EUROLYGA 2023

Aukšta nata atkrintamąsias pasitinkantis G. Žibėnas: „Šį sezoną turėjome daug pamokų“

Giedriaus Žibėno treniruojamas Vilniaus „Rytas“ šeštadienį 91:65 namuose įveikė Gargždų „Gargždus“ ir pergalingai užbaigė reguliarųjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną.

G. Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
G. Žibėnas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 10:05 PM

Lemiamose sezono rungtynėse „Rytas“ vertėsi be Gyčio Radzevičiaus, Margirio Normanto, Marcuso Fosterio, Kendale’o McCullumo ir Benedeko Varadi.

Vilniečiai iškovoję 27 pergales ir patyrę 6 pralaimėjimus užima 2-ąją vietą čempionate.

Sostinės klubas dar gali pakilti į pirmąją poziciją, bet tam reikėtų, jog Kauno „Žalgiris“ pralaimėtų tiek prieš Jonavos „CBet“, tiek prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Jeigu „Žalgiris“ iškovos bent vieną pergalę, „Rytas“ liks antroje pozicijoje ir ketvirtfinalyje susitiks su Klaipėdos „Neptūnu“.

Po pergalės prieš Gargždų ekipą G.Žibėnas džiaugėsi pergalingai užbaigtu reguliariuoju sezonu ir penkių „Ryto“ žaidėjų pailsinimu.

„Žaidėjai rimtai pasižiūrėjo į rungtynes. Apibendrinus visą reguliarų sezoną, į visas rungtynes žiūrėjome rimtai, dėl to ir užbaigėme tokia aukšta nata. Smagu, kad pailsinome penkis žaidėjus. Smagu, kad negavome nereikalingų traumelių ir aišku smagu atkrintamąsias pasitikti gerų nuotaikų“, – kalbėjo „Ryto“ vyriausiasis treneris.

– Ar Elvaras Fridriksonas labiausiai kompensavo kitų žaidėjų nebuvimą

– Tikrai taip. Prieš rungtynes sakėme, jog turime šiandien gerbti rungtynes, išsitaškyti, išsigręžti ir ilsėtis jau po rungtynių. Žaidėjai tą žinutę priėmė ir atsinešė ją į aikštelę. Pagarba jiems. Reguliariajame sezone buvo rungtynių kur panaikinome dviženklius atsilikimus, nebuvo nereikalingų panikų, vienas kito kaltinimų. Tikiuosi tas tęsis dar vieną mėnesį.

– Kaip įvertintumėte Ado Šimonio ir Modesto Babraičio pasirodymą?

– Labai gerai vertinu. Duodame papildomų minučių, kad žaidėjams prieš vasarą būtų daugiau motyvacijos praleisti ją teisingai, pasiruošti kitam sezonui, nestovėti vietoje. Tiek Adas, tiek Modestas sužaidė geras rungtynes. Adas gal ir prametė, bet išsimetė labai gerus metimus. Komandos draugai jį surado, žino, kad jis yra puikus metikas. Šiandien galbūt prametė, kitą kartą įmes. Tokia metiko dalia.

O Modestas padėjo tiek gynyboje, tiek puolime. Jam gal sunkiau, nebuvo visą sezoną su mumis. Prisijungė tik prieš kelias savaites, bet įsiliejo pakankamai gerai, visi žaidėjai jį mėgsta. Priešsezoninėse rungtynėse, treniruotėse daug padėjo. Geras rūbinės bičas.

– Kokios formos pasitinkate atkrintamąsias?

– Nenoriu kažkuo mėtytis kažkokiais pareiškimais. Visą sezoną tik pajauti, kad kažkas gerai ir gauni šlapiu skuduru. Turime išsigydyti visas traumas prieš ateinančias rungtynes ir nuo pirmųjų minučių kibti į atkrintamąsias. Nelaukti tų -10 ar –15. Šį sezoną turėjome daug pamokų. Manau žaidėjai žiūri rimtai ir smagu, kad taip užbaigėme reguliarų sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?