., pelnė 12 taškų (6/9 dvitaškių) ir atkovojo 5 kamuolius. Jis šį sezoną rezultatyviau žaidė tik vieneriose rungtynėse, kuriose pelnė 15 taškų (su „Fenerbahçe“) ir pasiekė karjeros rekordą.

L.Biručio sezono vidurkiai – 5,4 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio.

Tomas Dimša**

„Žalgirio“ gynėjas jau 4-ąją min. pakeitė silpnai atakas organizavusį I.Taylorą, bet komandai puolant dar kelias minutes niekas nepasikeitė. Užtat T.Dimša atidžiai tykojo varžovų netikslumų gindamasis ir, perėmęs kamuolį pelnė taškus greitoje atakoje.

Po to jis tapo komandos puolimo varikliu ir pirmajame kėlinyje surinko pusę „Žalgirio“ taškų (5 iš 10).

Nors kartais T.Dimša paskubėdavo, jis buvo pavojingiausias „Žalgirio“ žaidėjas. Po pertraukos T.Dimša žaidė kantriau, tačiau jo ranka nebuvo tvirta ir antroje rungtynių pusėje gynėjas nepelnė nė taško.

T.Dimša žaidė 26 min., pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir 4 kartus prasižengė.

T.Dimšos sezono vidurkis – 5,9 taško.

Edgaras Ulanovas**

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pelnė pirmuosius komandos taškus, po varžovų krepšiu atkovojęs kamuolį. Varžovų baudos aikštelėje E.Ulanovas žaidė labai agresyviai ir vien per pirmąjį kėlinį atkovojo 4 kamuolius puolant, bet pataikė tik 1 iš 5 metimų.

Iki 8-osios min. jis buvo vienintelis taškus pelnęs žalgirietis. Antrajame kėlinyje kapitonas keliskart pabandė žaisti vienas prieš vieną, bet varžovų gynybos nepralaužė.

Kitus taškus E.Ulanovas pelnė tik ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai pataikė tritaškį. Po to jis dažnai imdavosi iniciatyvos ir per paskutinį sezono kėlinį surinko 10 taškų, bet pastangos buvo pavėluotos.

E.Ulanovas žaidė 31,5 min., pelnė 13 taškų (2/9 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 3/3 baudų), atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir 4 kartus suklydo.

Visas 37 rungtynes starto penkete pradėjusio E.Ulanovo sezono vidurkiai – 10,2 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 3,8 išprovokuotos pražangos.

Lukas Lekavičius*

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 9-ąją min., antrojo kėlinio pradžioje tolimu metimu pelnė pirmuosius taškus, bet paskui pritilo.

Nors trečiajame kėlinyje L.Lekavičius daug judėjo, ryšio su komandos draugais neužmezgė ir labiausiai pasižymėjo prieš pat trečiojo kėlinio sireną pataikytu tritaškiu. Tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje, kai „Žalgiris“ sparčiai vijosi varžovus, dvi paeiliui L.Lekavičiaus klaidos grąžino iniciatyvą svečiams.

Jis žaidė 16 min., pelnė 8 taškus (1/4 dvitaškių, 2/2 tritaškių), išprovokavo 3 pražangas, 3 kartus prasižengė ir 5 kartus suklydo.

L.Lekavičiaus sezono vidurkis – 6,9 taško.

Arnas Butkevičius*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas beveik du kėlinius komandai puolant buvo statistas ir tik antrojo kėlinio pabaigoje, pirmą kartą ryžęsis sužaisti aštriau, pelnė pirmuosius taškus. Antrojoje rungtynių pusėje A.Butkevičius blykstelėjo dar kelis kartus, bet jo blyksniai buvo tik epizodiniai, jam trūko atidumo ir ginantis, ir puolant.

A.Butkevičius žaidė 31 min., pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 3 pražangas ir 4 kartus prasižengė.

A.Butkevičiaus sezono vidurkiai – 5,3 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio.

Ignas Brazdeikis*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjui rungtynių pradžioje nepavyko niekas ir jis buvo pakeistas jau 4-ąją min. I.Brazdeikis pirmuosius taškus pelnė tik antrojo kėlinio pradžioje ketvirtuoju bandymu, po to papildė asmeninę sąskaitą, bet paskutinės Eurolygos sezono rungtynės buvo vienos iš blankiausių Kanados lietuvio rungtynių per visą sezoną.

I.Brazdeikis žaidė 18 min., pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 3/4 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

I.Brazdeikio sezono vidurkis – 11,6 taško. Neskaičiuojant sezono viduryje sunkią traumą patyrusio K.Evanso, kuris žaidė tik pusę reguliariojo sezono rungtynių, I.Brazdeikis buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.