EUROLYGA 2023

Pergalę išsinešęs K. Maksvytis – apie I. Brazdeikio nežaidimą ir komandos charakterį

„Betsafe-LKL“ atkrintamųjų dramą Panevėžyje išgyvenęs Kauno „Žalgiris“ priartėjo dar vienu žingsniu arčiau finalo. Iš duobės išsikrapštę kauniečiai 86:83 (14:14, 24:27, 21:26, 27:16) įveikė galingą pasirodymą rodžiusius „7bet-Lietkabelio“ krepšininkus. Pusfinalio serijoje iki trijų pergalių Kauno ekipa pirmauja 2:0.

 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
 Kazys Maksvytis<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erikas Petrikas

May 24, 2023, 10:03 PM, atnaujinta May 24, 2023, 10:06 PM

Kauno „Žalgirio“ komanda šį mačą žaidė su savo likimu ir buvo arti to, kad serija būtų lygi.

Vienu metu „Žalgiris“ turėjo 17 taškų deficitą, kuris, atrodo, bus pakankamas aikštelės šeimininkams, kad pavyktų pasiekti pergalę ir išlyginti serijos rezultatą.

Visgi „Žalgirio“ ekipa nesutiko su tuo ir ketvirtajame kėlinyje įjungė Eurolygos rėžimą, kuris leido nulaužti rungtynes savo naudai.

„Manau, kad gerai žaidėme tik pirmą ir ketvirtą kėlinius. Taip blogai žaisdami antrą ir trečią kėlinius galėjome pralaimėti rungtynes, – nepatenkintas kalbėjo Kazys Maksvytis. – Iš kitos pusės – pagyrimai komandai, kad grįžo Panevėžyje, prie tokios atmosferos, iš -17 į rungtynes. Tiek gynyboje, tiek puolime suradome žaidėjus, užsikūrėme ir pasiekėme pergalę. Atkrintamosiose gražių pergalių nebūna – pasiimame šią pergalę ir važiuojame į Kauną.“

Lyginant su pirmosiomis šios serijos rungtynėmis – Panevėžio komanda kur kas geriau pataikė tolimus metimus. Vien per pirmąją dalį Nenado Čanako auklėtiniai pataikė net 9.

Negana to, „7bet-Lietkabelis“ šiandienos rungtynėse pavyzdingai judino kamuolį, kas leido jiems susikurti nemažai sąlyginai lengvų progų pelnyti taškus.

Tiek Gediminas Orelikas pasinaudojo laisve, pataikydamas tritaškius, tiek Vytenis Lipkevičius porą kartų pasinaudojo varžovų dėmesio pametimu, o Kristianas Kullamae šiandien Panevėžyje sužaidė kone geriausią savo šio sezono mačą, pelnydamas 18 taškų.

„Manau, kad nebuvo didelių taktinių klaidų. Iš kitos pusės – buvo per daug pagalbų iš stipriosios pusės, pramiegotas kirtimas, varžovų tritaškis, kur paprasčiausiai reikėjo daugiau fokuso, dėmesingumo. Kai pradėjome šitą susitvarkyti... Toks vaizdas, kad ketvirtajame kėlinyje „7bet-Lietkabelis“ pavargo, o mes žaidėme, didinome tempą ir laimėjome rungtynes“, – aiškino K.Maksvytis.

K.Maksvytis, treniruodamas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę yra minėjęs, kad geriausiai mokomasi iš savo pralaimėjimų. Visgi šįkart Kauno komandai nusvilti neteko.

„Norisi mokytis iš svetimų klaidų, bet, deja, gyvenime taip yra – turi pats užlipti ant grėblio, kad pasimokytum. Blogas dalykas, kad tiek ilgai dingome rungtynėse, bet geras dalykas jog grįžome. Prisidėjo keli žaidėjai – šiandien geriau žaidė tiek Kevarriusas Hayesas, tiek ypač Isaiah Tayloras. Jo 6 rezultatyvūs perdavimai antroje pusėje mus labai patempė“, – keliais pozityviais dalykais džiaugėsi „Žalgirio“ strategas.

Šiandien Ignas Brazdeikis aikštelėje praleido kiek mažiau nei 6 minutes, o po to, kai buvo pasodintas ant suolo, turėjo nelengvą pokalbį su K.Maksvyčiu, kuris jam aiškino, ką jis darė blogai.

Po karštos diskusijos I.Brazdeikis aikštelėje daugiau nepasirodė ir rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

„Blogai žaidė ir dėl to nežaidė. Nenoriu per daug išsiplėsti. Tai nėra vien kalba apie vieną tritaškį. Atkrintamųjų rungtynes žaidžia tie, kurie žaidžia geriausiai. Nebėra laiko žaisti katės ir pelės žaidimo“, – pasakojo „Žalgirio“ strategas K.Maksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.