EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio žvaigždei A. Švedui kaukolę suknežinę vyrai jau sužinojo, kokios bausmės jiems gresia

Agresoriaus Maskvos CSKA krepšinio klubo žvaigždė gynėjas 34-erių Aleksejus Švedas pirmadienio vakarą buvo žiauriai sumuštas viename iš Maskvos restoranų. Garsus krepšininkas gavo smūgį į galvą ir patyrė sunkią kaukolės traumą bei greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo išvežtas į ligoninę. Kaip aiškėja, A.Švedui buvo suknežintas kaukolės pagrindas ir pradžioje gulėjo net reanimacijoje.

Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas
Aleksejus Švedas<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Aleksejus Švedas<br>AFP/Scanpix. nuotr.
Aleksejus Švedas<br>CSKA komandos nuotr.
Aleksejus Švedas<br>CSKA komandos nuotr.
Aleksejus Švedas<br>CSKA komandos nuotr.
Aleksejus Švedas<br>CSKA komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 6:35 PM

„Jis jaučiasi jau geriau. Platesni tyrimai turėtų būti atlikti artimiausiu metu. Nuo jų rezultato priklausys gydymas. Daktarai sako, kad situacija stabilizavosi. Tačiau aišku, kad po tokių traumų kalbėti apie sportą yra sunku – negalėčiau pasakyti, kada Aleksejus galėtų vėl sugrįžti į aikštę“, – apie A.Švedo būklę pasakojo CSKA klubo vadovas Andrejus Vatutinas.

„Jis turi gulėti ir nejudėti. Daktarai aiškina, kad jam skilo kaukolės skliautas“, – aiškino krepšininko žmona Anastasija.

Trečiadienį taip pat buvo pasirodžiusios ir pirmosios nuotraukos iš privačios ligoninės, kurioje su kaklo įtvaru lovoje sukaustytas A.Švedas buvo lankomas savo komandos draugų.

Maskvos policija ir prokuratūra pradėjo tyrimą dėl įvykio ir per dieną sugavo tris iš penkių vyrų, su kuriais A.Švedas susimušė bei gavo sunkią galvos traumą.

Maskvos prokuratūros spaudos tarnybos vadovė Liudmila Nefiodova paaiškino, kad byla dėl sumušimo iš prokuratūros perduota miesto Tyrimo komitetui, nes vienas iš kaltinamųjų yra nepilnametis.

„Kadangi vienas iš kaltinamųjų yra nepilnametis, o nusikaltimas, kuriuo jis įtariamas, priskiriamas prie ypač sunkių nusikaltimų, baudžiamoji byla buvo perduota Maskvos Tyrimų komitetui“, – RIA cituoja L.Nefiodovą.

Trims iš kaltinamųjų inkriminuojamas chuliganizmas. Pagal Rusijos baudžiamojo kodekso straipsnius jiems gali būti skirta piniginė bauda nuo 500 tūkstančių iki vieno milijono rublių (nuo 5 iki 11 tūkst. eurų) arba priverstiniai darbai iki penkerių metų, arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Iš pradžių sportininko skriaudėjams grėsė byla pagal straipsnį „sunkaus kūno sužalojimo padarymas, asmenų grupei susitarus iš anksto“. Šis kaltinimas yra daug rimtesnis ir už jį būtų skirta iki 12 metų laisvės atėmimo bausmė.

Ketvirtasis konflikto dalyvis, teisėsaugos šaltinių teigimu, kol kas slapstosi, tačiau jis žinomas. „Tikriausiai būtent jis smogė sportininkui ir dėl to jam skilo kaukolė. Paieška pradėta“, – tikina šaltiniai Maskvos prokuratūroje.

Būtent jam gresia iki 12 metų kalėjimo už savo poelgį.

Praėjusį pirmadienį A.Švedas restorane ilsėjosi su šeima ir draugais. Vakarėliui einant į pabaigą A.Švedas pradėjo muštis su Kaukazo regiono vyrais, kurie sėdėjo prie kito staliuko ir šventė gimtadienį.

23 val. 15 min. vyrai išėjo aiškintis į gatvę, kaukaziečiai sumušė A.Švedą ir bandė spardyti jį jau gulintį ant žemės. Bet restorano padavėjai „apsaugojo“ garsų sportininką nuo dar didesnių sužalojimų ar net mirties.

Kaip tikino A.Švedo agentas Obrado Fimičius, A.Švedas visiškai nesirengė aiškintis santykius su girtais vyrais, tačiau tie pradėjo kabinėtis.

Po smūgio krepšininkas neva krito ant šaligatvio ir galva trenkėsi į jį – skilo kaukolės pagrindas, pasipylė kraujas iš ausų.

Tačiau žaidėjas nebuvo praradęs sąmonės, bet nesiorientavo bei nesuprato, kas įvyko – prarado atmintį.

Policijos pareigūnų dėl sumušimo suimtas Kniazius Amiraslanovas savo ruožtu aiškino, kad muštynes pradėjo neva būtent Maskvos klubo gynėjas.

Kaip duodamas parodymus tikino K.Amiraslanovas, savo gimtadienį jis šventė restorane su draugais. Kai jie jau išeidinėjo, prie restorano durų užsimezgė pokalbis su Aleksejaus žmona Anastasija, kuri esą buvo labai girta.

Įtariamasis pasakojo, kad iš pradžių tai buvo tik eilinis pokalbis apie krepšinį, bet paskui moteris ėmė asmeniškai įžeidinėti jį bei jo tautą.

Tuo pat metu pasirodė A.Švedas su komandos draugu Artiomu Komolovu, kurie iškart puolė kumščiais K.Amiraslanovą ir jo draugus. Neva pats suimtasis siekė tik išskirti konfliktuojančias puses.

„Tą pačią akimirką A.Švedas ir mano brolis sugriebė vienas kitam už krūtinės, o mano brolis atliko jam kojos pakirtimą.

Todėl nukentėjęs nukrito ant žemės. Ir galiu aiškiai patvirtinti, kad jis nesusitrenkė galvos į šaligatvį“, – policijai aiškino K.Amiraslanovas.

Pasak iš Kaukazo regiono kilusio vyro, A.Švedas po to kojos pakirtimo iškart atsistojo ir „stumdymasis tęsėsi“. Kitą akimirką kažkas iš konflikto dalyvių smogė A.Švedui į galvą ir jau tada jis nukrito. Po to muštynės iškart baigėsi.

Aleksejui buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba, o visi kiti dalyviai neva liko laukti policijos. Gimtadienį šventęs K.Amiraslanovas tvirtino, kad būtent A.Švedo draugai norėjo išspręsti problemą taikiai, o ne viešinti situacijos, nes krepšininkas yra gerai žinomas viešas žmogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.