EUROLYGA 2023

Mįslingai apie ateitį Utenoje užsiminęs D. Kairys: „Parodėme širdį“

Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ buvo arti sensacijos, tačiau paskutinėse rungtynėse 99:102 (23:21, 29:25, 27:31, 22:22) nusileido Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“.

 Donaldas Kairys<br>LKL nuotr.
 Donaldas Kairys<br>LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

May 18, 2023, 10:49 PM, atnaujinta May 18, 2023, 11:08 PM

Uteniškiai visos serijos metu kovojo ir demonstravo, kad jie nekels baltos vėliavos. Taip galop buvo ir šiame mače, tačiau rungtynių pabaigoje geriau sužaidė panevėžiečiai, kurie parodė kietesnį charakterį ir lemiamomis akimirkomis mažiau klydo.

„Visa serija buvo įtempta. Šiandien buvo geros rungtynės iš abiejų komandų pusės. Manau, kad daug ką darėme gerai, metėme aukštu procentu iš visų pozicijų. Geresniu nei „7bet-Lietkabelis“. Tos kelios klaidos... Jų padarėme net 17. Reikėjo padaryti keliomis mažiau. Žinoma, akis bado ir varžovų atkovoti kamuoliai puolime – 17 papildomų bandymų. Čia jie padarė visą skirtumą. Parodėme širdį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Donaldas Kairys.

– Pražangos priekinėje linijoje nepadėjo?, – žurnalistai paklausė stratego.

– Taip, kažkiek reikėjo pasukti galvą. Net Justiną Alstoną leidome žaisti ketvirtu numeriu. Net be Žygimanto Skučo galėjome kovoti dėl pergalės.

– Ar kalbėjote su Ž.Skuču, kad jis į aikštę išeitų ramesnis?

– Su juo kalbu visą sezoną. Buvo situacijų, kai jis gerai priėmė kamuolį ir pasisuko, bet ten vėl kažkas buvo negražaus.

– Ko pritrūko iki patekimo į pusfinalį?

– Sezonas buvo it amerikietiški kalneliai. Sezono viduryje buvome pagavę savo žaidimą, bet yra labai skaudu netekti dviejų įžaidėjų, kurie abu žaidė labai gerai.

Jawuno Evanso netektis buvo skaudesnė, nes su Alexu Hamiltonu mes skyrėmės, galėjome jo neišleisti, bet nusprendėme tai padaryti ir ieškoti kitų sprendimų.

Kažkiek pavyko juos pakeisti su Jonathonu Davisu, Brandonas Brownas. Vietoje B.Browno galbūt reikėjo geresnio žaidėjo. Nesugebėjome laiku prisikviesti tų, kurių norėjome.

– Ką galėtumėte pasakyti apie Gintautą Matulį, kuriam tai buvo paskutiniosios karjeros rungtynės?

– Puikus žaidėjas ir nuostabus žmogus. Patikimas karys. Vienas malonumas su juo dirbti.

– Koks žaidėjas Utenos komandoje šiemet labiausiai progresavo ir ėjo į priekį?

– Ernestas Sederevičius ir Dovydas Romančenko. Jie abu parodė, kad nori ir gali žaisti. Šiandien Dovis buvo nuostabus, praėjusiose rungtynėse – Sederevičius. Sveikinimai jiems. Džiaugiuosi dėl jų progreso.

– Ar liksite Utenoje kitą sezoną?

– Dar nieko nežinau. Jeigu bus tokia kalba – galėsime kalbėti, bet dar kol kas tokių kalbų nebuvo.

– Martynas Paliukėnas pastaruosius du mačus buvo Utenos komandos „X“ faktorius. Kaip įvertintumėte jo žaidimą?

– Jis mums labai svarbus. Jis yra pagrindinis žaidėjas, kuris įneša energija. Jis yra gynybinis žmogus, bet šiandien, kaip matome, įmetė ir taškų. Pasakiau žaidėjams, kad nesvarbu, koks jūsų procentas, meskite, o tada atkovosime kamuolį. Šiandien jų atkovojome per mažai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.