EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ dueto akimis: išgyventa serija, Ž. Skučo provokacijos ir noras įkąsti „Žalgiriui“

Panevėžio „7-bet Lietkabelis“ pro rakto skylutę išlindo į „Betsafe-LKL“ pusfinalį, įveikdami kovingą Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ komandą. Po šios serijos Nenado Čanako laukia pernai metų pusfinalio revanšas – grėsmingasis Kauno „Žalgiris“.

 Mantas Rubštavičius ir Vytenis Lipkevičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr. ir Lrytas.lt koliažas
 Mantas Rubštavičius ir Vytenis Lipkevičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr. ir Lrytas.lt koliažas
 Mantas Rubštavičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Mantas Rubštavičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Mantas Rubštavičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Mantas Rubštavičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Vytenis Lipkevičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Vytenis Lipkevičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Mantas Rubštavičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Mantas Rubštavičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Vytenis Lipkevičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
 Vytenis Lipkevičius<br> P. Židonio/BC Lietkabelis nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Erikas Petrikas

May 19, 2023, 11:29 AM, atnaujinta May 19, 2023, 11:55 AM

Serija su Utenos ekipa buvo permaininga – „Lietkabelis“ vienu metu susikraudavo didesnį pranašumą, o paskui jį paleisdavo ir duodavo varžovams progą užsikabinti ir grįžti į rungtynes. Vienąkart panevėžiečiai taip prisižaidė ir palaimėjo rungtynes Utenoje.

Toks pats scenarijus grėsė ir trečiose serijos rungtynėse, kuomet N.Čanako auklėtiniai savo dispozicijoje turėjo dviženklį pranašumą, tačiau paskutinėmis ketvirtojo kėlinio minutėmis „Juventus“ nekėlė baltos vėliavos ir priartėjo iki kelių taškų skirtumo, o galop turėjo ir šansą persverti rungtynių rezultatą.

„Serija buvo tikrai sunki tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Dabar reikia nors vienos laisvos dienos atsigauti. Pirmas dvi rungtynes nepataikėme savo metimų, nesusimėtėme baudų metimų, o trečiose rungtynėse pritrūko geresnės gynybos.

Tikėjomės, kad Utena mes tokį iššūkį. Su jais jau žaidėme reguliariajame sezone, žaidėme Karaliaus Mindaugo taurėje. Nepaisant to, kad keliskart prieš Uteną laimėjome didesniu skirtumu, bet su jais visada sunku žaisti – juos paruošia gerai treneris ir jie yra labai fiziška komanda“, – kalbėjo 12 taškų ir 14 naudingumo balų surinkęs panevėžietis Mantas Rubštavičius.

„Manau, kad visi jautė, jog šita serija bus įdomiausia – reguliariajame sezone komandos liko ketvirta ir penkta. Serija nebuvo lengva. Natūralu – atkrintamosios. Gal žaidėjai, kurie yra jaunesnis, pirmąkart žaidė atkrintamosiose, pergyveno, jaudinosi, bet čia yra patirtis – savo kailį nudegęs mokaisi.

Pirmose rungtynėse namuose sekėsi lengviau, antrose įsivėlėme į nervų karą. Nesitikėjau lengvos serijos prieš Uteną. Trečiose rungtynėse jautėsi įtampėlė, bet jei ją jauti, viskas yra gerai.

Manau, kad truputį per daug banguojame. Buvo tokių epizodų, kai pirmavome devyniais taškais, o paskui Utena vėl priartėja iki dviejų taškų ir tai kartojosi. To solidumo trūksta. Kartais tie sprendimai... Paskubame, klaida, gauname taškus atgal. Čia jau yra atkrintamosios – kiekvienas kamuolys reiškia labai daug“, – antrino „Lietkabelio“ komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius.

Visgi nei treneris spaudos konferencijoje, nei žaidėjai po rungtynių negalėjo paaiškinti, kodėl nepavyksta išlaikyti susirinkto pranašumo.

„Mes tą visą sezoną turime... Nežinau, gal jaunatviškumas. Gal dėl to pabaigas blogiau žaidžiame“, – mąstė M.Rubštavičius.

„Žinotume, kodėl taip vyksta, turbūt taip ir nedarytume. Man atrodo, bangavimas, yra mūsų viso sezono problema. Europos taurėje būdavo, kad susikuriame rezultatą, jį iššvaistome, o po to atsiranda įtampa, panikėlė. Po praeitų metų mums yra uždėta, kad privalome patekti į pusfinalį, nors Utena kone visą sezoną žaidė labai gerai. Dabar ieškome, darome, stengiamės. Kartais išeina blogiau, kartais geriau“, – dėstė V.Lipkevičius.

Šioje serijoje buvo ne vienas karštas epizodas su ekstravagantiškuoju Žygimantu Skuču. Utenos klubą atstovaujantis puolėjas šioje serijoje buvo gavęs ne vieną nesportinę pražangą.

Paskutinėse serijos rungtynėse tai buvo ne išimtis. Ž.Skučo alkūnė vėl atsidūrė M.Rubštavičiaus veido srityje, tad teisėjai iškart Utenos ekipos puolėjui skyrė nesportinę pražangą. Negana to, dėl greitai susirinktų penkių asmeninių pražangų Ž.Skučas paskutiniajame serijos mače aikštelėje praleido nepilnas 10 minučių, kur įdėti didesnį indelį į komandos pergalę – nepavyko.

„Visos komandos žino, kad jis yra provokatorius, kad jis išeina į aikštelę ir provokuoja. Žaidžia negražų krepšinį, tad visuomet bandai susivaldyti. Manau, kad taip. Kiekvienose rungtynėse tas pats – jis nesikeičia“, – paklaustas apie Ž.Skučo provokacijas ir ar lyga turėtų skirti puolėjui bausmes atsakė M.Rubštavičius.

Atkrintamųjų pradžia dar kartą parodė, kad šis „Betsafe-LKL“ sezonas yra labai permainingas.

„Neptūnas“ bandė pasvilinti padus „Rytui“, „Nevėžis“ nedavė lengvo bilieto į pusfinalį „Žalgiriui“, o dideles ambicijas turėję „Wolves“ turėjo nuryti karčią piliulę ir nepatekimu į pusfinalio etapą.

„Nuo sezono vidurio matėsi, kad šiais metais „Betsafe-LKL“ yra labai konkurencingas. Komandos, buvusios žemiau turnyrinėje lentelėje, bausdavo aukščiau esančias ekipas. Su visais reikėjo žaisti. Tik atsipalaidavus – gauni pamokų.

Kalbant apie kitas serijas – manęs kažkas nenustebino. Jūs tiek metų žinote Virginijų Šeškų, aš pats pas jį žaidęs. Ką jis gali stebinti? Jis tą daro nuosekliai ir manęs tai nestebina. V.Šeškus yra vienas labiausiai nuvertintų Lietuvos trenerių. Jo rezultatai kalba patys už save. Manau, kad „Rytui“ lengva nebus.

Dramatiška ir daug emocijų reikalavusi serija tarp „Lietkabelio“ ir „Juventus“ – baigta. Tačiau jau netrukus (gegužės 22 d. – aut. past.) prasidės pusfinalio serija su Kauno „Žalgirio“ ekipa.

Akivaizdu, kad Aukštaitijos klubas nėra šios serijos favoritas, tačiau prisiminus šį sezoną, kai reguliariojo sezono pabaigoje „Lietkabelis“ namuose įveikė „Žalgirį“, o Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finale davė gerą kovą, „Žalgiriečiai“ nieko lengvo tikėtis negali, tačiau lyginant su praėjusio sezono stebuklu, kai „Lietkabelis“ įvykdę istorinę misiją ir pusfinalyje eliminavo Kauno ekipą, to paties laukti ir šiemet – sunkiau.

„Reikia suprasti, kad po praėjusių metų „Žalgiris“ mus vertina visai kitaip. Jie tikrai nebus atsipalaidavę – bus didelis fiziškumas. Jie dabar turėjo ilgiau laiko pasiruošti – „Žalgiris“ į seriją ateis Eurolygos rėžimu. „Žalgiris“ yra serijos favoritai, o mūsų užduotis – nenustoti kandžiotis. Seriją laimės geresnė komanda“, – apie pusfinalį kalbėjo V.Lipkevičius.

„Mes žinome, kad galime su jais kovoti. Su jais žaidėme KMT pusfinalį. Tose rungtynėse laikėmės visą mačą. Namuose juos įveikėme prie savų sirgalių, tad tikiu, kad mūsų sirgaliai susirinks į areną, suteiks mums dar daugiau pasitikėjimo. Manau, kad galime su jais kovoti“, – nesikuklino „Lietkabelio“ kairiarankis M.Rubštavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.