EUROLYGA 2023

Dramatiškas „Real“ triumfas prieš „Partizan“ – pirmas toks Eurolygos istorijoje: įtakos tam turėjo ir masinės muštynės?

Madrido „Real“ ir Belgrado „Partizan“ Eurolygos ketvirtfinalio serija įeis į lygos istoriją ne tik dėl masinių muštynių antrųjų serijos rungtynių pabaigoje, kurios, kaip vėliau paaiškėjo, turėjo ir didelės įtakos visai serijos tėkmei, bet ir dėl solidaus „Real“ pasiekimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 11:21 AM, atnaujinta May 11, 2023, 11:26 AM

Ispanai pirmą kartą per visą Eurolygos atkrintamųjų istoriją sugebėjo laimėti seriją pralaiminėdami ją 0–2. Iki trečiadienio vakaro nė vienai kitai lygos komandai nėra pavykę to pasiekti. Kaip jiems tai pavyko?

„Real“ ir „Partizan“ abejas savo rungtynes laimėjo svečiuose – pradžioje serbai Madride nugalėjo 89:87 ir 95:80, o po to ispanai tuo pačiu atsakė Belgrade 82:80 ir 85:78.

Tiesa, serijos eigai daug įtakos turėjo antrasis mačas Madride, kurio pabaigoje įvyko masinės muštynės, po kurių keli žaidėjai sulaukė sankcijų.

„Partizan“ klubas dviem mačams neteko lyderio Kevino Punterio, vienerioms rungtynėms buvo suspenduotas Mathiasas Lessortas. Tuo tarpu „Real“ penkiems mačams neteko imtynių veiksmus atlikusio Guerschonas Yabusele ir vienerioms rungtynėms suspenduoto Gabrielio Decko.

Serbams K.Punterio praradimas buvo ypač skaudus. Amerikietis atkrintamosiose rinko po 22,7 taško, 2 atkovotus kamuolius, 4 rezultatyvius perdavimus ir 24 naudingumo balus. Jis buvo pagrindinis ekipos žaidėjas, lyderis, kuris tempė ekipą.

Netekę šio puolimo lyderio, serbai namuose dukart nusileido „Real“.

Trečiadienį į aikštę sugrįžęs K.Punteris ir vėl dominavo aikštėje, kai pelnė net 28 taškus, pataikė 7 tolimus metimus ir padėjo susikrauti komandai 16 taškų persvarą, visgi „Real“ veteranai prikėlė Madrido ekipą ir sugebėjo išplėšti pergalę.

Po pralaimėjimo „Partizan“ australas Dante Exumas basketnews.com sakė, kad seriją nulėmė „Real“ žaidėjų sukeltos muštynės.

„Serija pasikeitė, kai buvo paleisti kumščiai. 100 proc., – kategoriškai teigė D.Exumas, muštynių metu nukentėjęs nuo G.Yabusele. – Mes praradome du vyrukus, likusią seriją aš žaidžiau traumuotas. Ką dar galima pasakyti?“

Belgrado ekipos sirgaliai socialiniuose tinkluose taip pat ėmė kaltinti Eurolygos vadovus, kad šie neteisingai paskyrė nuobaudas. Serbai tikina, kad dėl „Real“ žaidėjų sukeltų muštynių ir vėliau išdalintų sankcijų labiau nukentėjo „Partizan“, o ne „Real“.

Įspūdingą ketvirtfinalį laimėjusi „Real“ komanda pusfinalyje susikaus su „Barcelona“ krepšininkais. Kitame pusfinalyje kovos „Monaco“ ir Pirėjo „Olympiakos“ klubai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.