EUROLYGA 2023

Į Eurolygos titulą žvelgiantis R. Jokubaitis tikisi Lietuvos sirgalių palaikymo Kaune

„Darbas nebaigtas, bet jaučiamės puikiai, geros emocijos“, – po Eurolygos atkrintamųjų varžybų kalbėjo Rokas Jokubaitis, kuris kartu su „Barcelona“ ekipa žengė į gegužės 19–21 dienomis Kaune vyksiantį turnyro finalinį ketvertą.

R.Jokubaitis.<br>R.Vilkelio nuotr.
R.Jokubaitis.<br>R.Vilkelio nuotr.
Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis<br>R.Vilkelio nuotr.
Lukas Lekavičius ir Rokas Jokubaitis<br>R.Vilkelio nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 8:59 AM, atnaujinta May 16, 2023, 9:02 AM

Prieš svarbiausias čempionato kovas 22-ejų lietuvis naujienų portalui „Eurohoops“ plačiau papasakojo apie savo emocijas prieš artėjančią krepšinio šventę gimtinėje.

„Tai būtų neįtikėtina (laimėti Eurolygą – red.). Neįsivaizduoju, koks tai būtų jausmas, bet tai galėtų būti vienas iš didžiausių dalykų mano karjeroje“, – apie galimą triumfą Lietuvos krepšinio sostinėje pasakojo „Barcelona“ gynėjas.

R.Jokubaitis buvo vienas iš „Barcelona“ komandos vedlių ketvirtfinalio serijoje prieš Kauno „Žalgirį“. Jis vidutiniškai per serijos dvikovą mesdavo po 10 taškų ir tempdavo Katalonijos klubą svarbiausiais momentais.

„Tiesą pasakius, lapkričio-gruodžio mėnesiais mano forma buvo bloga. Visi tai matė, tą jaučiau ir aš. Atgauti formą tikrai nėra lengva, ji sugrįžo tik po dviejų mėnesių.

Negalėjau išnaudoti potencialo, kurį galėjau parodyti aikštėje, apmaudu, nes itin norėjau padėti komandai. Tiek treneriai, tiek ir ekipos draugai manimi tikėjo, sulaukiau daug progų, bet ne visada jomis pasinaudodavau.

Po Naujųjų viskas pakilo – vėl esu geros nuotaikos. Tai buvo pirmoji tokia mano patirtis, net nežinojau, kaip ją suvaldyti. Tai labai naudinga jauniems žaidėjams. Svarbiausia tikėti ir turėti šalia žmonių, kurie tavimi tiki“, – kalbėjo R.Jokubaitis.

Lietuvis taip pat atskleidė, kokio vietinių žiūrovų palaikymo tikisi Kaune vyksiančiame finaliniame ketverte.

„Pradžioje laukiau didelio palaikymo, bet tada nutiko situacija su „Žalgirio“ sirgaliais Barselonoje – klubas įleido tik apie 150 žalgiriečių sirgalių. Dėl šios priežasties jie šiek tiek pyktelėje ant „Barcelona“ ekipos.

Visgi tikiuosi, kad tai buvo vienas iš didžiausių įvykių Lietuvos istorijoje ir mes sulauksime vietinių sirgalių palaikymo“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.