EUROLYGA 2023

Jonava laužo nerašytas LKL ketvirtfinalių taisykles: vienuoliktą kartą laimėjo silpnesnė komanda

Laimėti ketvirtfinalio seriją neturint aikštės pranašumo nelengva, tačiau įmanoma. Tai patvirtino sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalyje pergalę šventusi „Jonava“.

 Jonavos krepšininkai LKL sukūrė sensaciją.<br>G.Šiupario nuotr.
 Jonavos krepšininkai LKL sukūrė sensaciją.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-14 23:23, atnaujinta 2023-05-15 06:43

Per tris dešimtmečius LKL atkrintamosiose varžybose komandos, kurios reguliariajame sezone užėmė žemesnes vietas, ketvirtfinalio serijas laimėjo tik vienuolika kartų. Vienuoliktojoje eilutėje savo pavadinimą sekmadienį įrašė „Jonava“.

Jonavos komandos pasiekimas yra dar svaresnis, nes ji reguliariajame sezone užėmė tik šeštąją vietą, bet įveikė trečiąją reguliariojo sezono komandą Alytaus „Wolves“.

Šeštoji komanda trečiąją komandą LKL ketvirtfinalyje įveikė tik trečiąjį kartą. Kitus aštuonis kartus penktoji komanda šventė pergalę prieš ketvirtąją komandą.

Įdomu, kad visose trijose „nelogiškai“ pasibaigusiose šeštųjų-trečiųjų komandų dvikovose įrašytas Alytaus miesto pavadinimas. 1999 metais reguliariajame sezone trečiąją vietą užėmė Alytaus „Alita“, tačiau ketvirtfinalio serijoje alytiškiai nusileido šeštajai reguliariojo sezono komandai Vilniaus „Sakalams“ 1:2.

2001 metais „Alita“ reguliariajame sezone buvo tik šešta, bet ketvirtfinalio serijoje 2:0 įveikė iki tol daug geriau žaidusį Klaipėdos „Neptūną“.

Ketvirtfinalio serijoje neturėdamas aikštės pranašumo daugiausiai kartų nugalėjo Utenos „Juventus“. Uteniškiai net tris kartus laimėjo ketvirtfinalio seriją, nors reguliariajame sezone buvo tik penkti ir žaidė su ketvirtąją vietą užėmusia komanda.

Po du kartus ketvirtfinalio serijas, kuriose neturėjo aikštės pranašumo, „Sakalų“ ir „Šiaulių“ komandos, po kartą – Vilniaus „Statyba“, „Alita“, „Neptūnas“ ir „Jonava“.

Jonavos komanda LKL rungtyniauja tik antrą sezoną ir antrą kartą pateko į atkrintamąsias varžybas. Tačiau abu kartus jonaviečių ketvirtfinalio serijose aikštės pranašumas nieko nereiškė. Pernai „Jonava“ turėjo aikštės pranašumą, bet ketvirtfinalyje 1:3 nusileido „Šiauliams“ (praėjusį sezoną šiame etape buvo kovojama iki trijų pergalių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.